Sesongen over for Jays Ndure

En kneskade har ødelagt hele sesongoppkjøringen for sprinteren.

Jaysuma Saidy Ndure og Francis Obikwelu på 100-meter i Florø

UTE FOR SESONGEN: Jays Ndure har slått opp en gammel kneskade, og

Foto: Rune Fossum / NRK

Sprinteren Jaysuma Ndure meldte lørdag forfall til alle løpsøvelsene under Florø friidrettsfestival. NRK får opplyst at Ndure har fått en ny skade.

– Det har gått rykter ja. Jays har fått problemer med kneet, problemer som stammer fra en bilulykke i USA for noen år siden. Det er snakk om en operasjon, sier Odd-Ivar Nyheim, sportslig leder i BUL til NRK.

– Det betyr at sesongen allerede er over?

– Ja.

Jays Ndure klarte OL-kravet i fjor, og deltok på 100- og 200-meter i Rio, men han var ikke blant dem som ble tatt ut på friidrettslandslaget i desember i fjor. Han skulle løpt mot Karsten Warholm i Florø i januar, men ble satt på sidelinjen med en lyskeskade. På friidrettsforbundets hjemmesider er han ikke oppført med noen arrangementer i 2017.

Kunne vært aktuell for VM

I august starter VM i friidrett i London, altså uten Ndure.

– Det er synd for ham, men vi må ta det til etterretning, sier toppidrettssjef Håvard Tjørhom til NRK.

– Svekker dette Norge foran friidretts-VM?

– På sprintdistansene har vi ingen andre akkurat nå, så dersom Jays hadde tatt kravet i Florø eller på Bislet, ville han vært aktuell for VM. Men samtidig har vi har samtidig mye annet positivt på gang, sier han.

LES OGSÅ: Sesongdebuterte med ny personleg rekord

Det siste året er det først og fremst det utenomsportslige som har hatt fokus. I januar ble Jays Ndure i Eidsivating lagmannsrett dømt til 30 dagers fengsel for vold mot sin tidligere samboer, en dom som er anket til Høyesterett.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Ndure selv, men har så langt ikke lykkes.

Siste nytt

 • Vilde Bøe Risa klar for Göteborg

  Vilde Bøe Risa, norsk landslagsspiller i fotball, forlater Arna-Bjørnar til fordel for den svenske toppklubben Göteborg. Risa kom i år sterkt tilbake etter fjorårets korsbåndskade og bidro til Arna-Bjørnars seriebronse denne sesongen.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Idrettsstyret vil kutte lønna

  Styret i Norges idrettsforbund vil kutte kraftig i sine eigne lønningar. Idrettspresident Tom Tvedt seier til NRK at dei nye lønningane for styret skal ta utgangspunkt i ein norsk stortingsrepresentant si lønn. Den er i dag på 956.463 kroner. Tvedt tenar i dag nesten 1, 6 millionar kroner på vervet som president. Saka skal handsamast på idrettstinget i mai.

  Åpen time etter idrettsstyremøte i Norges Idrettsforbund.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • EM-kvalik på Valencias hjemmebane

  Norges EM-kvalfiseringskamp i fotball mot Spania i mars skal spilles på Valencias hjemmebane Mestalla. Det har Norges Fotballforbund fått bekreftet av det spanske fotballforbundet. Spania rullerer på hvilken by landslaget spiller sine hjemmekamper i.

  Nasjonsliga Kypros mot Norge. (0-2).
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag