NRK Meny
Normal

Sender hjem tysk hoppdommer

- Det er viktig at FIS luker ut blomstene som ikke er bra i hopptårnet, sier Arne Scheie etter at FIS sendte hjem en tysk dommer fra hoppuka.

Video nsps_upload_2010_1_5_21_49_3_2821.jpg

Tyskeren Helmut Wegscheider viste seg ikke tilliten verdig under dagens kvalifiseringen i Bischofshofen.

Fra start lå tyskeren flere karakterer høyere enn sine kolleger. Han sprang skalaen og helt odrinære hopp ble belønnet med 19,5. Under hele kvalifiseringen var tyskerens dømming svært avvikende i forhold til de andre dommerne.

Arne Scheie

Arne Scheie har aldri tidligere opplevd at en dommer blir sendt hjem for dårlig dømming.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det likte juryen dårlig og jurymedlem i hoppuka Geir Steinar Loeng bekrefter at tyskeren blir sendt hjem og dermed ikke får dømme morgendagens avslutning i hoppuka.

- Aldri opplevd lignende

NRKs hoppkommentator Arne Scheie stilte spørsmålstegn ved tyskeren under hele rennet og mottok meldinger fra seere som også reagerte på dømmingen.

Scheie gir honnør til FIS for avgjørelsen om å sende Wegschneider hjem.

- Vi har snakket om dette at dårlige dommere bør straffes og dette var til de grader dårlig. Midt under kvalifiseringen var det klart at han ikke dømmer i morgen, sier Scheie som tror hoppingen tjener på dette.

- Det er viktig at FIS går foran og luker ut de blomstene som ikke er bra i dommertårnet. Det tror jeg alle tjener på i hoppsporten, sier han.

Scheie har aldri opplevd lignende.

- Dette er første gang en dommer har blitt sendt hjem fra hoppuka så lenge jeg har vært med, sier Scheie som har kommentert hopp for NRK siden 1972.

- Helt riktig

Den norske hoppdommeren Ole Walseth er enig med Scheie i at det var riktig å sende hjem tyskeren.

- Jeg synes helt klart at det er riktig. Hopperne fortjener rettferdig dømming, sier Walseth.

Han dømte selv kvalifiseringen og forteller at Wegscheider ble oppsøkt midt under rennet.

- Jeg oppdaget halvveis i kvaliken at det sto en mann bak den tyske dommeren. Hva som ble sagt eller gjort vet jeg ikke for det er en skillevegg mellom oss, sier han.

Les: Fem nordmenn klar i Bischofshofen

Siste nytt

 • Besiktas sikret gruppeseieren

  Felipe ga Porto ledelsen borte mot Besiktas i mesterligaen, men Talisca berget 1-1 og dermed gruppeseier i gruppe G for det tyrkiske storlaget én kamp før slutt. Spartak Moskva så ut til å vinne mot Maribor, men bunnlaget i gruppe E klarte 1-1.

  Besiktas
  Foto: Ozan Kose / AFP
 • Tari leder junior-VM i sjakk

  Den norske sjakkspilleren Aryan Tari leder junior-VM i sjakk etter at 8 av 11 runder er unnagjort. Tirsdag slo han russeren Grigorij Oparin med svarte brikker. 18-åringen fra Lier står med seks seire og to remis så langt.

  Aryan Tari
  Foto: Tarjei J. Svensen / Sjakkbloggen.no
 • Zlatan på benken fra start

  Zlatan Ibrahimovic starter ikke onsdagens mesterligakamp mot Basel, men får en plass på benken. Det bekreftet manager José Mourinho på en pressekonferanse tirsdag.

  – Han er ikke klar for å starte ennå, sier han.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: ANDREW YATES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn