Sesongen over for Svindal: – Sånn er livet

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindals (33) korsbånd røk etter skrekkfallet i utforløypa i Kitzbühel. Sesongen er dermed over.

SKI-ALPINE-WORLD-DOWNHILL

AU: Aksel Lund Svindal reiste seg opp selv etter fallet i utforløypa i dag.

Foto: ROBERT JAEGER / Afp

Alle holdt pusten da Svindal gikk rett i sikkerhetsnettet under utforrennet i Kitzbühel i dag. Det så lovende ut da han reiste seg opp og gikk ut av bakken for egen maskin, men lørdag ettermiddag kom den dårlige beskjeden.

Svindal

FRAKTET BORT: Aksel Lund Svindal ble kjørt bort fra bakken etter fallet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Korsbåndet til Svindal røk i fallet. Sesongen er over!

– Aksels fremre korsbånd i høyre kne har røket. Han opereres nå. Sesongen er over, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Svindal ble fløyet direkte til Innsbruck, hvor han får hjelp fra kirurgen Christian Fink, samme mann som hjalp han tilbake etter akillesskaden i 2014.

– Han er ute i ni til 12 måneder. Vi har god erfaring med dette, men det er en lang prosess. Vi vet han er i de beste hender. Vi har tillit og god kontakt med sykehuset fra før, sier han videre.

Oppdaterte fra sykehuset

Svindal legger ut denne beskjeden på Instagram lørdag kveld:

«Absolutt ikke det bildet og oppdateringen jeg ville poste etter Kitzbühel. Men her er jeg. Jeg ødela kneet litt og er i ferd med å bli operert. Det suger litt midt på vinteren, men sånn er livet. Opp og nedturer og jeg må bare håndtere det uansett hva som skjer».

– Et sjokk

Aksel Lund Svindal ble enda et offer for den farlige venstresvingen i Kitzbühel. Nordmannen kom seg heldigvis på beina og vinket til publikum.

– Det er alltid en stor risiko når man kjører utfor. Jeg er takknemlig for at det har gått så bra denne sesongen, det er ingen selvfølge i en så krevende idrett, sier Svindal i en pressemelding.

Det er for tidlig å si når rehabiliteringen kan begynne.

– Vi må gå videre, men det er klart at dette er et lite sjokk for hele laget nå, sier Ryste.

Henrik Kristoffersen er preget av det som har skjedd.

– Vi mister lederen i laget. Han som alltid går foran. Det er forferdelig for ham selv, men også for oss, sier han til NRK.

– Jeg klarte ikke å se. Jeg måtte holde meg for øynene. Jeg tror 99 av 100 ikke hadde reist seg, så det var stort å se, men vi så han haltet litt og fikk noen antydninger da.

Flere nedturer

Det er langt fra første gang 33-åringen virkelig får kjenne hvor risikofylt fartsdisiplinene i alpint faktisk er.

Spesielt da han falt han stygt under utfortrening i Beaver Creek i november i 2007. Det var så ille at mange trodde han kanskje måtte legge karrieren på hylla. Men knapt et år senere, var super-Svindal tilbake.

Svindal fortsatte å dominere i verdenscupen og i mesterskap. Men i 2014 var han uheldig før sesongen, da han skadet seg under fotballek. Venstre akilles røk, og nesten hele sesongen gikk i vasken.

Denne sesongen har han slått tilbake på utrolig vis. Derfor er beskjeden i dag ekstra tung å få.

Siste nytt

 • Lampard slo gamletreneren

  Frank Lampards Chelsea slo byrival Tottenham 2-1. Olivier Giroud og Marcos Alonso ga Chelsea en 2-0 ledelse, og helt på tampen sørget Antonio Rüdiger for spenning med et selvmål i det 89. minutt. Dermed vinner Lampard den viktige dullen mot hans tidligere trener, José Mourinho, og sørger for at Chelsea beholder den viktige fjerdeplassen uansett hva som skjer denne ligarunden.

  Frank Lampard beholder fjerdeplassen i ligaen
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Johaug med sterk prolog

  Therese Johaug har vunnet alle de fire første etappene av Ski Tour, men er ikke favoritt i dagens klassiske sprint. Men i prologen overrasket Johaug med en veldig godt løp og gikk inn til en tredjeplass. – Det var veldig bra det. Jeg klarer å gå fort i en sånn løype også, det er ikke verst, sier Johaug til NRK. Svenske Jonna Sundling gikk fortest i prologen med tiden 3:22.75. Johaug gikk i mål under sekundet bak. Tiril Udnes Weng var nest beste norske utøver med en sjuendeplass.

  Therese Johaug imponerte i prologen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rapport: Bryant-pilot braut reglar

  Helikopterpiloten som styrta saman med basketball-stjerna Kobe Bryant og sju andre i Califiornia, hadde tidlegare fått refs for å ha brote luftfartsreglane. Det skriv amerikanske luftfartsstyresmakter (FAA) i ein rapport, skriv Los Angeles Times.

Sendeplan

Kl. Program Kanal