NRK Meny
Normal

Siem legger fram reiseregningene i detalj

Fotballforbundet snur. Generalsekretær Kjetil Siem legger derfor fram detaljerte reiseregninger.

møte

SNUR: Fotballpresident Terje Svendsen sier forbundet legger seg på en helt ny åpenhetslinje.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi har funnet en hensiktsmessig måte å vise fram reisevirksomheten til generalsekretæren, sa fotballpresident Terje Svendsen på forbundets frokostmøte med mediene torsdag.

Fotballpresident Terje Svendsen sier forbundet legger seg på en helt ny åpenhetslinje.

– Nå får man se på hvor reisenen har gått, hvem som har vært med på reisen, utgifter på bil, hotell, fly, transport, mat og alt slikt. I tillegg til antallet som har deltatt på de ulike aktivitetene. Altså en detaljert oversikt over hva som faktisk er anvendt og brukt, sier Svendsen til NRK.

Siem: – Ville sluppet «galgen»

Generalsekretær Siem har lenge vært i medias søkelys for å holde tilbake opplysninger om reiseutgifter.

Siem reiste for 491.000 kroner i fjor.

ABU DHABI, DE FORENTE ARABISKE EMIRATER 20140115.Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund før landslagskampen mellom Moldova - Norge, på Al Zayed Stadium, Abu Dhabi onsdag kveld, som endte 2-1 til Norge.Det norske herrelandslaget i fotball er i Abu Dhabi for vintersamling.Foto: Berit Roald / NTB scanpix

GENERALSEKRETÆR: Kjetil Siem.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er viktig at styret bestemmer graden av åpenhet. Derfor kan ikke jeg gjøre noe før styret har vedtatt ny kotyme eller et nytt regime. Sånn sett kunne jeg vært foruten to måneder i galgen. Presset kommer fra alle andre kanter, men jeg må forholde meg til styret. Jeg kan ikke ta noen beslutninger før styret har talt, og nå har de talt, sier Siem.

– Kunne du ha unngått den galgen, som du kaller det?

– Ja, men jeg forholdt meg til det regimet og regelsettet som det forrige styret hadde i den perioden det var snakk om. Det måtte jeg nesten forholde meg til.

Skrekkscenario

Siem viser til den nye medieavtalen og reforhandlinger med UEFA som forklaring på det som oppfattes som høye reisekostnader.

– For meg personlig er det en fordel at det nå blir lagt fram. Det kommer frem at den havle millionen jeg hadde i reiseutgifter har veldig god forklaring. Norsk fotball har blitt veldig internasjonal. I forrige uke kom det frem at en amerikansk aktør vurderer ny TV-kanal i Norge. Dette aktører du møter på reisene for å se om de er aktuelle for å kjøpe TV-rettigheter for å øke konkurransen, sier Siem.

– Vårt skrekkscenario var at vi bare skulle hatt én budgiver, og prisen hadde gått ned med 100-200 millioner i året. Det hadde vært verre å forsvare enn det vi faktisk fikk til, sier Siem.

Åpenhet

Kjetil Siem håper det blir mindre reisevirksomhet i år enn i fjor.

– Vi ønsker å dele alt og ha åpenhet rundt alt, bortsett fra det som er taushetsbelagt og av foretningsmessig karakter. Som er basert på flere prinsipper i offentlighetsloven.

– I år skal vi arrangere supercupfinalen på Lerkendal sammen med Rosenborg. Det har sammen med alt som har skjedd FIFA har skapt mye reisevirksomhet i 2015. Jeg håper at det ikke blir like mye i 2016, sa Siem.

Siste nytt

 • FA skal undersøke Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic risikerer å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han har involvert seg i et nytt spillselskap. Den svenske fotballstjernen har reklamert for det nye spillselskapet BetHard, skriver den engelske avisen Mirror.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

  Den norske golfspilleren Viktor Hovland fra Miklagard Golfklubb og Oklahoma State University blir historisk.
  Foto: Benjamin A. Ward/ngf / NTB scanpix
 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag