NRK Meny
Normal

Shiffrin vant verdenscuprunden etter å ha vært ute med skade

Etter å ha vært borte i to måneder, vant vidunderbarnet Mikaela Shiffrin både første og andre omgang i dagens runde i verdenscupen i Sveits.

Mikaela Shiffrin Switzerland Alpine Skiing World Cup

SVEITS: Shiffrin vinner både første og andre omgang i Sveits i dag, +0.45 foran franske Nastasia Noens og +0.50 foran kanadiske Marie-Michele Gagnon.

Foto: Jean-christophe Bott / Ap

– Se på dette her! Hun bare danser ned her i Sveits! Hun er altså så suveren, utbryter NRK-kommentator Andreas Toft.

Den amerikanske yndlingen Mikaela Shiffrin er tilbake etter skaden, og tok dagens renn med storm. Shiffrin kjørte inn på en førsteplass med totaltid på 1:29:20.

20-åringen pådro seg en kneskade under en oppvarming i Åre i desember i fjor. Hun slapp derimot operasjon og etter to måneder er hun allerede tilbake, og det i storform!

Amerikanske Mikaela Shiffrin har vært ute med skade siden november. I sveitsiske Crans Montana var hun endelig tilbake og det endte med seier.

Se Mikaela Shiffrin ta Sveits med storm etter skaden.

Franske Nastasia Noens tok andreplassen, mens den kanadiske nabojenta Marie-Michele Gagnon kom på tredje.

Ingen nordmenn i tet

Det ble ikke noe kjemping om pallplassen for de norske. I første omgang hektet Nina Løseth seg fast, og kjørte ut av rennet.

– Det var synd, for det så ganske bra ut på toppen, sier NRKs ekspert Tron Moger.

Maren Skjøld ble den eneste som kvalifiserte seg videre, med en 27.plass i første omgang. I andre omgang ble Skjøld for seig mellom portene og havnet til slutt på en 24.plass, med 1:32:44.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale