Hopp til innhold

Senket Liverpool på overtid av ekstraomgangene

For tredje gang denne sesongen ble West Ham for sterke for Liverpool, som gikk på hodet ut av FA-cupen etter sjansesløseri.

SOC/ West Ham United v Liverpool - FA Cup Fourth Round Replay

JUBEL: Angelo Ogbonna scoret sitt første mål på 18 kamper og sendte West Ham videre i FA-cupen.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Liverpool og West Ham måtte ut i omkamp i FA-cupens fjerde runde, etter 0-0 på Anfield for 10 dager siden. Liverpool har tapt både 0-2 og 0-3 for London-laget denne sesongen, og virket revansjelystne.

Men til tross for store sjanser, sto det uavgjort etter full tid. Og dermed måtte Blackburns motstander i neste runde, avgjøres etter ekstraomganger.

Og på overtid av overtiden, slo West Ham til. Angelo Ogbonna steg opp på et frispark og stanget inn seieren.

– Jeg hadde allerede begynt å tenke på hvor jeg skulle sette straffene mine, men så kom Angelo og reddet oss, sier kaptein Mark Noble, ifølge BBC.

– Dette vil gå inn i historiebøkene som en av West Hams beste kamper. Jeg er veldig stolt av guttene, sier manager Slaven Bilic.

Store sjanser

FBL-ENG-FACUP-WEST HAM-LIVERPOOL

SCORET FØRST: West Hams Michail Antonio sikret ledelse like før pause.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Begge lag viste lovende takter allerede fra start. Etter 16 minutter var hjemmelagets joey O'Brian farlig frempå med et skudd i stolpen. 10 minutter senere var det et reservepreget Liverpools tur, men hverken Christian Benteke eller Teixeira klarte å sette ballen i nettet.

Slik fortsatte den første omgangen, med enorme sjanser begge veier. Sløsing eller ikke, underholdning bød i hvert fall begge lag på.

Og like før pause satt den for West Ham. Enner Valencia la et nydelig innlegg mot bakre stolpe. Der sto Michail Antonio helt alene og headet inn ledelsen.

Comeback

Liverpools slo raskt tilbake etter hvilen. Et frispark fra Pilippe Coutinho gikk under muren og forbi keeper Darren Randolph. Hans tredje strake scoring i en FA-cup kamp - og det etter å ha vært ute med skade i en drøy måned.

Laster Twitter-innhold

Begge lag hadde sine muligheter også etter utligningen, og West Ham skulle muligens hatt straffe da Valencia ble holdt igjen på vei mot mål.

SOC/ West Ham United v Liverpool - FA Cup Fourth Round Replay

TILBAKE: Liverpool-trener Jürgen Klopp var tilbake på benken etter en blindtarmoperasjon, og kunne sende Daniel Sturridge ut i skadecomebacket

Foto: Eddie Keogh / Reuters

Liverpool-spiss Daniel Sturridge fikk sine første minutter siden desember, men heller ikke han klarte å avgjøre før full tid. Det til tross for at det ble lagt til hele åtte minutter, på grunn av skader hos West Hams Cheikhou Kouyaté og O'Brien.

Ekstraomganger

I første ekstraomgang var det Liverpool som hadde de største mulighetene. Benteke burde sendt laget foran, både én og to ganger. Men selv da han ble spilt fri alene med keeper etter 10 minutter, ble avslutningen for svak - igjen.

Gjestene fortsatte å produsere store sjanser mot slutten av ekstraomgangene, men i stedet var det West Ham som utnyttet muligheten. 30 sekunder på overtid, ga Lucas Leiva omskolert til midtstopper bort et frispark. Det gikk rett til Ogbonna, som sikret seieren.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal