NRK Meny
Normal

Semb ber Hegerberg være mer konkret: – Må vite hva som er for dårlig

Fortsatt lurer toppfotballsjef Nils Johan Semb på hva Ada Hegerberg egentlig mener med kritikken.

Landslagssjef Martin Sjögren og toppfotballsjef Nils Johan Semb møtte pressen i forbindelse med at Ada Hegerberg trakk seg fra kvinnelandslaget i fotball.

LYN FRA KLAR HIMMEL: Nils Johan Semb (t.v.) og Martin Sjögren så ikke Hegerbergs landslagspause komme.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Torsdag ettermiddag møtte landslagssjef Martin Sjögren og toppfotballsjef Semb media for å svare på spørsmål, etter at Ada Hegerberg tirsdag trakk seg fra landslaget og tok et kraftig oppgjør med opplegget rundt kvinnelandslaget.

Fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt brukte begge uttrykket «som lyn fra klar himmel» om Hegerbergs avgjørelse da de møtte media tidligere på dagen. Landslagstrener Sjögren så heller ikke Hegerbergs landslagspause komme.

– Jeg har hatt en god dialog med Ada, og det har ikke kommet noen signaler om misnøye i forkant av mesterskapet. Så kommer alt på en gang etterpå. Det er rart å gjøre noe sånt etter et mesterskap, og ikke under mesterskapet, sier Sjögren.

Kampen Norge - Danmark under EM fotball kvinner. (0-1)

VIL IKKE MER: Ada Hegerberg har sagt takk for seg på landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Vil ikke drive «skittkasting»

Hegerberg har gitt landslagsledelsen en liste med ting som burde vært gjort annerledes før sommerens mesterskap.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb synes det er vanskelig å forholde seg til deler av kritikken.

– Det som er konkret skal vi ta med oss videre, men at «forberedelsesfasen er for dårlig» fungerer ikke. Da må vi vite hva i forberedelsesfasen som er for dårlig. Hvis det bare henger løst, så er det vanskelig å forholde seg til, sier han.

Etter at nyheten sprakk tirsdag, har Ada Hegerberg utdypet sin kritikk i flere intervjuer. Konfliktnivået er skyhøyt. Fotballforbundet og Norges største stjerne står milevis fra hverandre.

– Jeg er ikke opptatt av å drive «skittkasting». Jeg er opptatt fakta og faktiske forhold. Det handler om tidspunktet for kritikken og innholdet i kritikken, sier Semb.

Må planlegge uten Hegerberg

Landslagssjef Sjögren understreker at han er helt enig i at Norge ikke leverte bra nok i sommerens EM-sluttspill, som ble en sportslig fadese.

– Vi hadde håpet på mer. Har vi fått ut maks? Nei, det håper jeg virkelig ikke. Nå må vi se på hvilke justeringer vi trenger å gjøre med det spillermaterialet vi har, fastslår han.

Akkurat nå er ikke Ada Hegerberg en del av spillermaterialet.

– Ada har sagt at hun ikke har motivasjon til spille på landslaget, og akkurat nå lar vi det være. Så får vi bare vente på at hun er motivert igjen. Akkurat nå gjelder det å få prosessen til å bli avklart, og gå inn i en VM-kvalik med fullt fokus på det, sier Martin Sjögren.

Siste nytt

 • Lundby vant i Tyskland

  Maren Lundby ledet med et hopp på 105 meter etter 1. omgang, og selv om hun ikke kom like langt i 2. omgang ble det seier for Toten-jenta. Hun landet på 102 meter, fikk 269,1 poeng, og vant dermed med god margin foran Katharina Althaus på andreplass. – Jeg har vært nervøs i hele dag. Det er gøy å få til to gode hopp. Jeg har hoppet bra her før, sier Lundby.

  Lundby
  Foto: Felix Kastle / AFP
 • Sverige tapte bronsedrama

  Sverige tapte bronsefinalen mot Nederland 21-24 etter noen spennende sluttminutter. Nederland hadde overtaket til pause, menn Sverige kom tilbake og ledet halvveis ut i andre omgang. Det ble til slutt en fjerdeplass for Bella Gulldén og co.

  VM i håndball for kvinner. Sverige - Argentina 38-24
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Forfang beste norske på fjerdeplass

  Johann André Forfang slo tilbake etter fiaskoen i går, og ble beste nordmann i Engelberg på 4. plass. Richard Freitag vant. – Jeg er fornøyd, spesielt etter dagen i går. Nå skal jeg jobbe litt med tilløpet, så får vi se i hoppuka, sier Forfang.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
EM svømming
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sport i dag
EM svømming
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sportsrevyen
Sportsrevyen