NRK Meny
Normal

Siste Williams ute

Russeren Svetlana Kuznetsova er klar for semifinalen i French Open i tennis etter å ha slått ut Serena Williams i kvartfinalen.

Svetlana Kuznetsova
Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

Williams er andrerangert i turneringa, men måtte se seg slått i den jevne kampen mot den sjuenderangerte russeren.

Kuznetsova vant til slutt 7-6 (7/3), 5-7, 7-5.

Tre jevne sett

Kuznetsova brøt to ganger da hun tok ledelsen 3-0 i første sett. Men Williams slo tilbake og servet for settseier på stillingen 5-4.

Den muligheten gikk tapt. Det gjorde også muligheten til å utlikne på stillingen 5-6 litt seinere. I stedet avgjorde Kuznetsova settet i tiebreak.

Kuznetsova startet best også i sndre sett. Hun ledet 4-1, og hadde matchball på 5-3. Men denne gangen klarte Williams å snu det hele til seier.

Det gjorde hun ikke i siste sett. Hun ledet 3-1, men så var det slutt. Hun avverget to matchballer på 4-5, men på stillingen 5-6 måtte hun kapitulere for Kuznetsovas backhand. Da hadde kampen vart i 2 timer og 46 minutter.

Dermed klarte ikke Serena Williams å ta sin tredje strake seier i French Open.

Semifinale-debutant

I semifinalen møter Kuznetsova australske Samantha Stosur, som slo rumenske Sorana Cirstea tidligere på dagen. Stosur slo den useedete rumeneren 6-1, 6-3.

Stosur er bare rangert som nummer 30, og er i en grand slam-semifinale for aller første gang. Det er også første gang en australsk kvinne har kommet så langt i denne turneringen siden 1988.

Og man må tilbake til 1979 for å finne den siste australske finalisten, og til Margaret Smith-Courts seier i 1973 for å finne forrige gang en australier gikk helt til topps.

I den andre semifinalen i turneringen i Paris møtes russiske Dinara Safina (1) og slovakiske Dominika Cibulkova (20).

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge