NRK Meny
Normal

Siem: – Et sjokk for norsk fotball

OSLO TINGRETT (NRK): Generalsekretær Kjetil Siem mener at Norges Fotballforbund ikke var godt nok forberedt til å takle kampfiksingssaken.

Kjetil Siem

I RETTEN: Kjetil Siem forklarte seg om sin rolle i kampfiksingssaken tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Dette er et sjokk for norsk fotball, og vi er uforberedt på at det skal eskalere på denne måten. Vi ble veldig tatt på senga, vi må innrømme det, forklarte Siem da han var innkalt som vitne i

Siem forklarte i Oslo Tingrett tirsdag hvordan han selv ble en aktiv del av dette. Han fikk selv anonyme telefoner og opplysninger om spillere som skulle være involvert i kampfiksing.

– Vi har planer for hva vi skal gjøre dersom sånne ting skjer, men når det blir realitet, så blir det litt røft allikevel. Det er politi og avhør og anonyme telefoner og det skjer veldig mange ting. Det er det ene og det andre fra forskjellige land. Det er ikke noe artig, rett og slett, forteller Siem.

– Var det et tegn på at dere ikke var godt nok forberedt på dette?

– Ja, selvfølgelig. Vi trodde vi var godt forberedt, for vi haddde våre planer. Men når det faktisk begynner noe, så kjenner vi at virkeligheten er vanskeligere enn ord på et papir, sa en åpenhjertig generalsekretær om de dramatiske dagene.

Ville handlet annerledes i dag

Tipseren bak lydbåndet store deler av saken bygger på, ringte også Siem, og foreslo blant annet å selge lydbåndet til Fotballforbundet.

Siem sa at han ikke kunne gjøre dette, og forsøkte heller å få politiet involvert.

Tipsene som kom fram var av såpass alvorlig karakter at Fotballforbundet også gikk til det uvanlige skrittet å utsette kampen mellom HamKam og Ullensaker/Kisa.

– Det er de samme folka som har tipset om Follo som sier at det er en kamp til som er fikset, så vi velger å utsette den kampen. Det fører med seg en del ting som kunne vært unngått. Det hadde nok vært lettere å reist opp dit, møtt begge lag og forklart hva tipsene går ut på. I dag tror jeg vi ville gjort det på en annen måte, konkluderer han.

Isolert sak

Siem ser svært alvorlig på dette, og mener kampfiksing er det verste som kan hende fotballen. Han poengterer at vi fortsatt ikke vet noe om utfallet av denne saken, men sier det er hevet over enhver tvil at det har skjedd ting som «ikke er bra».

Allikevel tror han dette er et nokså isolert tilfelle i Norge.

–Nå skal vi passe oss for ikke å fremstå naive, for at det har foregått ting i lavere divisjoner i Norge, det tyder dette på, men toppen i norsk fotball må være en av de reneste i verden, sier han.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal