Sloane slo sin læremester Serena

19 år gamle Sloane Stephens sto bak årets største overraskelse i Australian Open da hun slo ut sin "læremester" Serena Williams i kvartfinalen.

Sloane Stephens

– Dette er helt crazy, sa Sloane Stephens etter seieren over Serena Williams

Foto: Mark Baker / Ap

Tredje-rangerte Williams vant programmessig første sett 6-3, men ble slått 7–5 og 6–4 i de to neste. Kampen varte i to timer og 17 minutter.

Stephens var så overveldet av lykke etter seieren at hun ikke visste hvordan hun skulle uttrykke seg.

– Dette er helt crazy, sa hun i tv-intervjuet etterpå mens gledestårene rant. – Nå vil jeg sette opp en plakat av meg selv, la hun til.

Hittil har hun hatt bilder av Serena Williams på veggen hjemme. Hun har vært forbilde for henne .

Serenas første tap på 21 kamper

Serena Williams

Serena Williams kom til kampen med 20 strake seirer bak seg, men strakk ikke til mot 19-åringen

Foto: PAUL CROCK / Afp

19-åringen har lenge vært regnet som en mulig framtidig verdensener og den som kunne ta opp arven etter Williams-søstrene.

Hun deltar i sin sjuende grand slam-turnering, men har aldri tidligere kommet lenger enn til fjerde runde (Roland Garros i fjor). I Australian Open i fjor ble hun slått ut i andre runde, og er bare rangert som nummer 29 i årets turnering.

Williams tapte for første gang på 21 kamper, og for første gang i grand slam-sammenheng siden det åpne franske mesterskapet i juni. Siden har hun vunnet Wimbledon og US Open, i tillegg til OL-gull og WTA-mesterskapet.

31-åringen var favoritt til å sikre seg sin tredje grand slam-tittel på rad. Hun har alt i alt 15 av dem fra før.

Williams pådro seg en skade i ryggen i andre sett, men fikk behandling og kjempet seg tilbake. Hun fikk imidlertid ikke servene til å sitte slik som hun kan på sitt beste, og det utnyttet motstanderen. Williams ledet 4–3 i tredje sett, men ble tvunget på defensiven og tapte.

Sloane Stephens kunne dermed juble over semifinalekamp mot verdensener og tittelforsvarer Victoria Azarenka, som slo Svetlana Kuznetsova enkelt 7–5 og 6–1.

Siste nytt

 • Går imot eget idrettsforbund

  Sveriges Fotballforbund går imot anbefalingene fra sitt eget idrettsforbund og vil tillate treningskamper og fysisk kontakt under trening.

  Sveriges idrettsforbund mener det ikke er tilrådelig å spille kamper eller ha fysisk kontakt under trening eller kamp av smittevernhensyn.

  ulvestad
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Forslag om å flytte PL til Kina

  Fredag holder de 20 klubbene i engelske Premier League krisemøte. Én av dem skal ha foreslått å spille ferdig sesongen i utlandet, ifølge The Athletic.

  – Landet som stadig blir foreslått, er Kina. Det gir bare ikke mening. Det er en gal idé, og jeg tror den kommer til å bli tydelig avvist, sier en ikke navngitt klubbdirektør til nettavisen.

  Forslaget skal gå ut på at man flytter de gjenstående ni serierundene til et sted i verden der koronasmitten er på vei tilbake. Kina nådde virustoppen i februar og er et tryggere land å spille fotball i enn Storbritannia, hevder minst én Premier League-klubb. (NTB)

  Premier League - Manchester United v Manchester City
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Start permitterer 75 prosent

  Start er siste klubb i rekken av eliteserielag som har sett seg nødt til å permittere spillere som følge av koronakrisen. Sørlandsklubben opplyser at alle spillerne i A-stallen har mottatt permitteringsvarsel og er 75 prosent permittert.

  Kristiansand 20191201. Starts Damion Lowe (3 fra høyre) jubler etter å ha satt inn 1-0-målet under kvalifiseringskampen til Eliteserien i fotball mellom Start og KFUM på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
  Foto: Erik Schrøder

Sendeplan

Kl. Program Kanal