NRK Meny
Normal

Shampo: – Holøs er blant VMs beste backer

Jonas Holøs har igjen mest istid av alle i VM. Espen "Shampo" Knutsen mener han er blant VMs beste backer og nøkkelen til suksess.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

Jonas Holøs spilte nesten halve kampen mot Frankrike på lørdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Han holder høyt internasjonalt snitt over alt han gjør. Han betyr enormt mye, sier Espen Knutsen, som er ekspertkommentator for Eurosport i VM.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

Jonas Holøs har fått en god start på VM og satser på mye spilletid også i dette mesterskapet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I Norges åpningskamp i VM spilte Holøs over 28 minutter og bidro til at Norge vant mot Frankrike.

– Så lenge de dytter meg utpå så skal det mye til for at jeg takker nei, sier Jonas Holøs til NRK.

Så langt er det spilt 12 kamper i VM. Ingen har så mye istid som Holøs i en kamp.

– I går var det ikke noe problem. Man har så mye glede i kroppen, man leder og det er en bra match. Da er det bare kult, men jeg merker det kanskje i kamp seks eller sju. Da må man kanskje spille litt enklere og prioritere hvilke angrep man er med i.

Espen Knutsen

Espen Knutsen mener Holøs er viktig for Norge.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Shampo: – Tør ikke tenke tanken

Sarpingen har vært blant dem som har hatt mest istid av alle i VM i en årrekke. I fjor snittet han på 28 minutter på de sju VM-kampene i Moskva.

– Tør ikke tenke tanken på om han skulle bli skadet. Han er helt klart en av VMs beste backer og det har han vært i flere VM, sier Knutsen som mener Norge er avhengig av Holøs om det skal bli suksess i mesterskapet.

Landslagssjef Petter Thoresen er samstemt med Knutsen. Holøs er blant de beste.

– Han er en solid herremann og får mye istid. I går fikk han det fordi det var en viktig kamp. Han er både god og sterk defensivt. Ligger riktig i banen hele tiden og er god med puck. Han er i toppen blant backene i dette mesterskapet, sier Thoresen.

Da tror jeg han har tatt i lite grann, men det er hyggelig det, ler Holøs.

Landslagsveteranen mener han har mer å gå på i mesterskapet.

– Jeg føler selv jeg kan spille på et bedre nivå, enn jeg gjorde i går. Nådde ikke helt mitt potensial. Jeg skal prøve å spille enda litt bedre og så håper jeg Petter er like fornøyd når turneringen er ferdig spilt.

PS: Holøs har fått sin første smell i VM. Høyre ankel er litt hoven etter et møte med pucken. Holøs er ikke plaget og spiller som normalt mot Sveits i Norges andre VM-kamp.

Høyrefoten til Jonas Holøs har fått seg en smell

Jonas Holøs med en hoven ankel før kampen mot Sveits søndag.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal