NRK Meny
Normal

Signerte avtale verdt 32 millioner

BEITOSTØLEN (NRK.no): Aker fortsetter som hovedsponsor for langrennslandslaget i to nye år.

Åge Skinstad og Atle Kigen

Langrennssjef Åge Skinstad og kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker kunne ønske hverandre lykke til med videre samarbeid på Beitostølen i 20-tiden fredag kveld.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Avtalen som ble signert på Beitostølen fredag kveld er verdt 16 millioner i året, som er en liten økning fra den eksisterende avtalen.

Aker kom inn som hovedsponsor for langrennssatsingen til Norges Skiforbund fra 2010. Avtalen var utgående etter vinrerens OL i Sotsji, men nå blir altså industrikonsernet med videre til 2016.

Det har vært knyttet spenning til om hovedsponsoren ville bli med videre etter at Petter Northug brøt med landslaget foran denne sesongen, men det fikk altså ingen konsekvenser.

Sterkere samhold

– Selv om Northug har gått ut av laget, føler vi at samholdet er tettere i norsk langrenn nå enn da vi gikk inn i avtalen i 2010, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker ASA til NRK.no.

– Vi er selvfølgelig veldig glade for at vi nå er i mål med denne avtalen, som er veldig viktig for norsk langrenn. Vi hadde troen på at det skulle gå i orden, men man kan ikke ta noe for gitt før en avtale er signert, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Nærmer seg budsjettmålet

Han mener avtalen er en fjær i hatten til norsk langrenn.

– Det må bety at Aker ser en verdi i dette som er større enn 16 millioner i året. Det er ikke lenger sånn at sponsorer går inn i slike avtaler uten at de mener de selv tjener på det, påpeker Skinstad.

Avtalen innebærer at Skiforbundets langrennsavdeling nå nærmer seg budsjettmålet om 70 millioner i inntekter i 2014/15-sesongen.

– Selv om vi ikke er i mål med alle ennå, ser det ut til at samtlige sponsorer forlenger sine avtaler. Det er en spesiell situasjon, konstaterer Åge Skinstad.

Blant sponsorene som ennå ikke har forlenget, er Spar. De er som kjent i direkte konkurranse med Petter Northugs hovedsponsor Coop.

Siste nytt

 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK
 • Tre Toppseriekamper utsatt

  Kampen mellom Avaldsnes og Stabæk i serieåpningen i Toppserien i fotball er utsatt på grunn av utfordrende baneforhold. Det samme gjelder kampene Avaldsnes–Klepp og Kolbotn–Røa i runde to, skriver NTB.

  Avaldsnes
  Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal