Hopp til innhold

Serbia straffes for rasisme i kamp mot Norge

Serbia må spille sine to neste hjemmekamper for tomme tribuner. Uefa slår ned på rasistisk oppførsel blant supporterne i kampene mot Norge og Slovenia i juni.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) opplyste om straffen onsdag. Disiplinærkomiteen har også vedtatt å bøtelegge Serbia med 30.000 euro (305.000 kroner).

Tilskuernekten kommer som en konsekvens av rasistisk oppførsel blant Serbia-fansen i forrige måneds nasjonsligakamper mot Norge og Slovenia. Begge ble spilt i Beograd.

Det betyr at serbernes møte med Sverige 24. september går bak lukkede dører.

Norge ligger øverst i nasjonsligagruppa med ti poeng, mens Serbia og Sverige følger på sju og tre poeng. Et poengtap mot Sverige vil øke Norges muligheter til å bli puljevinner.

Serbia er for øvrig også pålagt å vise fram et banner hvor det står #NoToRacism (nei til rasisme) mot Sverige. I tillegg har de fått en bot på 8000 euro (81.000 kroner) for bruk av laserpenn i kampene mot Norge og Slovenia.

Videre er Serbia-spiller Predrag Rajkovic utestengt i de to neste kampene som følge av å ha brukt krenkende ord mot en dommer. Han er dermed uaktuell mot Sverige og Norge. (NTB)

Fotball, Nations League: Serbia - Norge (0-1)
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste nytt

 • Ny renndirektør i FIS

  Michal Lamplot rykker opp og blir renndirektør for langrenn i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han tar over for Pierre Mignerey, opplyser FIS i en pressemelding.

  Mignerey gir seg i jobben etter tolv år og erstattes med sin assistent.

  Lamplot har hatt flere roller i FIS før han nå tar steget opp og blir renndirektør. Kommende sesong skal han konsentrere seg om det sportslige, mens Doris Kallen blir verdenscupkoordinator.

 • Meling forlenget kontrakten med Rennes

  Landslagsspiller Birger Meling har utvidet kontrakten sin i den franske toppklubben Rennes med to år. Han er bundet til klubben til 2026.

  Venstrebackens forlengelse opplyses om av Rennes på Twitter. Meling forlot norsk fotball sommeren 2020. Da gikk han til Nimes, og ett år senere ble han en del av Rennes.

  Rennes ligger på 8.-plass i Ligue 1. Lørdag venter Strasbourg på bortebane. Meling har startet fem av de åtte kampene Rennes har spilt denne sesongen.

  Som seniorspiller har Meling vært i Stabæk og Rosenborg. Han har også en fortid i Middlesbrough og Viking som junior.

  Birger Meling
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Strammer inn bruk av flomlys

  Det blir innført nye regler for flomlys i Eliteserien og Toppserien i fotball. Grepet blir gjort for å spare strøm i en tid der energi koster langt mer enn før. Det skjer på anmodning fra interesseorganisasjonene Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner, skriver NTB.

  Framover blir det kun tillatt å ha på flomlys først 45 minutter før kampstart. I snitt har dagens praksis vært på halvannen time.

  – Dette vil bidra til å redusere energiforbruket umiddelbart, og klubbene vil redusere energikostnadene, sier Pål Breen i Norsk Toppfotball.

  Eliteserien
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste