Sesongen over for Svindal: – Sånn er livet

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindals (33) korsbånd røk etter skrekkfallet i utforløypa i Kitzbühel. Sesongen er dermed over.

SKI-ALPINE-WORLD-DOWNHILL

AU: Aksel Lund Svindal reiste seg opp selv etter fallet i utforløypa i dag.

Foto: ROBERT JAEGER / Afp

Alle holdt pusten da Svindal gikk rett i sikkerhetsnettet under utforrennet i Kitzbühel i dag. Det så lovende ut da han reiste seg opp og gikk ut av bakken for egen maskin, men lørdag ettermiddag kom den dårlige beskjeden.

Svindal

FRAKTET BORT: Aksel Lund Svindal ble kjørt bort fra bakken etter fallet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Korsbåndet til Svindal røk i fallet. Sesongen er over!

– Aksels fremre korsbånd i høyre kne har røket. Han opereres nå. Sesongen er over, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Svindal ble fløyet direkte til Innsbruck, hvor han får hjelp fra kirurgen Christian Fink, samme mann som hjalp han tilbake etter akillesskaden i 2014.

– Han er ute i ni til 12 måneder. Vi har god erfaring med dette, men det er en lang prosess. Vi vet han er i de beste hender. Vi har tillit og god kontakt med sykehuset fra før, sier han videre.

Oppdaterte fra sykehuset

Svindal legger ut denne beskjeden på Instagram lørdag kveld:

«Absolutt ikke det bildet og oppdateringen jeg ville poste etter Kitzbühel. Men her er jeg. Jeg ødela kneet litt og er i ferd med å bli operert. Det suger litt midt på vinteren, men sånn er livet. Opp og nedturer og jeg må bare håndtere det uansett hva som skjer».

– Et sjokk

Aksel Lund Svindal ble enda et offer for den farlige venstresvingen i Kitzbühel. Nordmannen kom seg heldigvis på beina og vinket til publikum.

– Det er alltid en stor risiko når man kjører utfor. Jeg er takknemlig for at det har gått så bra denne sesongen, det er ingen selvfølge i en så krevende idrett, sier Svindal i en pressemelding.

Det er for tidlig å si når rehabiliteringen kan begynne.

– Vi må gå videre, men det er klart at dette er et lite sjokk for hele laget nå, sier Ryste.

Henrik Kristoffersen er preget av det som har skjedd.

– Vi mister lederen i laget. Han som alltid går foran. Det er forferdelig for ham selv, men også for oss, sier han til NRK.

– Jeg klarte ikke å se. Jeg måtte holde meg for øynene. Jeg tror 99 av 100 ikke hadde reist seg, så det var stort å se, men vi så han haltet litt og fikk noen antydninger da.

Flere nedturer

Det er langt fra første gang 33-åringen virkelig får kjenne hvor risikofylt fartsdisiplinene i alpint faktisk er.

Spesielt da han falt han stygt under utfortrening i Beaver Creek i november i 2007. Det var så ille at mange trodde han kanskje måtte legge karrieren på hylla. Men knapt et år senere, var super-Svindal tilbake.

Svindal fortsatte å dominere i verdenscupen og i mesterskap. Men i 2014 var han uheldig før sesongen, da han skadet seg under fotballek. Venstre akilles røk, og nesten hele sesongen gikk i vasken.

Denne sesongen har han slått tilbake på utrolig vis. Derfor er beskjeden i dag ekstra tung å få.

Siste nytt

 • Iden forsvarte VM-tittelen

  Gustav Iden var fullstendig overlegen på det avsluttende halvmaratonen med løping, og triatleten forsvarte sitt VM-gull i Ironman 70.3 (halv-Ironman) lørdag.

  Bergenseren passerte målstreken 3.55 minutter foran nærmeste utfordrer, amerikaneren Sam Long, mens bronsevinneren, danske Daniel Bækkegard, var 5.11 bak.

  Kristian Blummenfelt startet bra og var 4.-mann etter svømmingen, men fikk det tungt på sykkeldelen og havnet langt bak.

  – Det føles så godt. Jeg var litt bekymret etter svømmingen, men jeg tok igjen den første gruppen ganske raskt, og det gikk ganske lett i sykkeldelen før jeg satte fart den siste halvtimen, sa Blummenfelt til arrangøren etter konkurransen.

  Gustav Iden
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud avgjorde i norsk favør

  Casper Ruud avgjorde Norges landskamp mot Usbekistan i Davis Cup med seier mot Sanjar Fayziev (6–3, 6–2). Norge vant totalt 3–1.

  Han revansjerte dermed formiddagens tap i double, der Denis Istomin og Fayziev slo Ruud og Viktor Durasovic i strake sett. Ruud og Durasovic vant sine to første single-kamper fredag.

  Davis Cup regnes som et verdensmesterskap i tennis. Hvert år møtes de beste nasjonene i et sluttspill mot slutten av sesongen.

  Seieren mot Usbekistan tar Norge ett steg nærmere sluttspillet i 2022, hvor kun 16 nasjoner slipper til. En ny seier i november vil sikre plass i vårens kvalifisering. Der møtes 24 landslag i avgjørende kamp om tolv sluttspillplasser.

  – Jeg håper selvfølgelig vi får hjemmebane igjen, sier Casper Ruud om den neste kampen.

  De øvrige fire plassene går til årets to finalister, samt at det deles ut to wildcard til tapende nasjoner fra kvalifiseringen. Det norske laget består av Ruud, Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Andreja Petrovic og Felix Nordby.

  Davis Cup:Norge - Usbekistan
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Warholm satte norsk rekord

  Karsten Warholm rundet av sesongen med å sette norsk bestenotering på 300 meter flatt under Trond Mohn Games i Bergen.

  Langhekkspesialisten klokket inn på 32,49 sekunder.

  Det er to tideler bedre enn hans gamle rekord satt samme sted i 2018. Warholm innledet sesongen med å slette sin egen bestenotering i verden med 33,26 sekunder på 300 meter hekk.

  Han løp siden inn til verdensrekord på 400 meter hekk på Bislett (46,70) og da han vant OL-gull i Tokyo. Den lyder nå 45,94.

  Friidrett, Trond Mohn Games
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal