NRK Meny
Normal

Siem legger fram reiseregningene i detalj

Fotballforbundet snur. Generalsekretær Kjetil Siem legger derfor fram detaljerte reiseregninger.

møte

SNUR: Fotballpresident Terje Svendsen sier forbundet legger seg på en helt ny åpenhetslinje.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi har funnet en hensiktsmessig måte å vise fram reisevirksomheten til generalsekretæren, sa fotballpresident Terje Svendsen på forbundets frokostmøte med mediene torsdag.

Fotballpresident Terje Svendsen sier forbundet legger seg på en helt ny åpenhetslinje.

– Nå får man se på hvor reisenen har gått, hvem som har vært med på reisen, utgifter på bil, hotell, fly, transport, mat og alt slikt. I tillegg til antallet som har deltatt på de ulike aktivitetene. Altså en detaljert oversikt over hva som faktisk er anvendt og brukt, sier Svendsen til NRK.

Siem: – Ville sluppet «galgen»

Generalsekretær Siem har lenge vært i medias søkelys for å holde tilbake opplysninger om reiseutgifter.

Siem reiste for 491.000 kroner i fjor.

ABU DHABI, DE FORENTE ARABISKE EMIRATER 20140115.Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund før landslagskampen mellom Moldova - Norge, på Al Zayed Stadium, Abu Dhabi onsdag kveld, som endte 2-1 til Norge.Det norske herrelandslaget i fotball er i Abu Dhabi for vintersamling.Foto: Berit Roald / NTB scanpix

GENERALSEKRETÆR: Kjetil Siem.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er viktig at styret bestemmer graden av åpenhet. Derfor kan ikke jeg gjøre noe før styret har vedtatt ny kotyme eller et nytt regime. Sånn sett kunne jeg vært foruten to måneder i galgen. Presset kommer fra alle andre kanter, men jeg må forholde meg til styret. Jeg kan ikke ta noen beslutninger før styret har talt, og nå har de talt, sier Siem.

– Kunne du ha unngått den galgen, som du kaller det?

– Ja, men jeg forholdt meg til det regimet og regelsettet som det forrige styret hadde i den perioden det var snakk om. Det måtte jeg nesten forholde meg til.

Skrekkscenario

Siem viser til den nye medieavtalen og reforhandlinger med UEFA som forklaring på det som oppfattes som høye reisekostnader.

– For meg personlig er det en fordel at det nå blir lagt fram. Det kommer frem at den havle millionen jeg hadde i reiseutgifter har veldig god forklaring. Norsk fotball har blitt veldig internasjonal. I forrige uke kom det frem at en amerikansk aktør vurderer ny TV-kanal i Norge. Dette aktører du møter på reisene for å se om de er aktuelle for å kjøpe TV-rettigheter for å øke konkurransen, sier Siem.

– Vårt skrekkscenario var at vi bare skulle hatt én budgiver, og prisen hadde gått ned med 100-200 millioner i året. Det hadde vært verre å forsvare enn det vi faktisk fikk til, sier Siem.

Åpenhet

Kjetil Siem håper det blir mindre reisevirksomhet i år enn i fjor.

– Vi ønsker å dele alt og ha åpenhet rundt alt, bortsett fra det som er taushetsbelagt og av foretningsmessig karakter. Som er basert på flere prinsipper i offentlighetsloven.

– I år skal vi arrangere supercupfinalen på Lerkendal sammen med Rosenborg. Det har sammen med alt som har skjedd FIFA har skapt mye reisevirksomhet i 2015. Jeg håper at det ikke blir like mye i 2016, sa Siem.

Siste nytt

 • Wiggen til FC København igjen

  Bård Wiggen (55) vender tilbake til FC København, der han igjen blir assistenttrener under Ståle Solbakken.

  Nylig ga Wiggen seg som sportssjef i Viking. Han har jobbet for klubber i Norge de siste årene etter at han og Solbakken skilte lag i 2012.

 • Sjarapova blir etterforska i India

  Tennisstjerna Maria Sjarapova blir granska av indisk politi etter at eit prosjekt med luksusbustader som ho er ein av dei som står bak, kollapsa.

  Firmaet bak prosjektet er mistenkt for å ha henta ut millionar av dollar før kollapsen.

  Maria Sjarapova i Wimbledon
  Foto: CARL DE SOUZA
 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn