Serverte burgere under London-OL - er gullkandidat i Rio

– Hvis Leicester kan vinne Premier League, kan jeg vinne OL, sier bokseren Lawrence Okolie (23).

Lawrence Okolie

MÅLRETTET: Okolie har jobbet steinhardt og er innstilt på å vinne OL-gull i Rio.

Foto: DOUGLAS MAGNO

Det har skjedd en del i løpet av de siste fire årene for London-gutten Okolie. Tungvektsbokseren er én av gullfavorittene under OL i Rio, men det var definitivt ikke gitt at det skulle bli slik.

Under forrige OL jobbet nemlig Okolie på McDonald's nord i London, samtidig som sommerlekene ble arrangert i hjembyen. Lite visste han om hva som var i vente.

– Jeg var 19 år og prøvde bare å tjene litt penger før jeg skulle studere. Hvis noen hadde sagt at jeg skulle være OL-klar fire år senere, så hadde jeg revet av dem hånden, sier han til pressen i Rio.

Var overvektig

23-åringen begynte å bokse for bare seks år siden, etter å ha blitt fortalt av legen at han var overvektig. Veien fra den beskjeden og sine da 120 kilo, frem til OL-billetten og dagens 91 kilo, har vært alt annet enn enkel.

For to år siden fikk han beskjed om at han ikke kom til å bli satset på av bokseklubben sin, da de mente en annen bokser i samme vektklasse hadde større muligheter til å slå gjennom.

– Det var en skikkelig nedtur for meg. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, eller hvor jeg skulle dra. Jeg var ikke klar over at jeg hadde andre alternativer, forteller Okolie.

Klubbyttet viste seg etter hvert å bli starten på gjennombruddet for OL-håpet. Han ble oppdaget av landslagsledelsen, og i oktober i fjor fikk han plass på laget.

Laster Twitter-innhold

– Helt surrealistisk

– Det er rart, egentlig. Jeg vet ikke engang hva jeg skal si for å beskrive historien min. Jeg ble med på landslaget etter bare 15 kamper. Jeg har bokset i turneringer over hele verden og kvalifisert meg til OL. Det er helt surrealistisk.

Okolie overlistet nummer tre, åtte og ti på verdensrankingen underveis i OL-kvalifiseringen. Nå går han for gull.

– Hvis Leicester kan vinne Premier League, så kan denne gutten vinne OL, skriver han på Instagram, sammen med et bilde av seg selv tatt før idrettskarrieren startet.

Okolie bokser sin første OL-kamp i 91-kilosklassen lørdag.

Siste nytt

 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Sala gravlagt etter flystyrt

  Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar.

  Salas begravelse
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Horneland med sin første RBK-seier

  Rosenborg hadde få problemer mot svenske Sundsvall i lørdagens treningskamp i Abrahallen. I Eirik Hornelands første seier som RBK-trener ga ikke trønderne seg før det sto 5-1 på måltavla. Tidligere lørdag vant Stabæk 2-1 over Strømmen, mens Kristiansund slo Ranheim 3-2.

  Eirik Horneland
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal