Ser lyset i doping-tunnelen

Sjefen for Tour de France mener at sykkelsporten snart er kommet gjennom renselsesprosessen.

Alberto Contador i feltet på den siste etappen i Tour de France.
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Christian Prudhomme tar et dopingfritt Tour de France i 2009 som et bevis på at sykkelsporten er på vei i riktig retning.

 Tour de France-direktør Christian Prudhomme

Christian Prudhomme

Foto: STR / AFP

- For aller første gang siden jeg overtok som direktør i Tour de France i 2004, hadde jeg en rolig juli måned i år.

Det var helt stille mellom 10. og 20. august også, sier Prudhomme og tenker tilbake på alle dopingsakene som har herjet både Tour de France og sykkelsporten de seneste årene.

- Tiltakene virker

- Det er ikke lenge siden Pierre Bordry (presidenten i Det franske antidopingbyrået) bekreftet overfor meg at det ikke var funnet en eneste tvilsom dopingprøve etter Touren i år. Det betyr de tiltakene vi har satt i verk i kampen mot doping virker, sier Tour de France-sjefen.

- Jeg innser at dette er en omstendelig affære. Framskrittene må fortsette skrittvis, men det er liten tvil om at syklingen har forandret seg på dette området. Holdningene er i ferd med å forandres, men vi har fortsatt et stykke vei å gå og må fortsatt være på vakt, sier Prudhomme.

Siste nytt

 • Unntakstilstand tre måneder før OL

  Tre måneder før Tokyo-OL skal åpnes erklærte japanske myndigheter unntakstilstand for hovedstaden i kampen mot koronaviruset.

  Statsminister Yoshihide Suga opplyser at unntakstilstanden gjelder for Tokyo og tre andre områder: Osaka, Kyoto og Hyogo.

  Håpet er at grepet skal stanse det siste oppsvinget i antall smittetilfeller. Unntakstilstanden skal i første omgang vare fra 25. april til 11. mai.

  Japan Olympics
  Foto: Philip Fong / AP
 • Angrer på superliga-støtte

  JPMorgan, den amerikanske banken som skulle gi lån til superligaen, sier i en uttalelse fredag at de angrer på støtten de ga til utbryterligaen.

  – Vi feilberegnet åpnebart hvordan avtalen kom til å bli mottatt i fotballmiljøet. Vi skal lære av dette, sier en representant for banken.

  Banken skulle stille med et lån på 3,5 milliarder euro til grunnleggerne av superligaen. Dette skulle blant annet brukes til å dekke tapte inntekter på grunn av koronapandemien.

  FILE PHOTO: JP Morgan Chase & Co sign outside headquarters in New York
  Foto: Mike Segar / Reuters
 • Langrenn sier nei til høydehus

  Langrennskomiteen i Skiforbundet vil ikke oppheve høydehusforbudet. Det er Dagbladet som melder om avgjørelsen.

  Torbjørn Skogstad, leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund, sier til avisen at deres anbefaling til skistyret er å si nei til høydehus.

  Tidligere i april bekreftet Idrettsstyret at de støtter Norges Idrettsforbunds (NFIFs) forslag om å si ja til høydehus i Norge. Forslaget fra NFIF skal opp på Idrettstinget i slutten av mai, og hvis støtten er stor nok kan det særegne norske forbudet fra 2003 fjernes.

  Langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal