Hopp til innhold

Holund etter Krügers positive koronatest: – Det går i vasken

SEISER ALM (NRK): Simen Hegstad Krüger er ett av Norges aller sterkeste OL-kort. Men torsdag kveld kom beskjeden om at han er smittet med korona og lekene i Kina kan gå uten ham. Det preger lagkameratene sterkt.

Hans Christer Holund etter beskjeden om at Krüger var smittet

NEDERLAG: Hans Christer Holund sier det er et stort nederlag at Simen Hegstad Krüger er koronasmittet.

– Det er fryktelig trist. Veldig mye hardt arbeid ligger bak det å komme til OL, så går det i vasken, og det er veldig trist for Simen. Helt forferdelig, sier lagkamerat Hans Christer Holund til NRK.

– Er det null sjanse for at han kan gå femmila?

– Nei, det tror jeg ikke. Det kommer helt an hvor sjuk han blir. Med lite virus i kroppen blir man ikke veldig sjuk, og da tror jeg han blir klar for femmila, sier han om langrennsherrenes siste øvelse 19. februar.

Krügers positive koronaprøve ble kjent under en hasteinnkalt pressekonferanse med Norges Skiforbund i 18.45-tiden torsdag kveld.

Halvannen time møter NRK Holund på vei inn til hotellet etter en løpetur. Han sier smittesituasjonen er et stort nederlag.

– Det er et nederlag for Simen og et stort nederlag for laget. Det er en fryktelig kjedelig situasjon. Så får vi bare håpe det ikke er flere som tester positivt de neste dagene, sier han.

– Vi må vente å se, tror ingen kan føle seg trygge enn så lenge, legger han til.

Vinter OL , Olympiske leker, i Pyeongchang 2018.

SIST: Hans Christer Holund (til høyre) delte podiet med Simen Hegstad Krüger etter tremila i Pyeongchang for fire år siden. Martin Johnsrud Sundby (til venstre) tok sølvmedaljen den gang.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Gråt for Krüger

Fra før av er sprintlandslagstrener Arild Monsen smittet. I italienske Seiser Alm har Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå fått positiv koronaprøve. Og nå er Krüger den fjerde i rekken. Det er et tungt slag for hele landslaget, forteller allroundtrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

– For de utenfor idretten så høres det kanskje dumt ut. Men det er enormt trist. For oss som lever i dette, så tar det bort gleden med idretten når sånne ting skjer. Det gjør det for mange, sier Nossum til NRK og tar seg en pustepause.

Han tok seg nemlig en informasjonsrunde til Krügers lagkamerater torsdag før og underveis i pressekonferansen.

– Det er ikke ofte du ser voksne mannfolk gråte på vegne av andre, sier han, og tenker på herrelaget.

– Men dette er det mange som tar tungt.

ncDmoUKgBko

ALLROUNDLANDSLAGET: Ved Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Emil Iversen, og Sjur Røthe smiler under en samling i Oslo høsten 2021.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Gleden er borte

Nossum og Krüger har et nært forhold. De har fulgt hverandre i mange år som utøver og trener både på klubb- og landslag.

Nå har den siste finpussen til eleven blitt et aldri så lite mareritt. De to fikk vekslet noen få ord da den positive prøven var et faktum.

– Vi sa ikke så mye. Verken han eller jeg hadde mye å komme med. Det er bare trist, sier Nossum.

– Hva gjør dette med herregruppa?

– Nå er dette veldig ferskt. Det er som jeg sier: Gleden blir borte. Vi har sittet på et hotellrom 22 timer i døgnet. Vi er ute og rører oss og trener, sier Nossum, og tar seg nok en tenkepause.

– Ellers ligger vi her mutters alene og krysser fingrene for å ikke teste positivt. Da er gleden borte. Det er ganske fælt, sier landslagstreneren

Har ikke symptomer

Ld_3nNDqpAI

INFORMERTE: Landslagslege Øystein Andersen.

Foto: Skjermdump/Teams / NTB

Det var landslagslege Øystein Andersen som sammen med langrennssjef Espen Bjervig informerte om den positive Krüger-prøven torsdag kveld.

Krüger er nå isolert, men er tilsynelatende frisk og har ikke noen symptomer, opplyser Andersen. Han så ikke så lyst på de kommende dagene hva gjelder smitte:

– Jeg kan ikke si at jeg blir overrasket om det kommer flere positive tester, dessverre.

Espen Bjervig hadde følgende å si om nok et smittetilfelle:

– Det er klart det som skjer nå er utrolig trist for de berørte. Også har det jo en påvirking på hele apparat og utøvere, og alle oss som jobber med dette. Jeg må jo personlig si at dette er ikke så veldig gøy lenger. Det er tøft, knalltøft.

Kan miste ett av de sterkeste OL-kortene

I Krüger kan Norge miste ett av sine største medaljehåp i OL i Kina, som går på utfordrende 1800 meters høyde.

d0clG8QjDUI

HAR HATT SUKSESS: Simen Hegstad Krüger omfavner daværende assistenttrener Eirik Myhr Nossum etter norsk OL-gull på stafett i Pyeongchang i 2018.

Foto: Lise Åserud / NTB

Men Krüger har gjennom karrieren hatt enormt sterke resultater i slik tynn luft. Han herjet eksempelvis med hele verdenseliten under 15 kilometeren i Davos på OL-høyde. Allroundtrener Nossum sa den gangen humoristisk at Krüger «ødelegger» sporten.

Nå venter i stedet 10 dagers isolasjon i Italia. Det betyr at han ikke får sjansen til å forsvare gullet sitt på 30 kilometer med skibytte. Den øvelsen kommer for tidlig nå og går av stabelen den 6. februar i Beijing.

Han har uansett en svært kronglete vei for i det hele tatt å rekke å bli klar for OL. Den veien har NRK allerede omtalt her.

– Matematikken sier at Krüger ikke kan dra til Kina før om 15 dager, sier Bjervig, uten å ville utelukke ham for å delta i mesterskapet.

Tour de Ski 2021/2022 etappe 2

Siste nytt

  • Anker padelsøksmål til lagmannsretten

    Fredag ble det kjent at Anders Jacobsen vant rettssaken mot Just Padel Group.

    Det svenskeide padelselskapet ble dømt til å betale Anders Jacobsen 3,1 millioner kroner. I tillegg ble den tidligere skihopperen tilkjent renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner.

    Selskapet ønsket ikke å kommentere dommens avgjørelse forrige uke, men skriver nå til NRK at de er uenig i tingrettens vurderinger.

    – Det er derfor besluttet at dommen skal påankes til Agder lagmannsrett, skriver Andersen i en e-post til NRK.

    NRK har i lengre tid forsøkt å få ledelsen og eierne av Just Padel Group i tale. Gjennom sin advokat avviser de at de ønsker å uttale seg om saken.

    – Ytterligere kommentarer vil i utgangspunktet ikke bli gitt fra denne side før lagmannsrettens dom foreligger, skriver Andersen.

    Fra tvistesak i Tinghuset i Kristiansand.
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal