Disse humpene stoppet serieåpningen: – Stor risiko for skade på spillerne

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Trønderne prøvde og prøvde, men Ranheim arena ble ikke spilleklar til lørdagens seriestart. Branns trener Lars Arne Nilsen mener NFF burde ha avlyst kampen tidligere.

Humper på Ranheim

TELE: Flere humper på banen gjorde at kampen ikke kunne gjennomføres.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Det ble jobbet hardt i Trondheim for å få banen i orden. Vinteren har satt sitt preg på banen, og gjorde at kunstgressmatten var humpete. Banemannskapene skal ha forsøkt å kjøre over med dampveivals, uten at dette skal ha hjulpet.

– Det er for stor risiko for skade på spillerne. Derfor valgte jeg å avlyse kampen. Det er tele flere steder på banen. Det er harde kantete partier som kan være med på å skade spillerne, sier dommer Espen Eskås til NRK.

Eskås var på befaring på Ranheim tidligere lørdag, og besluttet da å iverksette tiltak for å utbedre forholdene.

– Vi diskuterte og så på banen. Da bestemte vi oss for å prøve diverse tiltak for å utbedre banen, og sa at skulle ta avgjørelsen da vi nærmet oss kampstart. Nå viser det seg at utbedringene ikke er tilstrekkelige nok, sier Eskås.

Ranheim-Brann

SNØ: Snøen var måkt av banen, men det var ikke det største problemet.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nilsen mener NFF burde vært på banen

Lars Arne Nilsen var glad for at kampen ble avlyst, men mener det er feil at dommeren må ta avgjørelsen. Han vil ha NFF på banen, bokstavelig talt.

– Folk i forbundet burde ha sjekket dette. Å arrangere eliteseriekamp er et stort arrangement, og det er en del folk i sving. Vi bruker hele helgen vår på dette, og har sett at sannsynligheten er stor for at dette skjedde, sier Nilsen til NRK.

– Vi har hele tiden fått positive tilbakemeldinger på at banen skulle bli klar. Hensynet til spillerne må alltid gå foran, sier seksjonsleder for kampadministrasjon Rune Pedersen til NTB.

Irritert Ranheim-leder

Frank Lidahl er daglig leder i Ranheim IL, og det var ikke vrient å se at han var misfornøyd med avgjørelsen. De ønsket at kampen skulle spilles, og samlet hele klubben på stadion for å gjøre banen klar. Det lyktes de ikke med.

– Jeg hadde ingen tanker om at kampen skulle bli avlyst da jeg sto opp i morges. Jeg har spilt på baner som har langt mer ujevnheter og større risiko enn dette. Nå er jeg spent på hvordan det blir fremover, sier Lidahl.

– Er du irritert?

– Ja, svarer han, og konkluderer:

– Det kan bli mange avlysninger i norsk fotball framover.

NFF intervjues

AVLYSTE: Espen Eskås intervjues av Eurosport etter avgjørelsen om å avlyse kampen.

Foto: Petter Moen Nilsen

Flere kamper utsatt

Selv om det er første serierunde, er det ikke første avlysningen denne sesongen. Fra før er det klart at hverken Sandefjord-Ranheim eller Stabæk-Start spilles som planlagt neste helg. De er utsatt til 11. og 12. april.

Det er ikke avgjort når kampen spilles.

– Det er opp til NFF å beramme kampen, sier Eskås.

Siste nytt

 • Christiansen til VM-finale på 800 m

  Henrik Christiansen er klar for finale på 800 meter fri i svømme-VM i Gwangju i Sør-Korea.

  Han fikk tiden 7.46,46, som var 0,83 sekunder bak italieneren Gregorio Paltrinieri, som hadde bestetid.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Kim Hong-ji / Reuters
 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal