Sendte Danmark ut av EM

Danmark var avhengige av at Island skulle slå Ungarn. Det skjedde ikkje, for Ungarn vann 24-18. Det gjer at fjorårets verdsmeister er ute av EM.

– Det er eit sjokk. For eitt år sidan spelte dei den beste handballen me nokon gong har sett, og no er dei ute av EM. Eit sjokk er kanskje for mildt, seier Håvard Tvedten, som er NRK sin handballekspert.

Tvedten meiner dette aukar Norge sine gullsjansar.

– No som både Frankrike og Danmark er ute, så opnar det seg opp for eit norsk lag som er i medvind, seier den tidlegare kantspelaren.

uQwsZ6GmlKM
Foto: TT NEWS AGENCY

Siste nytt

 • Thingnes Bø vant i «comebacket»

  Johannes Thingnes Bø skjøt 20 treff og vant torsdagens 20 km i Pokljuka. Rennet var hans første i 2020, og hans første etter at han ble pappa til en gutt. Nordmannen var 11,4 sekunder raskere enn Martin Fourcade og 25,6 raskere enn Fabien Claude.

  Johannes Thingnes Bø under torsdagens normaldistanse i Pokljuka
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Kilde nest best i Kitzbühel

  Bare franskmannen Johan Clarey var raskere enn Aleksander Aamodt Kilde under torsdagens utfortrening i Kitzbühel. Kilde kom inn på 1.56,24 – 55 hundredeler bak Clarey. Kjetil Jansrud endte som nummer 12 med tiden 1.56,93.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Tacca / AP
 • Endrer NM-programmet

  Juryen for Ski-NM har besluttet å endre konkurranseprogrammet etter de siste dagers mildvær, skriver Norges Skiforbund på sine hjemmesider. Fredagens sprint endres til fri teknikk, lørdagens duathlon endres til klassisk teknikk (fellesstart), mens alle etappene i søndagens stafett går i fri teknikk. Ski-NM arrangeres på Konnerud fra 30. januar til 2. februar.

  Konnerud stadion
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal