Hopp til innhold

Tønseth skuffet Iversen stort – gir opp verdenscupåpning og frykter OL-toget har gått

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Didrik Tønseth hadde kniven på strupen før lørdagens 15 kilometer i klassisk. Men han klarte ikke å innfri forventningene. Det skuffer Emil Iversen.

Sesongåpning på Beitostølen 2021

SKUFFET: Emil Iversen lot seg ikke imponere av konkurrentene.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

For der Iversen viste at han er i bra slag og ble nummer to på OL-distansen lørdag, ble det langt tyngre for Tønseth. Byåsen-løperen endte på niendeplass, over minuttet bak dagens bestemann, nemlig Hans Christer Holund.

Det betyr at Tønseth trolig kan se langt etter å slå seg inn på verdenscuplaget til finske Ruka neste helg. Det er nemlig én plass igjen i den troppen. Med pallplass på Beitostølen idag, kunne trønderen vært høyaktuell.

– Jeg er skuffet over Didrik, sier Iversen.

– Hvorfor?

– Han har sett sprek ut og bør være med å kjempe om pallplasser i dag. Han har ikke noe valg heller. Jeg vet ikke, det kan være ski og det kan være mye, men jeg hadde håpet at han skulle være med oss å kjempe i toppen i dag.

– Alt stod på spill i dag

Didrik Tønseth

LANGT NEDE: Didrik Tønseth, her etter dagens 15 kilometer klassisk på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Tønseth sier til NRK at han nå kan se langt etter en plass til verdenscupåpningen.

– Iversen er skuffet over dem som kommer hit og har en sjanse, men kommer hit og går så dårlig. Føler du deg truffet av den kommentaren?

– Ja, det er jo altfor dårlig. Alt sto på spill i dag, og sånn er det. Det er kjedelig, sier Tønseth, som ikke ville skylde på skiene, men heller slo fast at han rett og slett ikke var god nok.

– Begynner du å tenke konsekvens underveis, at nå er det OL-toget som er i ferd med å gå allerede?

– Ja, du hører jo på sekunderingen og kjenner at det ikke er OL-fart. Det er ikke noe motiverende underveis.

Røthe brøt

4fLS1qT1Lsk

TUNG DAG: For Sjur Røthe (foran), som her loser på dagens sterkeste på 15 kilometeren i klassisk, nemlig Hans Christer Holund.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Men det var flere som skuffet Iversen. For det var ikke bare Tønseth som måtte levere varene for å komme seg til verdenscupåpningen. Men Sjur Røthe endte med å bryte. Martin Løwstrøm Nyenget og Harald Østberg Amundsen ble nummer ti og syv.

I stedet ser det ut til at Erik Valnes (ble nummer fire) og sensasjonsmannen Håvard Moseby (tredjeplass) er aktuelle.

– Jeg er skuffet over alle som må være i form på Beito, men som ikke klarer å gå fortere, men det er godt for oss som ikke legger noe i det men klarer å gå fort likevel.

– Du er skuffet over dem?

– Ja, jeg er det altså. Det er klart når du har en veldig viktig sjanse for å slå oss som har vært best i klassisk, da skulle du trodd at det var noen som klarte å gå litt fortere. Kanskje vi gikk ganske fort, da.

Iversen som gikk seg inn til andreplass var sånn passe fornøyd med innsatsen.

– Det er en av mine bedre løp på Beitostølen. Jeg har bra feste og går jevnt. Alle slusene er ikke åpnet ennå, men det er deilig å ha en helt grei dag.

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal