NRK Meny
Normal

Sesongen over for Jays Ndure

En kneskade har ødelagt hele sesongoppkjøringen for sprinteren.

Jaysuma Saidy Ndure og Francis Obikwelu på 100-meter i Florø

UTE FOR SESONGEN: Jays Ndure har slått opp en gammel kneskade, og

Foto: Rune Fossum / NRK

Sprinteren Jaysuma Ndure meldte lørdag forfall til alle løpsøvelsene under Florø friidrettsfestival. NRK får opplyst at Ndure har fått en ny skade.

– Det har gått rykter ja. Jays har fått problemer med kneet, problemer som stammer fra en bilulykke i USA for noen år siden. Det er snakk om en operasjon, sier Odd-Ivar Nyheim, sportslig leder i BUL til NRK.

– Det betyr at sesongen allerede er over?

– Ja.

Jays Ndure klarte OL-kravet i fjor, og deltok på 100- og 200-meter i Rio, men han var ikke blant dem som ble tatt ut på friidrettslandslaget i desember i fjor. Han skulle løpt mot Karsten Warholm i Florø i januar, men ble satt på sidelinjen med en lyskeskade. På friidrettsforbundets hjemmesider er han ikke oppført med noen arrangementer i 2017.

Kunne vært aktuell for VM

I august starter VM i friidrett i London, altså uten Ndure.

– Det er synd for ham, men vi må ta det til etterretning, sier toppidrettssjef Håvard Tjørhom til NRK.

– Svekker dette Norge foran friidretts-VM?

– På sprintdistansene har vi ingen andre akkurat nå, så dersom Jays hadde tatt kravet i Florø eller på Bislet, ville han vært aktuell for VM. Men samtidig har vi har samtidig mye annet positivt på gang, sier han.

LES OGSÅ: Sesongdebuterte med ny personleg rekord

Det siste året er det først og fremst det utenomsportslige som har hatt fokus. I januar ble Jays Ndure i Eidsivating lagmannsrett dømt til 30 dagers fengsel for vold mot sin tidligere samboer, en dom som er anket til Høyesterett.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Ndure selv, men har så langt ikke lykkes.

Siste nytt

  • VM-lag i flydrama

    Den ene flymotoren tok fyr da Saudi-Arabias VM-mannskap landet i Rostov. Det opplyser landets fotballfotbund på Twitter. Alle spillerne skal være i god behold, men det ble altså en høydramatisk ankomst for laget som skal møte Uruguay på onsdag.

    FBL-WC-2018-RUS-KSA
    Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP
  • Kaptein-Kane header inn 2-1

Sendeplan

Kl. Program Kanal