Norge vil ha Tyskland-revansj etter storseier: – Det er det eneste som teller

KUMAMOTO (NRK): Norge leverte en maktdemonstrasjon da de knuste Sør-Korea, nå øyner de hevn mot Tyskland.

Knuste Sør-Korea

DUNKET INN MÅL: Stine Bredal Oftedal ble Norges toppscorer med sju mål.

Etter Serbias seier over Tyskland og Danmarks seier over Nederland tidligere mandag, ga det Norge en kjempemulighet til å ta kontroll over gruppen i mellomspillet. Med 36–25 seier over Sør-Korea topper Norge gruppen, ett poeng foran Tyskland og to foran Nederland.

Heidi Løke, som var tilbake etter at hun pådro seg nesebrudd i gårsdagens krigeseier over Danmark, var strålende fornøyd med kampen.

– Det var fantastisk deilig med den seieren her, at vi klarer å vinne med elleve til slutt, det var utrolig godt, sier Heidi Løke til NRK etter kampen.

Ute etter hevn

Uavgjort mot Tyskland på onsdag vil være godt nok til å sikre en semifinaleplass, det vil ikke Heidi Løke høre snakk om.

– Vi skal vinne den kampen, det er det eneste som teller. Vi er ganske klare på at vi skal gjøre det altså.

I fjorårets EM i Frankrike tapte Norge 32–33 i åpningskampen mot Tyskland.

– Revansjelysten er hvor stor?

– Den er ganske stor ja, sier veteranen.

Heidi Løke tilbake etter smellen

SKAKK NESE: Heidi Løke var spilleklar igjen etter smellen mot Danmark hvor hun pådro seg nesebrudd. Det var synlig at hun hadde vært i en tøff batalje dagen før da hun ankom med skjev nese og blått øye.

Treg start

Som i kampen mot Danmark kom Norge tregt i gang offensivt og lå under 1–3 etter de fire første minuttene. Men like etter klokka var passert ni minutter tok Norge ledelsen for første gang gjennom scoring av Kari Brattset.

Da Norge først tok ledelsen så de seg aldri tilbake. Flere redninger fra Silje Solberg og et bedre forsvar gjorde at Norge kunne gjøre det de gjør best, kontre inn scoringer. Halvveis ut i førsteomgang hadde Norge skaffet seg en femmålsledelse.

Utover i omgangen ble forskjellen mellom lagene tydeligere, og Norge kunne gå inn i pausen med en timålsledelse, 20–10.

Marta Tomac er klar på hvor hun mener Norge avgjorde kampen til sin fordel.

– Det er bakover. I førsteomgang klarer vi å nøytralisere dem helt og Silje tar de skuddene som kommer forbi forsvaret. Jeg synes det var veldig solide steg bakover og det er det som gleder mest.

Fortsatte dominansen

Selv om Norge ikke helt klarte å stoppe Sør-Koreas toppscorer, Eun Hee Ryu, som endte opp med sju scoringer, klarte de å holde koreanerne på avstand. Det gjorde at flere nøkkelspillere fikk hvilt seg og flere av ungjentene fikk verdifulle VM-minutter ute på parketten.

Løke satte alle fem skuddene sine i mål, og var fornøyd med lagprestasjonen etter kampslutt.

– Jeg synes vi fortsetter fra forrige kamp, vi står kompakt bakover, Silje er god i mål og vi får virkelig gitt dem noen taklinger. Så det var veldig, veldig godt.

Onsdag avgjøres det om Norge går til semifinale når de møter Tyskland i siste kamp i mellomrunden. Uavgjort i den kampen vil være nok til å sikre en semifinaleplass, men dersom Sør-Korea tar poeng fra Nederland i deres siste kamp, kan Norge tape mot Tyskland og fortsatt spille semifinale.

– Vi må vinne mot Tyskland så kan vi begynne å snakke om eventuelle medaljer, avslutter Tomac.

• Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

– Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

– Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

– Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

Juan Jesus
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

– Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)