Hopp til innhold

Disse humpene stoppet serieåpningen: – Stor risiko for skade på spillerne

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Trønderne prøvde og prøvde, men Ranheim arena ble ikke spilleklar til lørdagens seriestart. Branns trener Lars Arne Nilsen mener NFF burde ha avlyst kampen tidligere.

Humper på Ranheim

TELE: Flere humper på banen gjorde at kampen ikke kunne gjennomføres.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Det ble jobbet hardt i Trondheim for å få banen i orden. Vinteren har satt sitt preg på banen, og gjorde at kunstgressmatten var humpete. Banemannskapene skal ha forsøkt å kjøre over med dampveivals, uten at dette skal ha hjulpet.

– Det er for stor risiko for skade på spillerne. Derfor valgte jeg å avlyse kampen. Det er tele flere steder på banen. Det er harde kantete partier som kan være med på å skade spillerne, sier dommer Espen Eskås til NRK.

Eskås var på befaring på Ranheim tidligere lørdag, og besluttet da å iverksette tiltak for å utbedre forholdene.

– Vi diskuterte og så på banen. Da bestemte vi oss for å prøve diverse tiltak for å utbedre banen, og sa at skulle ta avgjørelsen da vi nærmet oss kampstart. Nå viser det seg at utbedringene ikke er tilstrekkelige nok, sier Eskås.

Ranheim-Brann

SNØ: Snøen var måkt av banen, men det var ikke det største problemet.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nilsen mener NFF burde vært på banen

Lars Arne Nilsen var glad for at kampen ble avlyst, men mener det er feil at dommeren må ta avgjørelsen. Han vil ha NFF på banen, bokstavelig talt.

– Folk i forbundet burde ha sjekket dette. Å arrangere eliteseriekamp er et stort arrangement, og det er en del folk i sving. Vi bruker hele helgen vår på dette, og har sett at sannsynligheten er stor for at dette skjedde, sier Nilsen til NRK.

– Vi har hele tiden fått positive tilbakemeldinger på at banen skulle bli klar. Hensynet til spillerne må alltid gå foran, sier seksjonsleder for kampadministrasjon Rune Pedersen til NTB.

Irritert Ranheim-leder

Frank Lidahl er daglig leder i Ranheim IL, og det var ikke vrient å se at han var misfornøyd med avgjørelsen. De ønsket at kampen skulle spilles, og samlet hele klubben på stadion for å gjøre banen klar. Det lyktes de ikke med.

– Jeg hadde ingen tanker om at kampen skulle bli avlyst da jeg sto opp i morges. Jeg har spilt på baner som har langt mer ujevnheter og større risiko enn dette. Nå er jeg spent på hvordan det blir fremover, sier Lidahl.

– Er du irritert?

– Ja, svarer han, og konkluderer:

– Det kan bli mange avlysninger i norsk fotball framover.

NFF intervjues

AVLYSTE: Espen Eskås intervjues av Eurosport etter avgjørelsen om å avlyse kampen.

Foto: Petter Moen Nilsen

Flere kamper utsatt

Selv om det er første serierunde, er det ikke første avlysningen denne sesongen. Fra før er det klart at hverken Sandefjord-Ranheim eller Stabæk-Start spilles som planlagt neste helg. De er utsatt til 11. og 12. april.

Det er ikke avgjort når kampen spilles.

– Det er opp til NFF å beramme kampen, sier Eskås.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal