Sint Lundby slo tilbake og vant: – Jeg var litt forbanna

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Maren Lundby var sint på seg selv i pausen på Lillehammer. I andre omgang hoppet hun seg opp til seier med et hopp på 138 meter.

Verdenscup hopp Raw Air Lillehammer.

VANT: Maren Lundby vant kvinnenes Raw Air-renn på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg var litt forbanna, for det første hoppet – sånn skal det ikke være, sier Maren Lundby til NRK.

Hun vant kvinnenes Raw Air-renn på Lillehammer, men var alt annet enn fornøyd med hoppet på 125,5 meter som hun leverte i første omgang.

Når NRK spør henne om hvordan hun er når hun er sint, trekker imidlertid den vanligvis så sindige hopperen på smilebåndet.

– Jeg er vel sint på samme måte som alle andre er sint. Jeg blir litt sur på meg selv, rett og slett. Jeg smeller litt ekstra i dørene, sier Lundby, og ler.

Økte sammenlagtledelsen

For etter første lå hun utenfor pallen, på en fjerdeplass. Men Lundby tok med seg sinnet ut i andre omgang, og brukte det til å fly hele 138 meter. En etter en prøvde konkurrentene som var igjen på toppen å svare, men ingen klarte å tukte Lundby.

Dermed ble det enda en seier på Lundby, foran tyske Katharina Althaus. Det hadde ikke 24-åringen særlig tro på før andre omgang.

– Det kommer fort en usikkerhet når du gjør et dårlig hopp, men så klarte jeg heldigvis å holde hodet kaldt, og ikke la det bli for mye frustrasjon.

Med seieren på Lillehammer økte Lundby ledelsen ned til nettopp Althaus, som er nummer to i sammendraget i Raw Air.

– Jeg har ikke for vane å gjøre det så bra her, så det var deilig å endelig få til noen gode hopp foran hjemmepublikummet, sier Lundby.

Tøff kamp med Althaus

Tyske Althaus fulgte Lundby helt til døren i tirsdagens renn, og skal man tro Lundby blir tyskeren også den tøffeste konkurrenten når Raw Air skal avgjøres denne uka. Men inn i de avsluttende dagene har hun 19,1 poeng å gå på.

– Det betyr litt ekstra. Det er deilig å gå inn i siste rennet uten å ta igjen noe. Althaus blir god. Hun har vist seg å være den jeg må kjempe mest med, og jeg tror hun kommer til å dra frem noe i Trondheim, sier Lundby.

– Det er ikke lett, men jeg skal gjøre mitt best, og så får vi se, sier Althaus selv om duellen.

Kvinnenes Raw Air avsluttes med kvalifisering og renn i Granåsen henholdsvis onsdag og torsdag.

Siste nytt

 • Graham Hansen offisielt Barça-klar

  Slik NRK erfarte i forrige uke, drar Caroline Graham Hansen fra tyske Wolfsburg til Barcelona. Overgangen bekreftes overfor NRK mandag formiddag. 24-åringen kom til Wolfsburg fra Stabæk i 2014.

  Graham Hansen
  Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK
 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal