Sint Lundby slo tilbake og vant: – Jeg var litt forbanna

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Maren Lundby var sint på seg selv i pausen på Lillehammer. I andre omgang hoppet hun seg opp til seier med et hopp på 138 meter.

Verdenscup hopp Raw Air Lillehammer.

VANT: Maren Lundby vant kvinnenes Raw Air-renn på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg var litt forbanna, for det første hoppet – sånn skal det ikke være, sier Maren Lundby til NRK.

Hun vant kvinnenes Raw Air-renn på Lillehammer, men var alt annet enn fornøyd med hoppet på 125,5 meter som hun leverte i første omgang.

Når NRK spør henne om hvordan hun er når hun er sint, trekker imidlertid den vanligvis så sindige hopperen på smilebåndet.

– Jeg er vel sint på samme måte som alle andre er sint. Jeg blir litt sur på meg selv, rett og slett. Jeg smeller litt ekstra i dørene, sier Lundby, og ler.

Økte sammenlagtledelsen

For etter første lå hun utenfor pallen, på en fjerdeplass. Men Lundby tok med seg sinnet ut i andre omgang, og brukte det til å fly hele 138 meter. En etter en prøvde konkurrentene som var igjen på toppen å svare, men ingen klarte å tukte Lundby.

Dermed ble det enda en seier på Lundby, foran tyske Katharina Althaus. Det hadde ikke 24-åringen særlig tro på før andre omgang.

– Det kommer fort en usikkerhet når du gjør et dårlig hopp, men så klarte jeg heldigvis å holde hodet kaldt, og ikke la det bli for mye frustrasjon.

Med seieren på Lillehammer økte Lundby ledelsen ned til nettopp Althaus, som er nummer to i sammendraget i Raw Air.

– Jeg har ikke for vane å gjøre det så bra her, så det var deilig å endelig få til noen gode hopp foran hjemmepublikummet, sier Lundby.

Tøff kamp med Althaus

Tyske Althaus fulgte Lundby helt til døren i tirsdagens renn, og skal man tro Lundby blir tyskeren også den tøffeste konkurrenten når Raw Air skal avgjøres denne uka. Men inn i de avsluttende dagene har hun 19,1 poeng å gå på.

– Det betyr litt ekstra. Det er deilig å gå inn i siste rennet uten å ta igjen noe. Althaus blir god. Hun har vist seg å være den jeg må kjempe mest med, og jeg tror hun kommer til å dra frem noe i Trondheim, sier Lundby.

– Det er ikke lett, men jeg skal gjøre mitt best, og så får vi se, sier Althaus selv om duellen.

Kvinnenes Raw Air avsluttes med kvalifisering og renn i Granåsen henholdsvis onsdag og torsdag.

Siste nytt

 • Frisk Asker med drømmestart

  Ti minutter ut i forlengningen pirket Mikkel Christiansen inn 4–3 og ga Frisk Asker en drømmestart på sluttspillsemifinalen i ishockey mot Vålerenga. Det neste oppgjøret i semifinaleduellen mellom lagene spilles lørdag.

  Kvartfinale NM sluttspillet i ishockey.(Lillehammer - Frisk Asker (3-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Ruud ute av Miami Open

  Casper Ruud åpnet forrykende, men måtte til slutt se seg slått av den canadiske 18-åringen Felix Auger-Aliassime i 1. runde av tennisturneringen Miami Open.

  Ruud tapte 6-3, 1-6, 2–6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller.

  Ruud.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mjelde og Chelsea slo PSG

  Maren Mjelde og Chelsea vant 2–0 hjemme i det første av to kvartfinaleoppgjør i mesterligaen mot Paris Saint-Germain.

  Mjelde spilte hele kampen. Verken klubbvenninnen Maria Thorisdottir eller PSGs Andrine Hegerberg var med i sine lags kamptropper.

  Maren Mjelde.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal