Seriestarten utsettes med tre uker

Etter oppfordring fra eliteserieklubbene, har NFF gått med på å utsette seriestarten neste år i tre uker.

– Klubbene, via NTF (Norsk toppfotball), ba i vår om en ny vurdering basert på at man ønsket å starte noe senere og samtidig spille Eliteserie under deler av sommerens EM. Forbundssyret har imøtekommet klubbenes ønsker, forteller leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

Disse endringene er vedtatt av forbundsstyret, melder NFF i dag.

►Seriestart utsettes tre uker, til første helg i april.

►Det legges opp til spillefri i Eliteserien under gruppespillet i EM.

►Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober, mens kvartfinalene i NM flyttes tilbake til helg. Dette for å gi bedre flyt i gjennomføringen.

►Seriespillet avsluttes siste helg i november.

Fisketjønn forklarer endringer slik:

– Verdien av å starte før internasjonal periode i mars er mindre for A-menn nå enn tidligere da de aller fleste spillerne spiller i andre ligaer. Tidlig start er fortsatt viktig for U21 og G19. En lang sesong på høsten er viktig for våre E-cuplag.

– Den reviderte hovedterminlisten gir også mulighet for ytterligere tilpasninger til E-cup ved at det blir mulig, på kort varsel, å utsette seriekamp mellom eventuelle playoffrunder, sier Fisketjønn.

Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Lillestrøm.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Mbappé i storform for PSG

  Tre mål fra Kylian Mbappé og en Mauro Icardi-dobbel sørget for 5-0 seier for PSG borte mot Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Med ni poeng og 9-0 i målforskjell på tre kamper er Paris Saint-Germain på strak vei mot sluttspillet.

  Mbappe
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • Dybala reddet Juventus

  Lokomotiv Moskva sjokkerte Juventus i Torino i mesterligaen tirsdag. Aleksey Miranchuk sendte russerne i ledelsen etter 30 minutter. Det så lenge ut til å holde, men så scoret Paulo Dybala to mål på tre minutter og sikret 2-1 for italienerne.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Andrea Di Marco / AP
 • Etterlengtet Real Madrid-seier

  Real Madrid hadde til gode å vinne i årets utgave av mesterligaen. Inntil i dag. På besøk hos Galatasaray satt Toni Kroos inn 1-0 for spanjolene. Det ble også resultatet. Real Madrid er på andreplass i gruppen, fem poeng bak PSG som leder.

  Champions League - Group A - Galatasaray v Real Madrid
  Foto: Kemal Aslan / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal