NRK Meny
Normal

Siem legger seg flat: – Jeg burde ha lagt fram alt med en gang

Kjetil Siem erkjenner at han burde gjort en del ting annerledes. – Det ble hengende litt lenge, synes jeg.

Kjetil Siem

OVERRASKET: – Det er ingen tvil om at folk synes det er litt morsomt etter alle diskusjonene om reiseregninger, sier generalsekretær Kjetil Siem.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg har blitt ansiktet på en som ikke vil legge frem reiseregninger, men jeg la frem reiseregningene mine i en oversikt tidlig. Det viste seg senere å ikke være bra nok, sier generalsekretæren.

– Ikke vært behagelig

Fotballforbundet snudde etter onsdagens styremøte. Generalsekretær Siem legger derfor frem detaljerte reiseregninger.

– Det har ikke vært behagelig, legger han til når han forteller om de siste to månedene.

– Jeg burde ha lagt fram alt med en gang for jeg har ingen ting å skjule. Jeg føler de to siste månedene i galgen kunne vært annerledes. Det er mange som mener mye, men ansvaret ligger hos styret, og jeg gjør det styret vil at jeg skal gjøre, sier Siem.

Han har merket godt at folk flest har brydd seg om det som har skjedd i fotballforbundet den siste tida.

– Jeg landet på Værnes her om dagen og tok flybussen innover da sjåføren sa "du har begynt å ta bussen ja".

Vi legge seg på ny linje

Fotballpresident Terje Svendsen gjorde på frokostmøte i dag rede for at forbundet fremover legger seg på en ny åpenhetslinje.

Svendsen informerte også om mer detaljerte opplysninger rundt generalsekretær Siems reiseutgifter for 2015. De beløp seg til 491.000 kroner. Han mener dette ikke er en snuoperasjon fra fotballforbundets side.

– For oss er ikke dette en snuoperasjon. Fra første styremøte til gårsdagens har vi funnet en form som gir informasjon på en god måte. Vi fremlegger forbruket i 2015 som et eksempel på hvordan vi skal innrette virksomheten fremover, sier Svendsen.

Føler du at dere var tvunget?

– Vi hadde allerede besluttet at vi skulle gjøre det. det er viktig for oss å skape ro rundt denne debatten. Det er ingen tvil om at vi ønsker mer åpenhet. Dette er et ledd for å utvikle en åpenhetskultur i fotballforbundet.

Kjetil Siem innrømmer at lønna hans er høy.

– Jeg satte ikke lønna mi selv, som jeg vet er høy. Men jeg kan ikke forsvare alt. Jeg kan ikke forsvare lønnspolitikken i NFF som har bestått siden 1902. Jeg klarer ikke å forsvare at kjønnsfordelingen blant ansatte ikke er optimal.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel