NRK Meny
Normal

Serverte burgere under London-OL - er gullkandidat i Rio

– Hvis Leicester kan vinne Premier League, kan jeg vinne OL, sier bokseren Lawrence Okolie (23).

Lawrence Okolie

MÅLRETTET: Okolie har jobbet steinhardt og er innstilt på å vinne OL-gull i Rio.

Foto: DOUGLAS MAGNO

Det har skjedd en del i løpet av de siste fire årene for London-gutten Okolie. Tungvektsbokseren er én av gullfavorittene under OL i Rio, men det var definitivt ikke gitt at det skulle bli slik.

Under forrige OL jobbet nemlig Okolie på McDonald's nord i London, samtidig som sommerlekene ble arrangert i hjembyen. Lite visste han om hva som var i vente.

– Jeg var 19 år og prøvde bare å tjene litt penger før jeg skulle studere. Hvis noen hadde sagt at jeg skulle være OL-klar fire år senere, så hadde jeg revet av dem hånden, sier han til pressen i Rio.

Var overvektig

23-åringen begynte å bokse for bare seks år siden, etter å ha blitt fortalt av legen at han var overvektig. Veien fra den beskjeden og sine da 120 kilo, frem til OL-billetten og dagens 91 kilo, har vært alt annet enn enkel.

For to år siden fikk han beskjed om at han ikke kom til å bli satset på av bokseklubben sin, da de mente en annen bokser i samme vektklasse hadde større muligheter til å slå gjennom.

– Det var en skikkelig nedtur for meg. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, eller hvor jeg skulle dra. Jeg var ikke klar over at jeg hadde andre alternativer, forteller Okolie.

Klubbyttet viste seg etter hvert å bli starten på gjennombruddet for OL-håpet. Han ble oppdaget av landslagsledelsen, og i oktober i fjor fikk han plass på laget.

Laster Twitter-innhold

– Helt surrealistisk

– Det er rart, egentlig. Jeg vet ikke engang hva jeg skal si for å beskrive historien min. Jeg ble med på landslaget etter bare 15 kamper. Jeg har bokset i turneringer over hele verden og kvalifisert meg til OL. Det er helt surrealistisk.

Okolie overlistet nummer tre, åtte og ti på verdensrankingen underveis i OL-kvalifiseringen. Nå går han for gull.

– Hvis Leicester kan vinne Premier League, så kan denne gutten vinne OL, skriver han på Instagram, sammen med et bilde av seg selv tatt før idrettskarrieren startet.

Okolie bokser sin første OL-kamp i 91-kilosklassen lørdag.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale