NRK Meny
Normal

Sendte treningsdagboken til svensk ekspert med klar beskjed

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Martin Johnsrud Sundby liker ikke å bli beskyldt for å lyve. Da SVTs langrennsekspert ikke trodde på nordmannens treningstimer, tok Johnsrud Sundby grep.

Martin Johnsrud Sundby om treningstimer.

SE VIDEO: Martin Johnsrud Sundby snakker om «krangelen» med svenskene.

  – Jeg sendte Mathias Fredriksson en kopi av totalrapporten for å gi beskjed om at «Jaja, du får tro hva du vil, men ikke påstå at jeg lyver», sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.
Mathias Fredriksson under 50 km

Mathias Fredriksson, tidligere langrennsløper og nå SVT-ekspert.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Nordmannen, som lørdag vant 10-kilomteren i Lillehammer, har nemlig økt treningsmengden til rundt 1100 timer i året.

Men det er ikke alle som tror at Johnsrud Sundby virkelig trener mye. I nabolandet vårt ble timeantallet en heftig «snakkis» og flere uttalte at det ikke kunne stemme.

– Får tro hva de vil

Blant dem var SVTs langrennsekspert Mathias Fredriksson.

– Jeg tror ikke han trener så mye. Jeg tror mer på at han sier det for jeg tror ikke han klarer det. Det er nok mer en skrøne han vil få ut i mediene. Å trene så mye tror jeg ikke noe på, sa Fredriksson til SVT ifølge VG Nett.

Calle Halvfarsson, som selv trener 750-800 timer i året, var heller ikke overbevist om at nordmannen snakket sant.

Men Martin Johnsrud Sundby står på sitt og har nå delt treningsdagboken – og beviset – med svenskene.

– Han får tro akkurat hva han vil, det er det som er så fint med denne idretten. Man kan trene så lite og så mye man vil. Det eneste som betyr noe er hvor fort man går på ski, sier Johnsrud Sundby, som legger til at det hele er humoristisk fra hans side.

Vil glemme «konflikten»

Skikongen var småsyk lørdag, men hadde få problemer med å slå verdenseliten – deriblant flere svensker.

– Vi får slutte å prate om treningsdagbøker og heller prate om resultater. Akkurat nå ligger de (svenskene) litt dårligere ann enn det jeg gjør, sier vinneren og gliser.

Siste nytt

 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Ylven helt i VIF-opphenting

  Vålerenga lå under 0-3 hjemme mot Frisk Asker etter ti minutter i søndagens lokaloppgjør, men snudde og vant 4-3. Martin Laumann Ylven ble matchvinner for VIF. Lillehammer slo Stjernen 4-3 borte og Lørenskog tapte 1-4 borte mot Storhamar.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal