Hopp til innhold

Ser lyset i doping-tunnelen

Sjefen for Tour de France mener at sykkelsporten snart er kommet gjennom renselsesprosessen.

Alberto Contador i feltet på den siste etappen i Tour de France.
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Christian Prudhomme tar et dopingfritt Tour de France i 2009 som et bevis på at sykkelsporten er på vei i riktig retning.

 Tour de France-direktør Christian Prudhomme

Christian Prudhomme

Foto: STR / AFP

- For aller første gang siden jeg overtok som direktør i Tour de France i 2004, hadde jeg en rolig juli måned i år.

Det var helt stille mellom 10. og 20. august også, sier Prudhomme og tenker tilbake på alle dopingsakene som har herjet både Tour de France og sykkelsporten de seneste årene.

- Tiltakene virker

- Det er ikke lenge siden Pierre Bordry (presidenten i Det franske antidopingbyrået) bekreftet overfor meg at det ikke var funnet en eneste tvilsom dopingprøve etter Touren i år. Det betyr de tiltakene vi har satt i verk i kampen mot doping virker, sier Tour de France-sjefen.

- Jeg innser at dette er en omstendelig affære. Framskrittene må fortsette skrittvis, men det er liten tvil om at syklingen har forandret seg på dette området. Holdningene er i ferd med å forandres, men vi har fortsatt et stykke vei å gå og må fortsatt være på vakt, sier Prudhomme.

Siste nytt

 • 16-åring scoret i Lyn-debuten

  Lyn tok seg komfortabelt videre til cupens tredje runde, etter 4-0-seier over Ull/Kisa. Miriam Mjåseth skrev seg først opp på scoringslista da hun limte ballen opp i krysset, og Kristin Holmen sørget for at det stod 2-0 til Lyn til pause.

  Scoringene lot vente på seg i andre omgang, men etter 75 minutter løsnet det igjen. 16 år gamle Tuva Henriksen var iskald alene med keeper og satte inn 3-0, bare syv minutter etter at hun ble byttet inn og fikk A-lagsdebuten for Lyn. Una Søyland punkterte kampen ti minutter før slutt.

  Det ble spilt ti kamper i cupen onsdag, og alle toppserielagene tok seg videre. LSK Kvinner og Brann tok seg begge enkelt videre, begge med 12-0-seiere over henholdsvis Tynset og Loddefjord.

  Vålerenga er også klare for tredje runde etter 9-0 mot Fart. Det samme er Røa, som knuste Runar 8-0.

  John Arne Riise og Avaldsnes fikk seg også et oppløftende resultat etter blytunge 0-10 for Brann i Toppserien. I cupens 2. runde vant Avaldsnes 3-1 over Viking.

 • Beitostølen får verdenscuprenn i langrenn til vinteren

  Beitostølen er inne på langrennskalenderen med verdenscuprenn 9.-11. desember kommende sesong.

  Det ble bestemt i et møte i Det internasjonale skiforbundets (FIS) langrennskomité onsdag kveld. Beitostølen har i mange år arrangert den nasjonale sesongåpningen i langrenn, men ikke faste verdenscuprenn siden 2009.

  Kommende sesong går skistedet inn som arrangør av tre ekstrarenn helgen etter verdenscuprunden på Lillehammer. Det skal gås sprint, distanserenn og stafett på Beitostølen, opplyser Norges Skiforbund.

  – Fantastisk moro. Dette blir et spennende samarbeidsprosjekt for oss. Planen er at vi skal ha flere felles nøkkelpersoner på flere områder, og at vi oppretter en samlet organisasjon for begge rennhelgene, sier arrangørene Per Olav Andersen (Lillehammer) og Erik Østli (Beitostølen). (NTB)

  Sesongåpning på Beitostølen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Finne med hat trick da Brann knuste Voss

  Brann bøttet inn mål og tok seg oppskriftsmessig videre til 2. runde i cupen. I lokaloppgjøret mot Voss vant Bergen-laget 7-0.

  Bård Finne brukte under én time på å få inn hat tricket. Bergenseren scoret sitt første allerede tre minutter inn i kampen. Finne scoret også 2-0 og 4-0-målet. Likevel fikk han seg en bitteliten ripe i lakken, da han bommet på straffe etter 82 minutter.

  Marius Bendiksen Trengereid noterte seg også for to mål for Brann, mens Ole Didrik Blomberg og Markus Haaland scoret de resterende målene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste