NRK Meny
Normal

Sesongen over for Svindal: – Sånn er livet

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindals (33) korsbånd røk etter skrekkfallet i utforløypa i Kitzbühel. Sesongen er dermed over.

SKI-ALPINE-WORLD-DOWNHILL

AU: Aksel Lund Svindal reiste seg opp selv etter fallet i utforløypa i dag.

Foto: ROBERT JAEGER / Afp

Alle holdt pusten da Svindal gikk rett i sikkerhetsnettet under utforrennet i Kitzbühel i dag. Det så lovende ut da han reiste seg opp og gikk ut av bakken for egen maskin, men lørdag ettermiddag kom den dårlige beskjeden.

Svindal

FRAKTET BORT: Aksel Lund Svindal ble kjørt bort fra bakken etter fallet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Korsbåndet til Svindal røk i fallet. Sesongen er over!

– Aksels fremre korsbånd i høyre kne har røket. Han opereres nå. Sesongen er over, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Svindal ble fløyet direkte til Innsbruck, hvor han får hjelp fra kirurgen Christian Fink, samme mann som hjalp han tilbake etter akillesskaden i 2014.

– Han er ute i ni til 12 måneder. Vi har god erfaring med dette, men det er en lang prosess. Vi vet han er i de beste hender. Vi har tillit og god kontakt med sykehuset fra før, sier han videre.

Oppdaterte fra sykehuset

Svindal legger ut denne beskjeden på Instagram lørdag kveld:

«Absolutt ikke det bildet og oppdateringen jeg ville poste etter Kitzbühel. Men her er jeg. Jeg ødela kneet litt og er i ferd med å bli operert. Det suger litt midt på vinteren, men sånn er livet. Opp og nedturer og jeg må bare håndtere det uansett hva som skjer».

Laster Instagram-innhold

– Et sjokk

Aksel Lund Svindal ble enda et offer for den farlige venstresvingen i Kitzbühel. Nordmannen kom seg heldigvis på beina og vinket til publikum.

– Det er alltid en stor risiko når man kjører utfor. Jeg er takknemlig for at det har gått så bra denne sesongen, det er ingen selvfølge i en så krevende idrett, sier Svindal i en pressemelding.

Det er for tidlig å si når rehabiliteringen kan begynne.

– Vi må gå videre, men det er klart at dette er et lite sjokk for hele laget nå, sier Ryste.

Henrik Kristoffersen er preget av det som har skjedd.

– Vi mister lederen i laget. Han som alltid går foran. Det er forferdelig for ham selv, men også for oss, sier han til NRK.

– Jeg klarte ikke å se. Jeg måtte holde meg for øynene. Jeg tror 99 av 100 ikke hadde reist seg, så det var stort å se, men vi så han haltet litt og fikk noen antydninger da.

Flere nedturer

Det er langt fra første gang 33-åringen virkelig får kjenne hvor risikofylt fartsdisiplinene i alpint faktisk er.

Spesielt da han falt han stygt under utfortrening i Beaver Creek i november i 2007. Det var så ille at mange trodde han kanskje måtte legge karrieren på hylla. Men knapt et år senere, var super-Svindal tilbake.

Svindal fortsatte å dominere i verdenscupen og i mesterskap. Men i 2014 var han uheldig før sesongen, da han skadet seg under fotballek. Venstre akilles røk, og nesten hele sesongen gikk i vasken.

Denne sesongen har han slått tilbake på utrolig vis. Derfor er beskjeden i dag ekstra tung å få.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal