NRK Meny
Normal

Sender hjem tysk hoppdommer

- Det er viktig at FIS luker ut blomstene som ikke er bra i hopptårnet, sier Arne Scheie etter at FIS sendte hjem en tysk dommer fra hoppuka.

Video nsps_upload_2010_1_5_21_49_3_2821.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tyskeren Helmut Wegscheider viste seg ikke tilliten verdig under dagens kvalifiseringen i Bischofshofen.

Fra start lå tyskeren flere karakterer høyere enn sine kolleger. Han sprang skalaen og helt odrinære hopp ble belønnet med 19,5. Under hele kvalifiseringen var tyskerens dømming svært avvikende i forhold til de andre dommerne.

Arne Scheie

Arne Scheie har aldri tidligere opplevd at en dommer blir sendt hjem for dårlig dømming.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det likte juryen dårlig og jurymedlem i hoppuka Geir Steinar Loeng bekrefter at tyskeren blir sendt hjem og dermed ikke får dømme morgendagens avslutning i hoppuka.

- Aldri opplevd lignende

NRKs hoppkommentator Arne Scheie stilte spørsmålstegn ved tyskeren under hele rennet og mottok meldinger fra seere som også reagerte på dømmingen.

Scheie gir honnør til FIS for avgjørelsen om å sende Wegschneider hjem.

- Vi har snakket om dette at dårlige dommere bør straffes og dette var til de grader dårlig. Midt under kvalifiseringen var det klart at han ikke dømmer i morgen, sier Scheie som tror hoppingen tjener på dette.

- Det er viktig at FIS går foran og luker ut de blomstene som ikke er bra i dommertårnet. Det tror jeg alle tjener på i hoppsporten, sier han.

Scheie har aldri opplevd lignende.

- Dette er første gang en dommer har blitt sendt hjem fra hoppuka så lenge jeg har vært med, sier Scheie som har kommentert hopp for NRK siden 1972.

- Helt riktig

Den norske hoppdommeren Ole Walseth er enig med Scheie i at det var riktig å sende hjem tyskeren.

- Jeg synes helt klart at det er riktig. Hopperne fortjener rettferdig dømming, sier Walseth.

Han dømte selv kvalifiseringen og forteller at Wegscheider ble oppsøkt midt under rennet.

- Jeg oppdaget halvveis i kvaliken at det sto en mann bak den tyske dommeren. Hva som ble sagt eller gjort vet jeg ikke for det er en skillevegg mellom oss, sier han.

Les: Fem nordmenn klar i Bischofshofen

Siste nytt

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag