Sevilla knuste Liverpool i finalen: – Hjerteskjærende

Sevilla rundspilte Liverpool etter pause og vant europaligaen for tredje gang på rad.

 Europa League Final

HISTORISKE: Sevilla-spillerne løfter troféet for tredje år på rad. Det er det ingen som har gjort før dem.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kom aldri i gang i den andre omgangen, og det er hjerteskjærende. Vi var ikke i nærheten av å vise hva vi kan. Det er den største skuffelsen, sier James Milner ifølge BBC.

Jürgen Klopp

TAPTE: Jürgen Klopp har nå tapt fem finaler på rad.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

Finaletapet betyr at det ikke blir noe Europa-spill på Milner og co. neste sesong.

– Det er en dobbel fiasko for oss, fortsetter Liverpool-kapteinen.

– Jeg er ansvarlig, understreker Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Det er ikke kritikk, og jeg har snakket med spillerne mine. Vi kom ikke opp til vårt nivå, forklarer han samtidig som lykkelige Sevilla-spillere feirer sin tredje europaligatittel på rad.

Det er det ingen som har gjort før dem.

– Det er en fantastisk triumf. Det er nesten ikke til å tro at noen vinner en sånn turnering tre år på rad, sier MAX-ekspert Tor Ole Skullerud etter kampslutt.

Laster Twitter-innhold

Ellevill snuoperasjon

Liverpool ledet 1-0 til pause, men etter hvilen handlet alt om Sevilla.

Den andre omgangen var kun 16 sekunder gammel da Kevin Gamerio bredsidet inn utligningen, og snaut 20 minutter senere snudde Coke kampen for den regjerende mesteren. Rett etterpå sørget samme mann for 3-1.

Sevilla-kaptein Coke

TOMÅLSHELT: Coke.

Foto: MICHAEL BUHOLZER / Afp

– Det er imponerende av Sevilla, men det er merkelig hvordan Liverpool har klappet sammen, sa MAX-ekspert Tor Ole Skullerud underveis i omgangen.

Linjemannen ombestemte seg etter først å ha vinket av for offside på 3-1-scoringen. Reprisene viser at det var korrekt å godkjenne målet.

BAKGRUNN: Sjekk Klopps dystre finalestatistikk

Trolig snytt for straffe

Roberto Firmino

ROPTE PÅ STRAFFE: Roberto Firmino

Foto: Marcelo del Pozo / Reuters

Begge lag var avhengig av å vinne for å få spille i Europa også neste år. Det seirende laget er direktekvalifisert til mesterligaen, men Liverpool-sjef Jürgen Klopp hadde tapt sine fire siste finaler før kveldens oppgjør. Det så likevel ut til at det kunne gå Klopps vei i år.

Laget hans var giftig fra start, og etter 12 minutter ropte de på straffespark. Daniel Carrico stoppet ballen med armen da Roberto Firmino var vei gjennom, men den svenske kamplederen ristet på hodet.

– Meget tvilsom, sa Skullerud om dommerens avgjørelse.

Premier League-laget ropte på straffe flere ganger i løpet av omgangen, men uten å bli hørt.

Drømmescoring

De røde fortsatte å trykke på, og ti minutter før pause sendte Daniel Sturridge Liverpool i ledelsen. Engelskmannen mottok ballen på 16-meterstreken, brukte to små berøringer før han fyrte av med utsiden av venstrefoten.

– En avslutning av en artist, ropte MAX-kommentator Kenneth Fredheim.

– Verdensklasse av Daniel Sturridge. Da først scoringen kom, så var den av det vakreste slaget, fortsatte han.

Sturridge-målet var omgangens eneste, og lagene gikk altså i garderoben på 1-0.

Så våknet Sevilla, og resten er historie.

PS: Før kampstart røk en del Sevilla- og Liverpool-fans i tottene på hverandre på tribunen, og politiet måtte skille de rasende tilskuerne.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Mener fotball-sesongen kan reddes

  De europeiske fotballigaene har ikke gitt opp å fullføre sesongene som er satt på vent av koronaviruset, fastslår Uefa-president Aleksander Ceferin. Han mener det er mulig å fullføre seriespillet dersom pandemien er under kontroll og man kan starte opp igjen senest i juni.

  – Vi kan starte opp igjen i midten av mai, i juni eller til og med sent i juni. Etter det vil sesongen trolig være tapt, sier Ceferin til den italienske avisen La Repubblica.

  UEFA Congress
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Må betale erstatning i voldtektssak

  Høyesterett har avvist anken fra tidligere Molde-spiller Babacar Sarr, som er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til en kvinne i en voldtektssak.

  Kjennelsen gjelder kun erstatningsdelen av saken, skriver Nettavisen.

  Sarr ble i Romsdal tingrett frikjent for sovevoldtekt, men likevel dømt til å betale erstatning til den fornærmede kvinnen.

  Politiet mener at den daværende Molde-spilleren voldtok en kvinne mens hun sov i mai 2017. Frifinnelsen ble umiddelbart anket av påtalemyndigheten, men ankesaken er blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt opp. (NTB)

  Eliteserien fotball 2018, Molde - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • – Klarte nesten ikke å puste

  Juventus-stjernen Paulo Dybala er på bedringens vei etter å ha fått påvist koronaviruset. Han forteller om dager med sterke symptomer og trøbbel med pusten.

  Argentineren omtaler framgangen og hvordan virussykdommen har påvirket ham i klubbens sosiale medier:

  – Jeg føler meg bra, mye bedre faktisk. Jeg prøvde å trene de dagene symptomene var sterke, og da følte jeg meg ukomfortabel med én gang og klarte nesten ikke å puste. Etter fem minutter måtte jeg stoppe, sier Dybala.

  H1myFs-ACmk
  Foto: Laurent Cipriani / Laurent Cipriani

Sendeplan

Kl. Program Kanal