Dette er verdens eldste verdensener

Da Serena Williams slo Petra Kvitova i kvartfinalen i tennisturneringen i Doha, ble hun samtidig den eldste noensinne som har toppet kvinnenes verdensranking.

Serena Williams

Serena Williams i aksjon mot Petra Kvitova. Seieren sendte henne til topps på verdensrankingen igjen, nesten 11 år etter at hun var der for første gang

Foto: KARIM JAAFAR / Afp

31 år gamle Williams gikk med seieren til topps på rankingen for første gang siden oktober 2010 . Hun gikk forbi tidligere verdensener Viktoria Azarenko.

Chris Evert var den forrige eldste kvinne på tennistoppen. Hun var 30 da hun toppet lista i november 1985 – for over 17 år siden.

Serena Williams blir ikke offisielt verdensener før mandag, etter at turneringen er avsluttet. Da innleder hun sin sjette periode på verdenstoppen, der hun har vært i totalt 123 uker siden juni 2002.

Men hun måtte slite mot Kvitova, før hun vant 3-6, 6-3, 7–5.

Serena Williams skal møte Maria Sjarapova i semifinalen lørdag.

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal