Hopp til innhold

Siem slutter i NFF – går til FIFA

Kjetil Siem slutter som generalsekretær i Norges Fotballforbund og skal nå samarbeide tett med FIFA-president Gianni Infantino.

Siem

TIL FIFA: Kjetil Siem starter nå i FIFA hvor han vil samarbeide med den nyvalgte presidenten Gianni Infantino.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Infantino

HENTER SIEM: FIFAs president Gianni Infantino.

Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Det melder fotballforbundet på sine nettsider.

Siem opplyser til NRK at han nå flytter til Zurich for å jobbe med FIFA-presidenten og hans arbeid med oppbyggingen av «nye FIFA».

Gianni Infantino ble valgt i kjølvannet av den store korrupssjonsskandalen i FIFA, hvor både daværende president Sepp Blatter og etter hvert UEFA-president Michel Platini mistet sine posisjoner.

Siem forteller at Infantino viste konkret interesse for en ansettelse etter den nylig avsluttede FIFA-kongressen i Mexico.

– Brukte ikke lang tid på lønn

I dag, 17. mai, møttes de igjen i Zürich, hvor Siem til slutt ble presentert på et allmøte.

– Når FIFA-presidenten ønsker deg så nært seg selv med tanke på de utfordringene som ligger der, synes jeg det er smigrende og spennende, sier Siem.

Siem har de siste ukene vært sentral i åpenhetsdebatten i idretten, og han har fått flere kritiske spørsmål knyttet til sin reisevirksomhet og lønn.

I pressemeldingen omtaler han fokuset som «belastende for organisasjonen over tid», og Siem mener jobbskiftet er «god timing».

– Ble lønna diskutert nå?

– Vi brukte ikke veldig lang tid på det, for å si det sånn. Det var kanskje 5-6 sekunder. Det var ikke det som var hovedtema her, sier Siem.

Del av tremannsgruppe

Siem forteller at jobben i første omgang går ut på å gjennomføre de nylig vedtatte FIFA-reformene.

Reformene, som altså ble vedtatt under den ekstraordinære kongressen i februar, ble av mange sett på som enda viktigere enn selve presidentvalget.

– Han har etablert en gruppe rundt seg. Han har nyansatt en generalsekretær (Fatma Samoura), meg og én til som skal gå løs på arbeidet, sier Siem.

Fotballtoppen tror han vil dra nytte av sin ledererfaring fra både Norge og Afrika, hvor han blant annet har vært direktør for den sørafrikanske eliteserien.

– Jeg har hatt noen jobber i fotballen og utenfor fotballen som har hatt stort ansvar og store budsjetter. Men jeg har aldri vært i nærheten av det her, sier Siem.

Jakter ny generalsekretær

FIFA-president Infantino uttrykker også begeistring for å ha knyttet seg til den avtroppende generalsekretæren i NFF.

– Jeg er veldig glad for å ha Kjetil Siem med om bord i FIFA. Han har internasjonal erfaring og har vist de type kvaliteter jeg trenger rundt meg i arbeidet med å reformere FIFA, sier Infantino til fotball.no.

Fotballforbundet starter nå jakten på en ny generalsekretær.

– På vegne av forbundsstyret vil jeg takke han for hans bidrag til norsk fotball. Nå starter vi jobben med å finne hans etterfølger, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal