NRK Meny
Normal

Sensasjonshopperen Johansson: – Jeg tenker, sover og spiser skihopping

Robert Johansson (26) var mest kjent for sin spesielle bart. Etter pallplassen i Innsbruck har han nå også utmerket seg sportslig.

Nummer to Robert Johansson gratulerer vinneren Danie-Andre Tande som vant hopprennet onsdag under hoppuka.

BAR(T)E BRA: Robert Johansson klemmer sin eneste overmann i hoppukerennet i Innsbruck, Daniel André Tande.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Før onsdagens seier hadde han en 13. plass som beste i verdenscupen. Han har kun vært i fire finaleomganger denne sesongen, og endte sist i finaleomgangen i Garmisch-Partenkirchen.

I Innsbruck fikk Robert Johansson endelig ut potensialet sitt. Med konkurransens lengste hopp, 133 meter, tok han ledelsen tidlig. Det så ut til å gå mot seier, men Tande vippet ham ned til andreplass.

Dermed sikret de dobbelt norsk i hoppuka for første gang på over 50 år.

 • Følg kvalifiseringen fra Bischofshofen fra klokken 16.40 på NRK1

Under den karakteristiske barten strålte Innsbrucks største glis. Robert Johansson på pallen i Bergiselbakken i Innsbruck.

– Det er helt rått. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg er veldig fornøyd. Jeg får ut det beste hoppet mitt i førsteomgangen, og utnytter forholdene jeg får. En kjempefin dag, sier Robert Johansson til NRK mens smilet strekker seg lengre og lenger ut mot ørene.

Robert Johansson intervjues etter kjempehoppet i Innsbruck.

Flaks eller dyktighet?

26-åringen representerer Søre Ål Idrettslag, og hadde onsdagens beste forhold da han satte utfor som tredje hopper. 1,75 meter i sekund i oppdrift gjorde at Johansson ble trukket 14,8 poeng.

– Han gjør et godt hopp under gode forhold, meldte Arne Scheie om overraskelsesmannen.

– For å stå på toppen der må du ha litt tur, men i bunnen må du ha dyktighet. I dag var jeg flink, svarer Johansson på spørsmål om flaksen.

Jobber beinhardt

Smilet, gleden og jubelen på sletta i Bergiselbakken vitner om en pallplass som betyr noe.

– Jeg tenker, sover og spiser skihopping. Jeg jobber beinhardt for det. Jeg har hatt så lyst til å stå på pallen i verdenscupen lenge.

– Er dette gjennombruddet?

– Når du er på pallen I WC er det et gjennombrudd.

Robert Johansson tok andreplassen i hopprennet onsdag under hoppuka.

GLAD: Robert Johansson hadde grunn til å glise etter det store gjennombruddet onsdag. Nå vil kanskje hoppelskere forbinde ham med noe annet enn ansiktspryden.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Robert Johansson hadde vunnet det tredje rennet i hoppuka hadde det ikke vært for lagkameraten Daniel-André Tande. 22-åringen fra Kongsberg slo Johansson med 2,6 poeng.

– Det holdt nesten hele veien. Sorry, sa Daniel-André Tande til Johansson før medaljeseremonien.

– Det er et fantastisk skihopp. Det viser hvor sterk han er, sier Johansson om lagkameraten.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal