NRK Meny
Normal

Mer skadetrøbbel for alpintlandslaget

Uhellene står nærmest i kø for det Norge, som lader opp til sesongstart i Sölden. Nå er et av alpintlandslagets lovende talenter ute på ubestemt tid.

Adrian Sejersted

Adrian Sejersted pådro seg en korsbåndskade under alpintrening i Østerrike tirsdag.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Tirsdag ødela stortalentet Adrian Sejersted (19) korsbåndet under trening i Østerrike.

Det skjedde bare tre dager etter at Aksel Lund Svindals hælsene røk. Han går glipp av store deler av sesongen.

Adrian Sejersted

Adrian Sejersted vant utforgull i junior-VM forrige sesong.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Sejersted er en av Norges stortalenter i alpint. I fjor tok han utfor-gull i både junior-VM og NM for seniorer. Sejersted tok sitt første gull i senior-NM i 2012. Da var han bare 17 år gammel.

Vet ikke hvor omfattende skaden er

Tirsdag var uhellet ute for Sejersted under storslalåmtrening i Pitztal. Han ble fraktet til sykehus i Innsbruck, hvor han ble undersøkt.

– Jeg har snakket med legen i Østerrike, som er veldig dyktig. Det er det fremre korsbåndet som er røket, og så er det trolig en skade på menisken. Kanskje er det også en bruskskade i kneet, forteller landslagslege Marc Jacob Strauss.

– Han vil være ute en god stund framover, sier landslagssjef Håvard Tjørhom. Det betyr trolig at sesongen ryker for 20-åringen.

Skademareritt

Skaden fører seg inn i en foreløpig kort rekke av elendighet for det norske landslaget. Norges største stjerne, Aksel Lund Svindal, er ute på ubestemt tid.

Den tidligere OL- og VM-vinneren mister etter all sannsynlighet VM i februar. 31-åringen har sagt at han vil forsøke å rekke mesterskapet, men i realiteten ser hele sesongen ut til å være i fare.

Siste nytt

 • Norge starter med Lunde i mål

  Thorir Hergeirsson velger å starte med Katrine Lunde i mål i åttedelsfinalen mot Spania mandag, melder TV 2. Dermed er Lunde tilbake i mål fra start etter at det var Kari Aalvik Grimsbø som fikk sjansen mot Sverige. Vinneren av kampen mellom Norge og Spania møter enten Russland eller Sør-Korea i kvartfinalen.

  Katrine Lunde
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Tre nye russiske CAS-ankesaker

  De tre siste russiske utøverne som ikke hadde påklaget utestengelsen fra OL, leverte anke til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) mandag. De tre var skiskytteren Olga Zaitseva og langrennsløperne Julija Tsjekaleva og Anastasia Dotsenko.

  Olga Zaitseva
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Nordstad Moen til Bislett Games

  Sondre Nordstad Moen skal løpe 10 000-meter på Bislett Games neste sommer, opplyser arrangøren mandag. Da blir målet å slå Are Nakkims norske rekord på 27.32,52 fra 1990. Det er første gang siden 1997 at det arrangeres 10 000-meter under Bislett-lekene.

  Sondre Nordstad Moen
  Foto: Anders Mjaaland / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge