NRK Meny
Normal

Silje Solberg hentes inn til VM for å bidra på trening

BIETIGHEIM-BISSINGEN (NRK): Håndballandslaget henter inn Silje Solberg (27) for å avlaste målvaktene under treningene i VM. Men troppen forblir som den er.

solberg

KOMMER TIL VM: Silje Solberg kommer til Tyskland for å hjelpe til på trening.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Under dagens pressekonferanse for håndballjentene ble det klart at landslaget henter inn Silje Solberg for å kvalitetssikre og ikke slite ut de to målvaktene som er med i troppen på trening.

– Vi har hatt et lite problem på trening med å holde målvaktene i gang. Derfor kaller vi inn Silje, ikke bare for at de skal få pause, men også for at skytterne skal få skyte på målvakter. Vi vil ikke slite ut de to vi har i gang. Det er jo dumt å ha henne fem timer borte, sier målvaktstrener Mats Olsson.

Men de har ingen planer om å bytte ut Katrine Lunde (37) og Kari Grimsbø (32), som er de to målvaktene som er med i troppen.

– Vi gjør ingen endringer i troppen, sier assistenttrener Mia Hermansson Högdahl.

Olsson legger vekt på at de ikke vil slite ut Lunde og Grimsbø på trening og at de også trenger hvile.

– Kari har hatt et par treninger der hun ikke har kunnet stå i mål uten å ha resitusjonstrening. Det sliter mye på Katrine, og hun kjenner nok litt på presset, selv om hun trenger å hvile, så stiller hun seg i målet for å hjelpe utespillerne, sier Olsson.

Silje Solberg, som til daglig spiller i den franske klubben Issy Paris, kommer til laget onsdag ettermiddag. Hun har til nå vært tilskuer på tribunen under VM.

Tid med tvillingsøsteren

Larvik-spilleren Sanna Solberg (27) er glad for at tvillingsøsteren nå kommer ned for å bidra til laget.

– Det blir veldig koselig. Jeg elsker å være sammen med henne og det får jeg ikke til så mye ellers da vi bor i forskjellige byer.

VM i håndball for kvinner. Norge-Ungarn (30-22)

GLAD TVILLINGSØSTER: Sabnna Solberg gleder seg til å få Silje nedover til VM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Silje Solberg har vært med i troppen i de siste mesterskapene, men ble vraket til VM i Tyskland.

– Hvordan tok Silje det å ikke få være med blant de 16 i troppen?

– Det er jo selvfølgelig leit. Hun ville jo være en av de 16, men hun har jo vært gjennom det før og vet litt om hvordan man må jobbe for å komme seg opp igjen, sier Sanna Solberg.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang