NRK Meny
Normal

Serverte burgere under London-OL - er gullkandidat i Rio

– Hvis Leicester kan vinne Premier League, kan jeg vinne OL, sier bokseren Lawrence Okolie (23).

Lawrence Okolie

MÅLRETTET: Okolie har jobbet steinhardt og er innstilt på å vinne OL-gull i Rio.

Foto: DOUGLAS MAGNO

Det har skjedd en del i løpet av de siste fire årene for London-gutten Okolie. Tungvektsbokseren er én av gullfavorittene under OL i Rio, men det var definitivt ikke gitt at det skulle bli slik.

Under forrige OL jobbet nemlig Okolie på McDonald's nord i London, samtidig som sommerlekene ble arrangert i hjembyen. Lite visste han om hva som var i vente.

– Jeg var 19 år og prøvde bare å tjene litt penger før jeg skulle studere. Hvis noen hadde sagt at jeg skulle være OL-klar fire år senere, så hadde jeg revet av dem hånden, sier han til pressen i Rio.

Var overvektig

23-åringen begynte å bokse for bare seks år siden, etter å ha blitt fortalt av legen at han var overvektig. Veien fra den beskjeden og sine da 120 kilo, frem til OL-billetten og dagens 91 kilo, har vært alt annet enn enkel.

For to år siden fikk han beskjed om at han ikke kom til å bli satset på av bokseklubben sin, da de mente en annen bokser i samme vektklasse hadde større muligheter til å slå gjennom.

– Det var en skikkelig nedtur for meg. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, eller hvor jeg skulle dra. Jeg var ikke klar over at jeg hadde andre alternativer, forteller Okolie.

Klubbyttet viste seg etter hvert å bli starten på gjennombruddet for OL-håpet. Han ble oppdaget av landslagsledelsen, og i oktober i fjor fikk han plass på laget.

Laster Twitter-innhold

– Helt surrealistisk

– Det er rart, egentlig. Jeg vet ikke engang hva jeg skal si for å beskrive historien min. Jeg ble med på landslaget etter bare 15 kamper. Jeg har bokset i turneringer over hele verden og kvalifisert meg til OL. Det er helt surrealistisk.

Okolie overlistet nummer tre, åtte og ti på verdensrankingen underveis i OL-kvalifiseringen. Nå går han for gull.

– Hvis Leicester kan vinne Premier League, så kan denne gutten vinne OL, skriver han på Instagram, sammen med et bilde av seg selv tatt før idrettskarrieren startet.

Okolie bokser sin første OL-kamp i 91-kilosklassen lørdag.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal