Hopp til innhold

Serena Williams tok sin 28. strake seier

Serena Williams lekte seg videre til kvartfinale i French Open.

TENNIS-OPEN/ Williams

Serena Williams kunne juble for sin 28. strake seier da hun søndag kvalifiserte seg for kvartfinale i French Open.

Foto: VINCENT KESSLER / Reuters

Verdenseneren trengte bare 70 minutter på å slå italienske Roberta Vinci 6-1, 6–3. Dermed er Williams klar for sin første French Open kvartfinale siden 2010.

Fire kamper på fire timer

Amerikaneren er for tiden uslåelig. Dette er hennes 28. strake seier. Kun hennes søster Venus Williams (35 seire) og Justine Henin (32 seire) har hatt lengre seiersrekker siden 2000.

Ifølge BBC har Williams kun brukt fire timer og fire minutter på sine fire kamper i turneringen. Dette har ikke akkurat gjort henne til en mindre favoritt til å vinne hele French Open.

Neste hinder i veien mot en finale blir russiske Svetlana Kuznetsova.

– Williams er verdens beste og spiller strålende tennis. Men jeg har tro på mitt eget spill, og også jeg kan ha gode dager, sa Kuznetsova, som er ranket som nummer 29 i verden.

Vinden skapte problemer

Williams gikk hardt ut mot Vinci og fikk tidlig en 4-0-ledelse. Det eneste som skapte problemer for henne underveis i kampen var den kraftige vinden i Paris.

Det er elleve år siden amerikaneren vant French Open sist.

Og storfavoritten fra USA tar ingenting for gitt.

– Kuznetsova vant sist vi møttes her, og det vil ganske sikkert gi henne motivasjon. Hun har alt å vinne og ingenting å tape, sa Serena Williams.

Siste nytt

 • Sterling tilbake for England - returnerer til Qatar

  Det engelske fotballforbundet (FA) bekrefter i en pressemelding at Raheem Sterling returnerer til Qatar og slutter seg Englands VM-tropp igjen.

  Chelsea-vingen sto over åttedelsfinalen mot Senegal etter et væpnet innbrudd i hjemmet hans i London. Sterlings familie skal ha vært hjemme da innbruddet skjedde. 28-åringen har en samboer og tre barn.

  Sterling ventes å være tilbake med den engelske landslagstroppen i løpet av fredag 9. desember. Han er dermed aktuell til Gareth Southgates kamptropp til lørdagens kvartfinale mot Frankrike.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - England v Iran
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Fardal Opseth forlenger med Sarpsborg 08

  Angrepsspilleren Kristian Fardal Opseth er klar for en ny sesong i eliteserieklubben Sarpsborg 08. 31-åringen har skrevet under på en ettårskontrakt.

  Opseth har scoret 19 mål på 35 kamper for østfoldingene etter at han kom fra indiske Bengaluru i mars 2021.

  – Jeg liker meg i Sarpsborg 08. Jeg liker trenerne, jeg liker det fysiske apparatet, spillerne og resten av folkene i klubben. I tillegg har trenerne en filosofi jeg mener passer meg ekstremt godt, sier Fardal Opseth til klubbens nettsider.

  Sarpsborg endte på 8.-plass i årets eliteseriesesong. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Nossum har fått influensa - må stå over Beitostølen-helgen

  Landslagstrener Eirik Myhr Nossum har fått influensa og må holde seg borte fra kommende helgs verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen.

  Nossum bekrefter overfor Dagbladet at han er rammet av sykdom.

  – Jeg har influensa, men har ikke testet positivt på covid. Samtidig er det viktig å unngå risikoen for å smitte utøvere, sier han til avisen.

  Tidligere denne uken ble det kjent at skiforbundets langrennssjef Espen Bjervig er smittet med korona. I kjølvannet av det ble smittevernregimet rundt løperne trappet kraftig opp.

  Flere landslagsløpere har vært koronasmittet i sesonginnledningen. Ragnhild Haga og Sindre Bjørnestad Skar er blant disse. Det har også vært forkjølelses- og influensasykdom blant enkelte.

  Johannes Høsflot Klæbo kommer ikke til start på Beitostølen som følge av en forkjølelse. (NTB)

  Landslagstrener for distanselaget Eirik Myhr Nossum.
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste