Sint Lundby slo tilbake og vant: – Jeg var litt forbanna

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Maren Lundby var sint på seg selv i pausen på Lillehammer. I andre omgang hoppet hun seg opp til seier med et hopp på 138 meter.

Verdenscup hopp Raw Air Lillehammer.

VANT: Maren Lundby vant kvinnenes Raw Air-renn på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg var litt forbanna, for det første hoppet – sånn skal det ikke være, sier Maren Lundby til NRK.

Hun vant kvinnenes Raw Air-renn på Lillehammer, men var alt annet enn fornøyd med hoppet på 125,5 meter som hun leverte i første omgang.

Når NRK spør henne om hvordan hun er når hun er sint, trekker imidlertid den vanligvis så sindige hopperen på smilebåndet.

– Jeg er vel sint på samme måte som alle andre er sint. Jeg blir litt sur på meg selv, rett og slett. Jeg smeller litt ekstra i dørene, sier Lundby, og ler.

Økte sammenlagtledelsen

For etter første lå hun utenfor pallen, på en fjerdeplass. Men Lundby tok med seg sinnet ut i andre omgang, og brukte det til å fly hele 138 meter. En etter en prøvde konkurrentene som var igjen på toppen å svare, men ingen klarte å tukte Lundby.

Dermed ble det enda en seier på Lundby, foran tyske Katharina Althaus. Det hadde ikke 24-åringen særlig tro på før andre omgang.

– Det kommer fort en usikkerhet når du gjør et dårlig hopp, men så klarte jeg heldigvis å holde hodet kaldt, og ikke la det bli for mye frustrasjon.

Med seieren på Lillehammer økte Lundby ledelsen ned til nettopp Althaus, som er nummer to i sammendraget i Raw Air.

– Jeg har ikke for vane å gjøre det så bra her, så det var deilig å endelig få til noen gode hopp foran hjemmepublikummet, sier Lundby.

Tøff kamp med Althaus

Tyske Althaus fulgte Lundby helt til døren i tirsdagens renn, og skal man tro Lundby blir tyskeren også den tøffeste konkurrenten når Raw Air skal avgjøres denne uka. Men inn i de avsluttende dagene har hun 19,1 poeng å gå på.

– Det betyr litt ekstra. Det er deilig å gå inn i siste rennet uten å ta igjen noe. Althaus blir god. Hun har vist seg å være den jeg må kjempe mest med, og jeg tror hun kommer til å dra frem noe i Trondheim, sier Lundby.

– Det er ikke lett, men jeg skal gjøre mitt best, og så får vi se, sier Althaus selv om duellen.

Kvinnenes Raw Air avsluttes med kvalifisering og renn i Granåsen henholdsvis onsdag og torsdag.

Siste nytt

 • Kristoff-spurt gav etappeseier

  Alexander Kristoff viste gryende VM-form da han avsluttet best og vant åpningsetappen av sykkelrittet Tour of Slovakia onsdag.

  Åpningsdagen av det slovakiske rittet byr på ikke mindre enn to etapper. Den første på 138 kilometer med start og mål i Bardejov endte i massespurt, og der var Kristoff den klart sterkeste, og vant foran danske Michael Mørkøv.

  Senere onsdag skal det sykles en 7,4 kilometer lang individuell tempoetappe. Der bærer Kristoff naturlig nok ledertrøya etter seieren på åpningsetappen.

  Kristoff
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Bullen avsluttet norsk fiasko-VM

  Det norske brytehåpet Grace Bullen vant sin første kamp, men røk 2-11 for Anastasia Nichita fra Moldova i åttedelsfinalen, dermed er hun ute av mesterskapet.

  Bullens videre skjebne og mulig OL-plass var avhengig om den samme Nichita tok seg videre fra kvartfinalen. Hun tapte derimot klart for japanske Risako Kawai.

  Bullen i 57-kilosklassen var det siste gjenværende norske håpet i mesterskapet.

  De øvrige fem norske utøverne, fire menn og menn kvinner, røk alle ut etter bare én eller to kamper på matta. Dermed ble årets VM ingen stor suksess for Norges vedkommende. (NTB)

  Grace Bullen
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Zuccarello og Wild tapte på overtid

  Mats Zuccarello forlot Dallas Stars til fordel for en lukrativ kontrakt med Minnesota Wild. Tirsdag hadde han sin debut i Wild-drakten da gamleklubben vant 2-1. Justin Dowling ble matchvinner for Dallas Stars 3.35 minutter ut i overtiden.

  Mats Zuccarello
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal