Siem: – Et sjokk for norsk fotball

OSLO TINGRETT (NRK): Generalsekretær Kjetil Siem mener at Norges Fotballforbund ikke var godt nok forberedt til å takle kampfiksingssaken.

Kjetil Siem

I RETTEN: Kjetil Siem forklarte seg om sin rolle i kampfiksingssaken tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Dette er et sjokk for norsk fotball, og vi er uforberedt på at det skal eskalere på denne måten. Vi ble veldig tatt på senga, vi må innrømme det, forklarte Siem da han var innkalt som vitne i

Siem forklarte i Oslo Tingrett tirsdag hvordan han selv ble en aktiv del av dette. Han fikk selv anonyme telefoner og opplysninger om spillere som skulle være involvert i kampfiksing.

– Vi har planer for hva vi skal gjøre dersom sånne ting skjer, men når det blir realitet, så blir det litt røft allikevel. Det er politi og avhør og anonyme telefoner og det skjer veldig mange ting. Det er det ene og det andre fra forskjellige land. Det er ikke noe artig, rett og slett, forteller Siem.

– Var det et tegn på at dere ikke var godt nok forberedt på dette?

– Ja, selvfølgelig. Vi trodde vi var godt forberedt, for vi haddde våre planer. Men når det faktisk begynner noe, så kjenner vi at virkeligheten er vanskeligere enn ord på et papir, sa en åpenhjertig generalsekretær om de dramatiske dagene.

Ville handlet annerledes i dag

Tipseren bak lydbåndet store deler av saken bygger på, ringte også Siem, og foreslo blant annet å selge lydbåndet til Fotballforbundet.

Siem sa at han ikke kunne gjøre dette, og forsøkte heller å få politiet involvert.

Tipsene som kom fram var av såpass alvorlig karakter at Fotballforbundet også gikk til det uvanlige skrittet å utsette kampen mellom HamKam og Ullensaker/Kisa.

– Det er de samme folka som har tipset om Follo som sier at det er en kamp til som er fikset, så vi velger å utsette den kampen. Det fører med seg en del ting som kunne vært unngått. Det hadde nok vært lettere å reist opp dit, møtt begge lag og forklart hva tipsene går ut på. I dag tror jeg vi ville gjort det på en annen måte, konkluderer han.

Isolert sak

Siem ser svært alvorlig på dette, og mener kampfiksing er det verste som kan hende fotballen. Han poengterer at vi fortsatt ikke vet noe om utfallet av denne saken, men sier det er hevet over enhver tvil at det har skjedd ting som «ikke er bra».

Allikevel tror han dette er et nokså isolert tilfelle i Norge.

–Nå skal vi passe oss for ikke å fremstå naive, for at det har foregått ting i lavere divisjoner i Norge, det tyder dette på, men toppen i norsk fotball må være en av de reneste i verden, sier han.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Medier:– Son fullfører verneplikten

  Ifølge engelske medier er Tottenham-stjerne Son Heung-Min dratt til Sør-Korea for å fullføre verneplikten i Premier League-pausen.

  Anerkjente The Guardian er en av avisene som mener å vite at det dreier seg om en fire uker lang verneplikt.

  Alle menn som er fysisk i stand til det skal avtjene toårig verneplikt i forsvaret i Sør-Korea. Son gjorde seg fortjent til å slippe unna den forpliktelsen da han var med å vinne Asia-mesterskapet i 2018. De fire obligatoriske ukene der er snakk om i dette tilfellet er visstnok et unntak som alle uansett må igjennom.

  Premier League - Aston Villa v Tottenham Hotspur
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Avskjedshilsen til danskene

  Åge Hareide takker for all støtte i sin avskjedshilsen til den danske fotballfansen.

  – Jeg vil takke for alle fantastiske tilbakemeldinger til meg og laget. Det trenger vi i disse koronatider. Jeg håper at dere vil fortsette med å støtte opp om Danmark, landslaget og Kasper Hjulmands jobb. Det er meget, meget viktig for meg at dette fortsetter og at Danmark kan bite fra seg i den neste turneringen. Helt til slutt: Pass på dere selv! sier Hareide i en videohilsen lagt ut av Danmarks Fotballforbund.

  66-åringen ble ansatt som Danmarks landslagssjef i fotball i 2016 og ledet laget i 42 kamper. Kun tre av dem endte med tap.

  Åge Hareide tok de rødhvite til EM-sluttspillet som skulle ha vært arrangert blant annet i Danmark i sommer.

  Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det uten Hareide som trener. Nevnte Hjulmand er den som overtar jobben etter sunnmøringen.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • – Club Brügge seriemester i Belgia

  Styret i den belgiske ligaen anbefaler at resten av kampene denne sesongen skal avlyses. Det eneste som gjenstår er at anbefalingen godkjennes av generalforsamlingen, skriver Het Nieuwsblaad.

  Det betyr at Club Brügge blir seriemester. Ingen av de 16 lagene i toppdivisjonen rykker ned.

  Champions League - Group A - Club Brugge v Real Madrid
  Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal