Senket Bayern på egen hånd: – Han er nådeløs

Da Bayern München uten toppscorer Robert Lewandowski slet med å sette sjansene, viste Kylian Mbappé hvorfor han blir trukket frem som Erling Braut Haalands største rival i årene som kommer.

Mbappe

AVGJORDE: Kylian Mbappé ble tungen på vektskålen mot Bayern München.

Foto: Christof Stache / AFP

– Han er helt nådeløs. Han er bare 22 år, men for en spiller. For en vanvittig fotballspiller, kommenterte Roar Stokke da Mbappé omtrent alene fikset målet som sørget for at PSG slo Bayern München 3–2 på bortebane i kvartfinalen i Champions League.

Spissen ga også PSG ledelsen i første omgang, i en kamp der Bayern München sløste enormt med sjansene.

– Det er en merkelig fotballkamp. Det er ett lag som spiller og det andre skårer. PSG gjorde ikke så mye mer enn å score de målene, men hva har det å si når de har Mbappé på topp. Han bidrar alene til at de vinner kampen, sa Rune Bratseth.

Fire mot Barcelona

Med det fortsatte Mbappé herjingene i sluttspillet. I åttedelsfinalen mot Barcelona var han også den avgjørende faktoren da PSG tok seg videre.

Laster Twitter-innhold

Dermed setter han lista enda høyere for Erling Braut Haaland som gikk målløs av banen i Dortmunds kvartfinale mot Manchester City tirsdag kveld. Nå er Haalands største rival bare to mål bak nordmannen i kampen om å bli toppscorer i Champions League.

– Det var en vanskelig kamp mot det beste laget i verden. Vi spilte som et lag, og takket være laget skåret jeg to mål i kveld, sa Mbappé etter kampen.

Stjernene ble avgjørende

Onsdag fikk Mbappé og det franske storlaget revansje fra tapet i Champions League-finalen i fjor, og tar med seg et strålende utgangspunkt før returoppgjøret i Paris neste uke.

Nå møttes de altså allerede i kvartfinalen denne sesongen, og det var ikke vanskelig å se hvorfor det var nettopp PSG og Bayern München som var Europas to beste lag i 2020.

Laster Twitter-innhold

For i et tett snøvær serverte de to lagene festfotball i 90 minutter. Det tyske maskineriet skapte sjanser på sjanser, mens PSGs to stjernespillere i Mbappé og Neymar ble tungen på vektskålen.

– Hvis PSG skal ha en sjanse her i dag, så er de to nødt til å ha dagen, sa Morten Langli i Viasat-studio før kampstart.

Og han fikk rett. For hadde det ikke vært for Neymars følsomme pasningsfot og Mbappés nådeløse avslutninger, hadde resultatet vært noe helt annet i Tyskland.

Siste nytt

 • Guardiola er imot lukket superliga

  Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han personlig er imot en lukket superliga der ingen kan rykke ned. Det sa manageren under en digital pressekonferanse tirsdag.

  – Det er ikke sport hvis suksessen er garantert. Det er ikke sport hvis det ikke gjør noe om man taper, sa han blant annet.

  Guardiola uttalte videre at han ikke vet mer enn det som sto i pressemeldingen fra klubbene.

  – Noen timer i forkant fikk jeg beskjed om at det skulle komme en pressemelding. Og den er der, men ingen snakker om detaljene, hva de tenker å gjøre og skape. Det er situasjonen vi har nå, sa City-sjefen.

  Han la ikke skjul på at han ikke likte tanken på en eksklusiv liga der 15 faste klubber er med hvert år og ikke står i fare for å ryke ut.

  – Det er ikke riktig at suksessen er garantert for noen, utvalgte klubber. Og det er det inntrykket jeg får av denne pressemeldingen, kommenterte han.

  Spanjolen understreket samtidig at superligaen fortsatt ikke er en realitet, men «bare en pressemelding».

  – Vi må alle jobbe de neste dagene for å få dem til å fortelle oss mest mulig. Hvorfor er disse lagene blitt valgt? Hvorfor er ikke Ajax, med fire europeiske titler, med der? Hvorfor må de kvalifisere seg. De må fortelle oss dette, fortsatte Guardiola.

  City-manageren mener også det er urettferdig å kritisere ham og andre ansatte i klubben som ikke har vært en del av superliga-planleggingen.

  – Det er urettferdig mot alle som jobber i klubben, i denne tøffe situasjonen (pandemien). De må komme med en klar uttalelse om hvorfor dette skjer, sa Guardiola.

  Pep Guardiola
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • Vil ha statue av legende fjernet

  Barnebarnet til Liverpools managerlegende Bill Shankly raser mot klubbens superligaplaner og ber om at statuen av bestefaren fjernes fra Anfield.

  Det uttaler Chris Carline (39) til lokalavisen Liverpool Echo. Hans bestefar Bill Shankly er tidenes mest suksessrike Liverpool-manager og en evig helt i klubben.

  – Jeg vet at bestefaren min blir sitert mer enn noen gang nå, og det er helt riktig, for det som skjer nå, kunne ikke vært lenger unna det han ønsket for denne klubben, sier Carline, som til daglig er direktør i Shankly Hotel og også driver veldedighetsstiftelsen i Shanklys navn.

  Premier League - Liverpool fans celebrate winning the Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • KBK låner ut målvakt

  Keeperen Serigne Mor Mbaye skal spele for Sogndal på lån frå Kristiansund komande fotballsesong. Det går fram av nettsida til KBK. Senegalesaren kom til KBK i 2015, men har og vore på andre utlån. Han har 14 eliteserie- og fire cupkampar for Kristiansund, der Sean McDermott har vore førstevalet.

  Serigne Mor Mbaye
  Foto: Kristiansund BK

Sendeplan

Kl. Program Kanal