NRK Meny
Normal

Mer skadetrøbbel for alpintlandslaget

Uhellene står nærmest i kø for det Norge, som lader opp til sesongstart i Sölden. Nå er et av alpintlandslagets lovende talenter ute på ubestemt tid.

Adrian Sejersted

Adrian Sejersted pådro seg en korsbåndskade under alpintrening i Østerrike tirsdag.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Tirsdag ødela stortalentet Adrian Sejersted (19) korsbåndet under trening i Østerrike.

Det skjedde bare tre dager etter at Aksel Lund Svindals hælsene røk. Han går glipp av store deler av sesongen.

Adrian Sejersted

Adrian Sejersted vant utforgull i junior-VM forrige sesong.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Sejersted er en av Norges stortalenter i alpint. I fjor tok han utfor-gull i både junior-VM og NM for seniorer. Sejersted tok sitt første gull i senior-NM i 2012. Da var han bare 17 år gammel.

Vet ikke hvor omfattende skaden er

Tirsdag var uhellet ute for Sejersted under storslalåmtrening i Pitztal. Han ble fraktet til sykehus i Innsbruck, hvor han ble undersøkt.

– Jeg har snakket med legen i Østerrike, som er veldig dyktig. Det er det fremre korsbåndet som er røket, og så er det trolig en skade på menisken. Kanskje er det også en bruskskade i kneet, forteller landslagslege Marc Jacob Strauss.

– Han vil være ute en god stund framover, sier landslagssjef Håvard Tjørhom. Det betyr trolig at sesongen ryker for 20-åringen.

Skademareritt

Skaden fører seg inn i en foreløpig kort rekke av elendighet for det norske landslaget. Norges største stjerne, Aksel Lund Svindal, er ute på ubestemt tid.

Den tidligere OL- og VM-vinneren mister etter all sannsynlighet VM i februar. 31-åringen har sagt at han vil forsøke å rekke mesterskapet, men i realiteten ser hele sesongen ut til å være i fare.

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk