Hopp til innhold

Sikret VM-plass i siste sekund

De norske håndballgutta avgjorde et dramatisk oppgjør til 34-33 over Island i kampen om 5.-plassen i EM. VM-billetten ble sikret etter ekstraomganger.

Harald Reinkind banket inn vinnermålet i ekstraomgangenes siste sekund. Målet ble godkjent etter videogjennomgang.

Verdensmesterskapet arrangeres i Sverige og Polen i januar neste år. Bare vinneren av fredagens kamp, booket plass i VM uten kvalspill.

Island hadde siste avslutning i ordinær tid, men ballen mot tomt norsk bur, endte like utenfor. Sander Sagosen var en meget sentral mann for Norge gjennom store deler av kampen.

Onsdag rotet Norge bort en klar ledelse mot Sverige og tapte 23-24. Samtidig forsvant muligheten for å komme med i cupspillet. (NTB)

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Placement Match 5/6 - Iceland v Norway
Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Siste nytt

 • Stöckl har signert ny kontrakt

  Alexander Stöckl har skrevet under på fire nye år som trener for hopplandslaget, det skriver Dagbladet.

  – Det er en lettelse at det er avklart. Nå er det bare å kjøre på videre, sier han til avisen.

  Østerrikeren har vært norsk landslagssjef siden 2011 og vil ha 15 år i stolen når kontrakten hans går ut etter OL i Italia 2026. Før den tid venter også et VM på hjemmebane i 2025.

  Det har vært ventet at Stöckl skulle signere ny kontrakt, men noen detaljer i avtalen har gjort at selve signeringen har drøyd til nå.

  – Enkelt sagt: Det går på å være mer dynamisk og fleksibel i framtida. At vi kan styre hvordan vi ønsker å ha det – fra nå og fire år fram i tid, forklarer han om hva han har ønsket å få inn i den nye kontrakten.

  Hopplandslagene 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • United-eier lover å finansiere nødvendige sommerkjøp

  Manchester United-eier Avram Glazer mer enn antyder at midler vil stilles til disposisjon slik at klubbens nye manager Erik ten Hag kan kjøpe spillere i sommer.

  Mandag publiserte United det første store intervjuet med påtroppende manager ten Hag. Der er nederlenderen tydelig på at spillerstallen må forsterkes i tiden som kommer.

  Da United-eier Avram Glazer møtte Sky Sports under World Economic Forum i sveitsiske Davos, mandag gikk han langt i å love at penger vil bli stilt til rådighet.

  – Vi har alltid brukt pengene som er nødvendig for å kjøpe nye spillere, sa amerikaneren. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Tårevått adieu for fjorårsvinneren av French Open

  Stjernespilleren Barbora Krejcikova var tydelig preget etter tapet mot franske Diane Parry (19) i 1. runde av French Open.

  Verdenstoeren har hatt en skadeplaget inngang til årets Grand Slam-turnering i Paris, men var preget over det overraskende tapet foran nesten 15.000 tilskuere.

  Flere ganger under pressekonferansen trillet tårene.

  Da hun fikk et par oppmuntrende ord fra den italienske journalisten Ubaldo Scanagatta, tok følelsene overhånd.

  Krejcikova forlot pressekonferansen for å samle seg. Noen minutter senere kom hun tilbake for å svare på spørsmål på tsjekkisk.

  Stjernespilleren fikk tidlig publikum i mot seg, slik de fleste gjør i møte med fransk motstand i Paris. Høylytt buing møtte henne på vei ut fra en toalettpause i det tredje og avgjørende settet.

  – Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg vet ikke hvorfor. Men jeg antar at hva enn jeg gjør, så kommer jeg til å bli buet på. Sånn er det bare. Sånn er livet, sier Krejcikova, og legger til:

  – Jeg skjønner ikke hvorfor det skjedde.

  French Open
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste