Sesongen over for Svindal: – Sånn er livet

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindals (33) korsbånd røk etter skrekkfallet i utforløypa i Kitzbühel. Sesongen er dermed over.

SKI-ALPINE-WORLD-DOWNHILL

AU: Aksel Lund Svindal reiste seg opp selv etter fallet i utforløypa i dag.

Foto: ROBERT JAEGER / Afp

Alle holdt pusten da Svindal gikk rett i sikkerhetsnettet under utforrennet i Kitzbühel i dag. Det så lovende ut da han reiste seg opp og gikk ut av bakken for egen maskin, men lørdag ettermiddag kom den dårlige beskjeden.

Svindal

FRAKTET BORT: Aksel Lund Svindal ble kjørt bort fra bakken etter fallet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Korsbåndet til Svindal røk i fallet. Sesongen er over!

– Aksels fremre korsbånd i høyre kne har røket. Han opereres nå. Sesongen er over, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Svindal ble fløyet direkte til Innsbruck, hvor han får hjelp fra kirurgen Christian Fink, samme mann som hjalp han tilbake etter akillesskaden i 2014.

– Han er ute i ni til 12 måneder. Vi har god erfaring med dette, men det er en lang prosess. Vi vet han er i de beste hender. Vi har tillit og god kontakt med sykehuset fra før, sier han videre.

Oppdaterte fra sykehuset

Svindal legger ut denne beskjeden på Instagram lørdag kveld:

«Absolutt ikke det bildet og oppdateringen jeg ville poste etter Kitzbühel. Men her er jeg. Jeg ødela kneet litt og er i ferd med å bli operert. Det suger litt midt på vinteren, men sånn er livet. Opp og nedturer og jeg må bare håndtere det uansett hva som skjer».

– Et sjokk

Aksel Lund Svindal ble enda et offer for den farlige venstresvingen i Kitzbühel. Nordmannen kom seg heldigvis på beina og vinket til publikum.

– Det er alltid en stor risiko når man kjører utfor. Jeg er takknemlig for at det har gått så bra denne sesongen, det er ingen selvfølge i en så krevende idrett, sier Svindal i en pressemelding.

Det er for tidlig å si når rehabiliteringen kan begynne.

– Vi må gå videre, men det er klart at dette er et lite sjokk for hele laget nå, sier Ryste.

Henrik Kristoffersen er preget av det som har skjedd.

– Vi mister lederen i laget. Han som alltid går foran. Det er forferdelig for ham selv, men også for oss, sier han til NRK.

– Jeg klarte ikke å se. Jeg måtte holde meg for øynene. Jeg tror 99 av 100 ikke hadde reist seg, så det var stort å se, men vi så han haltet litt og fikk noen antydninger da.

Flere nedturer

Det er langt fra første gang 33-åringen virkelig får kjenne hvor risikofylt fartsdisiplinene i alpint faktisk er.

Spesielt da han falt han stygt under utfortrening i Beaver Creek i november i 2007. Det var så ille at mange trodde han kanskje måtte legge karrieren på hylla. Men knapt et år senere, var super-Svindal tilbake.

Svindal fortsatte å dominere i verdenscupen og i mesterskap. Men i 2014 var han uheldig før sesongen, da han skadet seg under fotballek. Venstre akilles røk, og nesten hele sesongen gikk i vasken.

Denne sesongen har han slått tilbake på utrolig vis. Derfor er beskjeden i dag ekstra tung å få.

Siste nytt

 • Graham Hansen best da Norge vant

  Caroline Graham Hansen strålte og scoret to mål da Norges kvinnelandslag i fotball vant 3-1 over Skottland i VM-oppkjøringskampen i La Manga. Det var Norges første seier siden VM-billetten ble sikret i september. Tirsdag er det kamp mot VM-klare Canada.

  Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • WADA får dopingdataene fra Moskva

  WADA melder på sin hjemmeside at de nå har fått tilgang til analyser og data fra det stengte dopinglaboratoriet i Moskva. Dette kan styrke sjansene for at russisk idrett blir tatt inn i varmen igjen og får delta i internasjonale mesterskap i fremtiden.

  Dopinglaboratoriet i Moskva
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Norendal til finale i verdencupen

  Silje Norendal fikk fjerde beste poengsum i kvalifiseringen og er klar for finale i slopestyle i verdenscupen i sveitsiske Laax. Mennenes semifinale ble utsatt til fredag. Der deltar Ståle Sandbech, Mons Røisland, Markus Olimstad og Stian Kleivdal.

  X Games Oslo 2018: Big Air
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball menn: Danmark - Norge