Har to sølv, men skuffet Krüger får ikke gå VM-stafetten: – Brutalt å bli vraket

OBERSTDORF (NRK): Onsdag sørget Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Harald Østberg Amundsen for norsk medaljetrippel i VM. Bare én av dem får gå fredagens stafett.

ukvKlrQeo74

SKUFFET: Simen Hegstad Krüger får ikke gå VM-stafetten.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge stiller med Pål Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo i VM-stafetten.

Det betyr at sølv på både 30 km og 15 km ikke var nok til å sikre Simen Hegstad Krüger en plass på laget. Det var heller ikke bronse i VM-debuten for Harald Østberg Amundsen.

– Jeg kan si at det er brutalt å bli vraket med to medaljer på de to distanseløpene som har vært, sier Krüger til NRK torsdag ettermiddag.

– Skuffet?

– Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg hadde et håp om å gå en etappe. Jeg mener jeg har fortjent en plass der. Så er det jo sånn at det er to fantastiske klassiskløpere som har vist ekstreme ferdigheter i forkant av mesterskapet, som også kan gjøre en god jobb. Det er en vrien greie, erkjenner han.

– Tøff beslutning

Krüger forteller at vrakingen ble gjort kjent for ham i samtale med allroundtrener Nossum onsdag kveld.

– Han var ærlig på det og sa det som det var. Selvfølgelig hadde jeg et håp om en etappe. Men ut fra signaler jeg hadde fått på forhånd, så var jeg forberedt på det. Jeg skjønte at Hans Christer skulle gå en etappe når han ble verdensmester. Så hadde jeg håpet at de hadde plass til en dobbelt sølvmedaljør. Jeg vet ikke om det har skjedd før, men sånn har det blitt, sier han.

– Det er en tøff beslutning, sier Eirik Myhr Nossum.

– Simen er helt åpenbart i form, han har to medaljer og det er ei løype som passer for ham. Det er multifaktorielt å ta ut et sånt lag, og jeg sa før mesterskapet at jeg ikke vraker en verdensmester på 15 km fristil på tredjeetappen. Hans Christer Holund blir verdensmester, og da er det ikke tvil om at han skal inn der, forklarer landslagstreneren.

Krüger, Holund og Amundsen

BRUTALT: Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Harald Østberg Amundsen tapetserte pallen på 15 km, men dessverre for to av dem var det bare én ledig skøyteetappe på stafettlaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Iversen: – Brutalt å være skiløper

Nossum sier til NRK at Krüger også ble vurdert opp mot en klassisk etappe, men konklusjonen var at Iversen og Golberg var sterkere alternativer ut fra det de har prestert så langt i vinter

– Det er brutalt å være skiløper oppi dalen her, erkjenner lagkamerat Emil Iversen.

I praksis ble dermed tirsdagens 15 km et rent amerikansk uttak om den tredje etappen, som landslagstrener Eirik Myhr Nossum varslet i forkant.

– Det var det laget jeg tippet. Det handler om totalkomposisjonen av laget, og at Norge så langt i mesterskapet har vist fram gode skøytere, sier NRKs ekspertkommentator Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Klæbo møter Bolsjunov

De to første etappene går altså i klassisk stil.

– Golberg og Iversen har vært bedre i klassisk hele sesongen, påpeker Jacobsen.

Da er selv ikke to VM-sølv nok til å få representere Norge i stafetten.

– Når Johannes Høsflot Klæbo har den ene skøyteetappen og er den avslutteren han er, blir det ikke plass til Krüger og Amundsen, konstaterer hun.

På sisteetappen møter Klæbo blant andre Aleksand Bolsjunov. Det russiske laget er nemlig satt opp slik: Alexej Tsjervotkin, Ivan Jakimusjkin, Artem Maltsev og Bolsjunov.

Siste nytt

 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Ramos testet positivt for korona

  Real Madrid-kaptein Sergio Ramos har testet positivt for korona, opplyser klubben på sine nettsider. Ramos er for tiden skadd og var på tribunen da Real Madrid slo Barcelona i helgen. Hans faste stoppermakker Rafael Varane sto også over kampen på grunn av en positiv koronatest.

  JGlpoeT_3JY
  Foto: JON NAZCA / Reuters
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal