Seriefinale utsatt: – Den verste situasjonen som kan oppstå

Dommeren godkjente ikke Sandnes Ulfs bane til kampen mot Strømmen. Nå er kampen utsatt på ubestemt tid.

Sandnes stadion

HARD: Sandnes stadion var for hard til å kunne spille fotball. Det mente kampleder Svein Tore Sinnes, som besluttet at banen ikke var i forsvarlig stand til å avvikle kampen.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Strømmen har berget plassen i 1.divisjon etter at Notodden tapte mot Start.

– Kampen skal ikke spilles i dag, bekrefter Aslak Ravndal i Sandnes Ulf til NRK.

Det liker Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist dårlig.

– Det er fryktelig trist. Nå blir vi sittende som tilskuere og det er en situasjon vi ikke er komfortable med. Det er en skandale, sier han til Eurosport.

_lMJ09PHxrI

TRENER STRØMMEN: Ole Martin Nesselquist er trener for Strømmen. Laget kjemper om fornyet kontrakt i 1. divisjon.

Foto: Fredrik

– Jeg støtter dommerens avgjørelse. Banen var ikke spillbar, men jeg skjønner ikke hvorfor vi eller Norges Fotballforbund har fått noen informasjon om banesituasjonen tidligere. Jeg savner kommunikasjon og dialog. Når Sandnes Ulf måtte avlyse sin trening her i går, var det kanskje en indikasjon på at man kanskje burde gitt beskjed om.

Konsekvensen av utsettelsen er følgende:

 • Strømmen og Notodden kjemper begge om sikker plass.
 • Strømmen har 27 poeng.
 • Notodden har 25 poeng.
 • Notodden ligger på kvalikplass. Mens Strømmen er på sikker grunn.
Tom Rune Espedal forteller at de ba kommunen vurdere tiltak, men fikk i retur at alt var under kontroll.

Tom Rune Espedal forteller at de ba kommunen vurdere tiltak, men fikk i retur at alt var under kontroll.

Dommeren mente banen var for hard

Det var Eurosport som først omtalte saken.

Det har vært hektisk møtevirksomhet i Sandnes i hele ettermiddag. Det ble jobbet på spreng for å få på plass en reservearena, og tidlig pekte man på Viking stadion, men foreløpig er ingenting bestemt.

– Dommeren mente at banen var altfor hard til å kunne spille den på. Nå er kampen utsatt, og banen ble saltet for å se om det ble bedre, forteller Aslak Ravndal i Sandnes Ulf.

Når ble beslutningen tatt?

– Beslutningen ble tatt tett opp mot kampstart. Det har vært mye frem og tilbake, legger Ravndal.

– Vi jobbet med å få Sandnes stadion i stand til å få avviklet kampen, sier Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadm. og arrangement i Norges Fotballforbund.

Ole Martin Nesselquist gir kommunen det glatte lag.

Ole Martin Nesselquist gir kommunen det glatte lag.

– Vi vet ingenting

Begge lagene satt i garderoben da NRK slo på tråden til assistenttrener i Strømmen Jonas Rygg.

– Vi vet ingenting. Jeg kan ikke si noe mer nå, fordi jeg rett og slett ikke vet, forteller Strømmen-trenerens høyre hånd.

Ole Myhrvold er anleggssjef i Norges Fotballforbund. Han var ikke klar over situasjonen da NRK opplyste han om situasjonen i Sandnes:

– Dette er den verste situasjonen som kan oppstå. De to siste rundene er kritiske. Det understreker vi bestandig. De må gå samtidig, sier anleggssjefen i fotballforbundet, med et trykk på må.

– Det er for at man ikke skal spille på hverandres resultat.

Sandnes Ulf

UTSATT: Sandnes Ulf-spilleren vet ikke når de skal få lov til å gå ut på gressmatta igjen. Lagene sitter i garderoben og venter på avklaring.

Foto: Tor Erik Schrøder / Tor Erik Schrøder
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Espen Olsen ferdig i HamKam

  Espen Olsen er ferdig som trener for HamKam, som ligger helt sist i 1. divisjon etter sju runder. Han fortsetter som sportssjef.

  HamKam har plukket skuffende få poeng i sesongstarten, og står med fem tap og to uavgjorte kamper så langt. Det får nå konsekvenser for trenerteamet, opplyser klubben på sitt nettsted.

  Espen Olsen går av som hovedtrener og vil rendyrke sin rolle som sportssjef i en 100 prosent stilling. (NTB)

  z1pj9-0v0bo
  Foto: Fredrik Hagen
 • Storkamp i sesongopninga

  Chelsea, med Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten i stallen, sesongopnar med bortekamp mot Manchester United komande sesong. Trioen var med på å vinne serien førre sesong, og oppgåva med å forsvare tittelen startar etter planen 6. september.

  Denne runda får vi også ein norsk duell når Tottenham og Aurora Mikalsen møter London-rival West Ham og Cecilie Redisch Kvamme.

  For Amalie Eikeland og Kristine Leine i Reading ventar det ein heimekamp mot Arsenal i sesongens første kamp, medan Cecilie Fiskerstrand og hennar Brighton møter Birmingham. Noregs nyaste englandsproff, Ingrid Moe Wold, kan få sin debut for Everton, når dei møter Bristol City i sesongopninga.

  Fran Kirby og Maria Thorirsdottir
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Opnar ikkje for breiddeidretten

  Bent Høie fortalde på regjeringas pressekonferanse fredag at ein ikkje opnar for breiddeidretten i Noreg frå 1. september.

  – Vi opnar ikkje for kampar og konkurransar for vaksne i breiddeidretten frå 1. september. Vi kan ikkje ta sjansen på å miste kontrollen no, seier helseminister Bent Høie.

  Illustrasjonsbilde idrett
  Foto: Colourbox.com

Sendeplan

Kl. Program Kanal