Sensasjonen trenes av Bjørndalens personlige rådgiver

ÖSTERSUND (NRK): Marte Olsbu (24) jublet som det skulle vært en seier etter 7. plassen i Östersund. Bak gjennombruddet ligger et langvarig samarbeid med Ole Einar Bjørndalens nærmeste treningsrådgiver.

Marte Olsbu

STERK PRESTASJON: Marte Olsbu klatret fra 26. plass etter sprinten, til 7. plass etter endt jaktstart.

Foto: GOL1, Olsen, Geir / NTB scanpix

7. plassen på jaktstarten var den overlegent beste prestasjonen Olsbu noensinne har gjort. Etter å ha skutt 20 treff av 20 mulige hadde hun samtidig klatret fra 26. plass fra sprinten til 7. plass på jaktstarten

Hun strakk armene i været som om det skulle vært en seier da hun gikk over mål.

– For meg føltes det som en seier, sier Olsbu etter rennet.

Rennet ble vunnet av finske Kaisa Mäkarainen foran italienske Dorothea Wierer i en tett duell.

- Gir trygghet

Bak gjennombruddet til Olsbu ligger et mangeårig samarbeid med Roger Grubben som gjennom nesten en årrekke har vært Ole Einar Bjørndalens nærmeste treningsrådgiver etter at han ble herrelandslagstrener i 2002.

– Han er fortsatt min trener utenom landslaget og hjelper. Han har hjulpet meg i mange år og det er en trygghet, sier Olsbu om den erfarne treneren som er bosatt på Sørlandet.

Hun sier de to har tett kontakt gjennom helgen. Hun forteller at hun syns det var enda mer spesielt at hun hadde samme trener som Bjørndalen da hun startet på skigymnaset i Sirdal for åtte år siden.

– Når man kommer på landslaget er det ofte slik at man skifter trenere. Da syns jeg det er bra å ha en filosofi hele veien. Det tror jeg har hjulpet meg veldig, sier Olsbu.

- Mindre press

Tiril Echoff skjøt selv fem bom og endte på 9. plass. Men hun fremhevet sin lagvenninne. Landslagstrener Steinar Mundal mener at Olsbus samarbeid med Grubben har vært meget bra for sørlendingen, som han kaller en sprudlende person.

– Hun er en vinnerskalle. Hun er både høyt oppe og kan være langt nede, sier Mundal.

Han mener det resultatet til Olsbu gjør at det gir positiv virkning også for Tiril Eckhoff, eneren på det norske laget.

- Da blir det mindre press på Tiril og man må jo regne med at hun feiler av og til, sier Mundal.

Siste nytt

 • Ruud ute av oppvisningsturnering

  Russiske Andrej Rublev ble for sterk for Casper Ruud, og med tre tap går ikke nordmannen videre til semifinale i oppvisningsturneringen Thiems 7. Ruud spilte en god kamp torsdag, men russeren vant etter 6-2, 3-6, 10-4 i sett.

  Davis Cup 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Stenger fotballtribunene igjen

  Bulgaria stenger fotballtribunene etter at antall koronasmittede har økt i landet den siste tiden. Det skjer én måned etter at helsemyndighetene åpnet for tilskuere på stadion, så lenge de holdt avstand og bare én tredel av stadion var i bruk.

  EM-KVALIFISERING FOTBALL NORGE BULGARIA 1 - 0
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal