NRK Meny
Normal

Siem slutter i NFF – går til FIFA

Kjetil Siem slutter som generalsekretær i Norges Fotballforbund og skal nå samarbeide tett med FIFA-president Gianni Infantino.

Siem

TIL FIFA: Kjetil Siem starter nå i FIFA hvor han vil samarbeide med den nyvalgte presidenten Gianni Infantino.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Infantino

HENTER SIEM: FIFAs president Gianni Infantino.

Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Det melder fotballforbundet på sine nettsider.

Siem opplyser til NRK at han nå flytter til Zurich for å jobbe med FIFA-presidenten og hans arbeid med oppbyggingen av «nye FIFA».

Gianni Infantino ble valgt i kjølvannet av den store korrupssjonsskandalen i FIFA, hvor både daværende president Sepp Blatter og etter hvert UEFA-president Michel Platini mistet sine posisjoner.

Siem forteller at Infantino viste konkret interesse for en ansettelse etter den nylig avsluttede FIFA-kongressen i Mexico.

– Brukte ikke lang tid på lønn

I dag, 17. mai, møttes de igjen i Zürich, hvor Siem til slutt ble presentert på et allmøte.

– Når FIFA-presidenten ønsker deg så nært seg selv med tanke på de utfordringene som ligger der, synes jeg det er smigrende og spennende, sier Siem.

Siem har de siste ukene vært sentral i åpenhetsdebatten i idretten, og han har fått flere kritiske spørsmål knyttet til sin reisevirksomhet og lønn.

I pressemeldingen omtaler han fokuset som «belastende for organisasjonen over tid», og Siem mener jobbskiftet er «god timing».

– Ble lønna diskutert nå?

– Vi brukte ikke veldig lang tid på det, for å si det sånn. Det var kanskje 5-6 sekunder. Det var ikke det som var hovedtema her, sier Siem.

Del av tremannsgruppe

Siem forteller at jobben i første omgang går ut på å gjennomføre de nylig vedtatte FIFA-reformene.

Reformene, som altså ble vedtatt under den ekstraordinære kongressen i februar, ble av mange sett på som enda viktigere enn selve presidentvalget.

– Han har etablert en gruppe rundt seg. Han har nyansatt en generalsekretær (Fatma Samoura), meg og én til som skal gå løs på arbeidet, sier Siem.

Fotballtoppen tror han vil dra nytte av sin ledererfaring fra både Norge og Afrika, hvor han blant annet har vært direktør for den sørafrikanske eliteserien.

– Jeg har hatt noen jobber i fotballen og utenfor fotballen som har hatt stort ansvar og store budsjetter. Men jeg har aldri vært i nærheten av det her, sier Siem.

Jakter ny generalsekretær

FIFA-president Infantino uttrykker også begeistring for å ha knyttet seg til den avtroppende generalsekretæren i NFF.

– Jeg er veldig glad for å ha Kjetil Siem med om bord i FIFA. Han har internasjonal erfaring og har vist de type kvaliteter jeg trenger rundt meg i arbeidet med å reformere FIFA, sier Infantino til fotball.no.

Fotballforbundet starter nå jakten på en ny generalsekretær.

– På vegne av forbundsstyret vil jeg takke han for hans bidrag til norsk fotball. Nå starter vi jobben med å finne hans etterfølger, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert