– Ikke særlig fornuftig

– Slikt skal ikke forekomme, mener Espen «Shampo» Knutsen om Ole-Kristian Tollefsens skrekktakling mot Slovakia.

Espen "Shampo" Knutsen

Vålerengamanager og tidligere NHL-spiller Espen «Shampo» Knutsen er kritisk til Ole-Krisitan Tollefsens takling mot Slovakia.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

– Taklingen er ikke særlig fornuftig. Det er en albuetakling som hverken er pen eller heldig, sier Vålerengamanager og tidligere NHL-spiller Espen «Shampo» Knutsen til NRK.

– Var det usportslig det han gjorde?

– Ja, det kan du si. Slike hodetaklinger skal ikke forekomme, sier «Shampo».

– En fysisk spiller

Det var seks minutter ut i ishockeykampen mellom Norge og Slovakia at Ole-Kristian Tollefsen taklet den slovakiske spilleren Lubos Bartecko svært stygt.

Nordmannen satte albuen rett i hodet på Bartecko og hjelmen spratt av. Slovaken falt til isen og ble liggende, mens blodet strømmet ut fra bakhodet.

Se Tollefsens skrekktakling: (saken fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bartecko ble liggende på isen i over seks minutter mens han fikk behandling, og undersøkelser viste i ettertid at han hadde pådratt seg en hjernerystelse. Ole-Kristian Tollefsen fikk umiddelbart matchstraff.

– Tollefsen er en fysisk spiller som skal sette seg i respekt, men albuetaklinger er ikke bra. Jeg tenker Tollefsen sikkert angrer på taklingen nå, sier «Shampo»

– Ikke i den olympiske ånd

Miroslav Satan scorer mot Norge

Miroslav Satan scoret det avgjørende målet mot Norge.

Foto: Luis Acosta / Scanpix/AFP

Tollefsens matchstraff ble skjebnesvanger for Norge, som i fem minutter av første periode var én mann mindre.

Slovakia utnyttet overtallsspillet, satte pucken i mål to ganger og vant til slutt 4-3.

Men selv om det ble seier, var Slovakias stjernespiller Miroslav Satan forbannet etter kampen.

– Taklingen av Bartecko var unødvendig. Det er farlig spill som vi ikke bør se i OL, sier Satan til NRK.

– Det er ikke i den olympiske ånd.

Får støtte av lagkameratene

De norske lagkameratene slår imidlertid ring rundt Tollefsen.

– Det er måten Ole-Kristian spiller på. Han er god når han spiller på den måten der, men er litt uhedlig med det som skjer. At han mister hjelmen er ulykkelig, men sånn er hockey, sier Mats Zuccarello Aasen.

Siste nytt

 • Liverpool kom til kort

  Liverpool kom til mange sjanser på Anfield, men greide ikke å sette ballen i mål. Med 0–0 er Real Madrid klar for mesterligasemifinale mot Chelsea. Liverpool hadde to mål å hente inn etter 1-3-tapet i Madrid forrige uke og gikk offensivt til verks på egen arena, men Mohamed Salah og hans lagkamerater var ikke giftige nok i avslutningsøyeblikkene.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Zuccarello med to mål i Wilds seier

  Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5–2 over Arizona Coyotes onsdag.

  Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

  – Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1–0 etter hans første scoring.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kastet stein på Real-bussen

  Det ble kastet gjenstander mot Real Madrids spillerbuss på vei til mesterligakampen på Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool reagerer kraftig.

  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids spillerbuss ble skadd ved ankomst til Anfield i kveld. Det er fullstendig uakseptabel og skammelig oppførsel av noen få personer, sier en talsperson for Liverpool.

  – Vi ber oppriktig om unnskyldning til våre gjester for det de ble utsatt for. Vi vil samarbeide med Merseyside-politiet med å få fakta på bordet og identifisere de ansvarlige.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal