Ser lyset i doping-tunnelen

Sjefen for Tour de France mener at sykkelsporten snart er kommet gjennom renselsesprosessen.

Alberto Contador i feltet på den siste etappen i Tour de France.
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Christian Prudhomme tar et dopingfritt Tour de France i 2009 som et bevis på at sykkelsporten er på vei i riktig retning.

 Tour de France-direktør Christian Prudhomme

Christian Prudhomme

Foto: STR / AFP

- For aller første gang siden jeg overtok som direktør i Tour de France i 2004, hadde jeg en rolig juli måned i år.

Det var helt stille mellom 10. og 20. august også, sier Prudhomme og tenker tilbake på alle dopingsakene som har herjet både Tour de France og sykkelsporten de seneste årene.

- Tiltakene virker

- Det er ikke lenge siden Pierre Bordry (presidenten i Det franske antidopingbyrået) bekreftet overfor meg at det ikke var funnet en eneste tvilsom dopingprøve etter Touren i år. Det betyr de tiltakene vi har satt i verk i kampen mot doping virker, sier Tour de France-sjefen.

- Jeg innser at dette er en omstendelig affære. Framskrittene må fortsette skrittvis, men det er liten tvil om at syklingen har forandret seg på dette området. Holdningene er i ferd med å forandres, men vi har fortsatt et stykke vei å gå og må fortsatt være på vakt, sier Prudhomme.

Siste nytt

 • Italiensk fotball utsatte samtaler

  Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt.

  – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi.

  Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)

  Damiano Tommasi
  Foto: Pier Paolo Cito / AP
 • Villa-stjerne med korona-tabbe

  Først ba han alle om å holde seg hjemme. Deretter dro Aston Villa-kapteinen Jack Grealish på kompisbesøk og krasjet med bilen på tur hjem igjen.

  – Jeg vil ikke at noen skal gjøre den samme tabben som jeg gjorde, er 24-åringen sitert på i blant annet BBC.

  Lørdag publiserte han en video der han blant oppfordret folk til å holde seg hjemme for å hjelpe til med å redde liv.

  Selv skal han angivelig ha dratt på fest til en kamerat. På vei hjem krasjet han sin Range Rover inn i to parkerte biler. Han fikk flerret opp det denne forhjulet på sin egen bil, og den var ikke lenger kjørbar.

  Premier League - Leicester City v Aston Villa
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Friidretts-VM utsett

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) opplyser at dei ser etter VM-datoar i 2022 ettersom sommar-OL vart utsett i eit år. VM i Eugene i Oregon skulle etter planen avviklast i august neste år, men det kolliderer med dei nye datoane for OL. Forbundet skriv i ei pressemelding at dei støttar dei nye OL-datoane som vart kunngjort måndag. Samtidig opplyser dei at dei jobbar med nye datoar for friidretts-VM i 2022. Det skjer i samarbeid med VM-arrangøren og andre meisterskapsarrangørar.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal