NRK Meny
Normal

Sensasjonshopperen Johansson: – Jeg tenker, sover og spiser skihopping

Robert Johansson (26) var mest kjent for sin spesielle bart. Etter pallplassen i Innsbruck har han nå også utmerket seg sportslig.

Nummer to Robert Johansson gratulerer vinneren Danie-Andre Tande som vant hopprennet onsdag under hoppuka.

BAR(T)E BRA: Robert Johansson klemmer sin eneste overmann i hoppukerennet i Innsbruck, Daniel André Tande.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Før onsdagens seier hadde han en 13. plass som beste i verdenscupen. Han har kun vært i fire finaleomganger denne sesongen, og endte sist i finaleomgangen i Garmisch-Partenkirchen.

I Innsbruck fikk Robert Johansson endelig ut potensialet sitt. Med konkurransens lengste hopp, 133 meter, tok han ledelsen tidlig. Det så ut til å gå mot seier, men Tande vippet ham ned til andreplass.

Dermed sikret de dobbelt norsk i hoppuka for første gang på over 50 år.

 • Følg kvalifiseringen fra Bischofshofen fra klokken 16.40 på NRK1

Under den karakteristiske barten strålte Innsbrucks største glis. Robert Johansson på pallen i Bergiselbakken i Innsbruck.

– Det er helt rått. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg er veldig fornøyd. Jeg får ut det beste hoppet mitt i førsteomgangen, og utnytter forholdene jeg får. En kjempefin dag, sier Robert Johansson til NRK mens smilet strekker seg lengre og lenger ut mot ørene.

Robert Johansson intervjues etter kjempehoppet i Innsbruck.

Flaks eller dyktighet?

26-åringen representerer Søre Ål Idrettslag, og hadde onsdagens beste forhold da han satte utfor som tredje hopper. 1,75 meter i sekund i oppdrift gjorde at Johansson ble trukket 14,8 poeng.

– Han gjør et godt hopp under gode forhold, meldte Arne Scheie om overraskelsesmannen.

– For å stå på toppen der må du ha litt tur, men i bunnen må du ha dyktighet. I dag var jeg flink, svarer Johansson på spørsmål om flaksen.

Jobber beinhardt

Smilet, gleden og jubelen på sletta i Bergiselbakken vitner om en pallplass som betyr noe.

– Jeg tenker, sover og spiser skihopping. Jeg jobber beinhardt for det. Jeg har hatt så lyst til å stå på pallen i verdenscupen lenge.

– Er dette gjennombruddet?

– Når du er på pallen I WC er det et gjennombrudd.

Robert Johansson tok andreplassen i hopprennet onsdag under hoppuka.

GLAD: Robert Johansson hadde grunn til å glise etter det store gjennombruddet onsdag. Nå vil kanskje hoppelskere forbinde ham med noe annet enn ansiktspryden.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Robert Johansson hadde vunnet det tredje rennet i hoppuka hadde det ikke vært for lagkameraten Daniel-André Tande. 22-åringen fra Kongsberg slo Johansson med 2,6 poeng.

– Det holdt nesten hele veien. Sorry, sa Daniel-André Tande til Johansson før medaljeseremonien.

– Det er et fantastisk skihopp. Det viser hvor sterk han er, sier Johansson om lagkameraten.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal