NRK Meny
Normal

Siem slutter i NFF – går til FIFA

Kjetil Siem slutter som generalsekretær i Norges Fotballforbund og skal nå samarbeide tett med FIFA-president Gianni Infantino.

Siem

TIL FIFA: Kjetil Siem starter nå i FIFA hvor han vil samarbeide med den nyvalgte presidenten Gianni Infantino.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Infantino

HENTER SIEM: FIFAs president Gianni Infantino.

Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Det melder fotballforbundet på sine nettsider.

Siem opplyser til NRK at han nå flytter til Zurich for å jobbe med FIFA-presidenten og hans arbeid med oppbyggingen av «nye FIFA».

Gianni Infantino ble valgt i kjølvannet av den store korrupssjonsskandalen i FIFA, hvor både daværende president Sepp Blatter og etter hvert UEFA-president Michel Platini mistet sine posisjoner.

Siem forteller at Infantino viste konkret interesse for en ansettelse etter den nylig avsluttede FIFA-kongressen i Mexico.

– Brukte ikke lang tid på lønn

I dag, 17. mai, møttes de igjen i Zürich, hvor Siem til slutt ble presentert på et allmøte.

– Når FIFA-presidenten ønsker deg så nært seg selv med tanke på de utfordringene som ligger der, synes jeg det er smigrende og spennende, sier Siem.

Siem har de siste ukene vært sentral i åpenhetsdebatten i idretten, og han har fått flere kritiske spørsmål knyttet til sin reisevirksomhet og lønn.

I pressemeldingen omtaler han fokuset som «belastende for organisasjonen over tid», og Siem mener jobbskiftet er «god timing».

– Ble lønna diskutert nå?

– Vi brukte ikke veldig lang tid på det, for å si det sånn. Det var kanskje 5-6 sekunder. Det var ikke det som var hovedtema her, sier Siem.

Del av tremannsgruppe

Siem forteller at jobben i første omgang går ut på å gjennomføre de nylig vedtatte FIFA-reformene.

Reformene, som altså ble vedtatt under den ekstraordinære kongressen i februar, ble av mange sett på som enda viktigere enn selve presidentvalget.

– Han har etablert en gruppe rundt seg. Han har nyansatt en generalsekretær (Fatma Samoura), meg og én til som skal gå løs på arbeidet, sier Siem.

Fotballtoppen tror han vil dra nytte av sin ledererfaring fra både Norge og Afrika, hvor han blant annet har vært direktør for den sørafrikanske eliteserien.

– Jeg har hatt noen jobber i fotballen og utenfor fotballen som har hatt stort ansvar og store budsjetter. Men jeg har aldri vært i nærheten av det her, sier Siem.

Jakter ny generalsekretær

FIFA-president Infantino uttrykker også begeistring for å ha knyttet seg til den avtroppende generalsekretæren i NFF.

– Jeg er veldig glad for å ha Kjetil Siem med om bord i FIFA. Han har internasjonal erfaring og har vist de type kvaliteter jeg trenger rundt meg i arbeidet med å reformere FIFA, sier Infantino til fotball.no.

Fotballforbundet starter nå jakten på en ny generalsekretær.

– På vegne av forbundsstyret vil jeg takke han for hans bidrag til norsk fotball. Nå starter vi jobben med å finne hans etterfølger, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd