Hopp til innhold

Drammen-spiller hevder han ble kalt «jævla apekatt» av motspiller

Drammen Håndball har lagt inn en protest i etterkant av eliteseriekampen mot Halden, etter at Drammen-spiller Sindre Aho hevder han ble kalt «apekatt» av en motspiller.

siLwW59RtUg

SENDER KLAGE: Drammen og Sindre Aho la inn protest i dommerrapporten etter oppgjøret mot Halden onsdag kveld, etter at Aho mente en motspiller hadde halt ham «apekatt». Her fra Ahos tid i Fyllingen, som han spilte for frem til i fjor.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Episoden skjedde da Drammen slo Halden 34–24 borte i Remmenhallen onsdag kveld.

I andre omgang ble det etter hvert ampert mellom Aho og en Halden-spiller. I etterkant av et frikast til Halden oppsto det en diskusjon mellom de to spillerne, og det er her Aho mener at han hørte ordet «apekatt» bli brukt.

– Det som skjer er at jeg roper til en Halden-spiller at han filmer. Deretter hører jeg en annen spiller si «hold kjeft du da, din jævla apekatt, du er ikke noe bedre selv», hevder Aho overfor NRK.

Drammen meldte fra om hendelsen i dommerrapporten etter kampen på vegne av spilleren selv og klubben.

Norges Håndballforbund bekrefter til NRK at hendelsen er nevnt i den offisielle kamprapporten.

– På bakgrunn av dette har vi i dag sendt henvendelse til Drammen, Halden og til kampens dommere, hvor vi ber partene komme med hver sin uttalelse. Når vi mottar disse uttalelsene, vil de bli oversendt til Norges Håndballforbunds påtalenemnd, som vurderer videre saksgang, sier kommunikasjonssjef Lars Kvam.

Nekter

I Halden kjenner de seg ikke igjen i anklagene fra Aho og Drammen.

– Jeg har snakket med spilleren det gjelder, og han avkrefter på det sterkeste at han har sagt det. Vi har brukt tid med spilleren i dag for å få klarhet i akkurat hva det var han sa, og han hevder selv at det han sa var «hold kjeft, du er den verste av alle på det der». Apekatt er et ord han aldri tar i bruk, hevder daglig leder i Halden Topphåndball Marita Rognøy.

Aho presiserer at han selv ikke tok seg nær av det som ble sagt, men at det han og Drammen reagerte mest på var Halden-spillerens oppførsel i etterkant.

– Han gikk rundt og smilte da vi konfronterte ham med det, og det provoserte oss. Vi vet at det kan gå en kule varmt i kampens hete, men han burde snakket med oss i etterkant, mener Aho.

Drammen-spiller Aho er ikke opptatt av at Halden-spilleren skal få noe straff for episoden. Rapporten ble sendt inn mest i håp om at både andre kan lære av episoden, og at det kan bidra til at slikt ikke skjer igjen.

– Jeg tror ikke det var en rasistisk tanke bak det han sa, men det er samtidig viktig å belyse det. Frykten er at det blir sagt til noen som tar seg mer nær av det enn det jeg gjorde i går, sier han til NRK.

– Hva synes du om at Haldens-spilleren nekter for å ha sagt det du anklager ham for?

– Jeg synes det er tåpelig. Det er andre på laget vårt som bekrefter at jeg hørte riktig, sier Aho.

Preget

Halden-leder Rognøy hadde en lang samtale med den aktuelle spilleren torsdag formiddag. Hun sier at anklagene har gått sterkt inn på ham.

Kristian Kjelling.

TRENER: Kristian Kjelling er hovedtrener for Drammens eliteserielag i håndball.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Klubben er klare på at de har nulltoleranse for rasisme og andre type krenkelser.

– Vi stoler på spilleren vår når han sier at han ikke har brukt det ordet. Vi har også snakket med en annen av våre spillere som sto i nærheten, som bekrefter historien til vår spiller. Det er det vi forholder oss til nå, så er det Drammen som må se på hva de gjør videre, sier Rognøy.

Drammen-trener Kristian Kjelling fikk ikke med seg episoden på banen, men forteller at han kunne se på reaksjonen til Aho at det som ble sagt ikke var bra.

– Sindre vet bedre selv hva som ble sagt, og jeg stoler på at det han sier stemmer. Det er klart at det ikke hører hjemme noe sted hvis det var det som ble sagt. Litt drittslenging underveis i kampen, tåler alle. Men det er enkelte ord som ikke er greit å bruke, sier Kjelling til NRK.

Siste nytt

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal