Serverte burgere under London-OL - er gullkandidat i Rio

– Hvis Leicester kan vinne Premier League, kan jeg vinne OL, sier bokseren Lawrence Okolie (23).

Lawrence Okolie

MÅLRETTET: Okolie har jobbet steinhardt og er innstilt på å vinne OL-gull i Rio.

Foto: DOUGLAS MAGNO

Det har skjedd en del i løpet av de siste fire årene for London-gutten Okolie. Tungvektsbokseren er én av gullfavorittene under OL i Rio, men det var definitivt ikke gitt at det skulle bli slik.

Under forrige OL jobbet nemlig Okolie på McDonald's nord i London, samtidig som sommerlekene ble arrangert i hjembyen. Lite visste han om hva som var i vente.

– Jeg var 19 år og prøvde bare å tjene litt penger før jeg skulle studere. Hvis noen hadde sagt at jeg skulle være OL-klar fire år senere, så hadde jeg revet av dem hånden, sier han til pressen i Rio.

Var overvektig

23-åringen begynte å bokse for bare seks år siden, etter å ha blitt fortalt av legen at han var overvektig. Veien fra den beskjeden og sine da 120 kilo, frem til OL-billetten og dagens 91 kilo, har vært alt annet enn enkel.

For to år siden fikk han beskjed om at han ikke kom til å bli satset på av bokseklubben sin, da de mente en annen bokser i samme vektklasse hadde større muligheter til å slå gjennom.

– Det var en skikkelig nedtur for meg. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, eller hvor jeg skulle dra. Jeg var ikke klar over at jeg hadde andre alternativer, forteller Okolie.

Klubbyttet viste seg etter hvert å bli starten på gjennombruddet for OL-håpet. Han ble oppdaget av landslagsledelsen, og i oktober i fjor fikk han plass på laget.

Laster Twitter-innhold

– Helt surrealistisk

– Det er rart, egentlig. Jeg vet ikke engang hva jeg skal si for å beskrive historien min. Jeg ble med på landslaget etter bare 15 kamper. Jeg har bokset i turneringer over hele verden og kvalifisert meg til OL. Det er helt surrealistisk.

Okolie overlistet nummer tre, åtte og ti på verdensrankingen underveis i OL-kvalifiseringen. Nå går han for gull.

– Hvis Leicester kan vinne Premier League, så kan denne gutten vinne OL, skriver han på Instagram, sammen med et bilde av seg selv tatt før idrettskarrieren startet.

Okolie bokser sin første OL-kamp i 91-kilosklassen lørdag.

Siste nytt

 • – Vi må få en erstatter for Neymar

  Neymar får ikke forlate Paris Saint-Germain uten at den franske storklubben får en erstatter i retur, sier PSG-trener Thomas Tuchel ifølge Goal.com.

  Neymar har gjennom sommeren blitt hyppig linket til både Real Madrid og Barcelona.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Ny remis for Carlsen i USA

  Magnus Carlsen spilte remis i 2. runde i Sinquefield Cup i St. Louis etter 45 trekk mot Vishy Anand. Den norske verdensmesterens lange rekke med langsjakkpartier uten tap fortsetter. Den er nå oppe i 81 partier

  Magnus Carlsen
  Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
 • Sørloth scoret igjen i Tyrkia

  Etter å ha scoret i begge kamper da Trabzonspor gikk videre i europaligakvalifiseringen, traff Alexander Sørloth også i sin seriedebut for den tyrkiske klubben. Trabzonspor spilte 1-1 mot Kasimpasa i den tyrkiske serieåpningen søndag.

  Trening med landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal