Hopp til innhold

Senket Bayern på egen hånd: – Han er nådeløs

Da Bayern München uten toppscorer Robert Lewandowski slet med å sette sjansene, viste Kylian Mbappé hvorfor han blir trukket frem som Erling Braut Haalands største rival i årene som kommer.

Mbappe

AVGJORDE: Kylian Mbappé ble tungen på vektskålen mot Bayern München.

Foto: Christof Stache / AFP

– Han er helt nådeløs. Han er bare 22 år, men for en spiller. For en vanvittig fotballspiller, kommenterte Roar Stokke da Mbappé omtrent alene fikset målet som sørget for at PSG slo Bayern München 3–2 på bortebane i kvartfinalen i Champions League.

Spissen ga også PSG ledelsen i første omgang, i en kamp der Bayern München sløste enormt med sjansene.

– Det er en merkelig fotballkamp. Det er ett lag som spiller og det andre skårer. PSG gjorde ikke så mye mer enn å score de målene, men hva har det å si når de har Mbappé på topp. Han bidrar alene til at de vinner kampen, sa Rune Bratseth.

Fire mot Barcelona

Med det fortsatte Mbappé herjingene i sluttspillet. I åttedelsfinalen mot Barcelona var han også den avgjørende faktoren da PSG tok seg videre.

Laster Twitter-innhold

Dermed setter han lista enda høyere for Erling Braut Haaland som gikk målløs av banen i Dortmunds kvartfinale mot Manchester City tirsdag kveld. Nå er Haalands største rival bare to mål bak nordmannen i kampen om å bli toppscorer i Champions League.

– Det var en vanskelig kamp mot det beste laget i verden. Vi spilte som et lag, og takket være laget skåret jeg to mål i kveld, sa Mbappé etter kampen.

Stjernene ble avgjørende

Onsdag fikk Mbappé og det franske storlaget revansje fra tapet i Champions League-finalen i fjor, og tar med seg et strålende utgangspunkt før returoppgjøret i Paris neste uke.

Nå møttes de altså allerede i kvartfinalen denne sesongen, og det var ikke vanskelig å se hvorfor det var nettopp PSG og Bayern München som var Europas to beste lag i 2020.

Laster Twitter-innhold

For i et tett snøvær serverte de to lagene festfotball i 90 minutter. Det tyske maskineriet skapte sjanser på sjanser, mens PSGs to stjernespillere i Mbappé og Neymar ble tungen på vektskålen.

– Hvis PSG skal ha en sjanse her i dag, så er de to nødt til å ha dagen, sa Morten Langli i Viasat-studio før kampstart.

Og han fikk rett. For hadde det ikke vært for Neymars følsomme pasningsfot og Mbappés nådeløse avslutninger, hadde resultatet vært noe helt annet i Tyskland.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal