NRK Meny
Normal

Semb ber Hegerberg være mer konkret: – Må vite hva som er for dårlig

Fortsatt lurer toppfotballsjef Nils Johan Semb på hva Ada Hegerberg egentlig mener med kritikken.

Landslagssjef Martin Sjögren og toppfotballsjef Nils Johan Semb møtte pressen i forbindelse med at Ada Hegerberg trakk seg fra kvinnelandslaget i fotball.

LYN FRA KLAR HIMMEL: Nils Johan Semb (t.v.) og Martin Sjögren så ikke Hegerbergs landslagspause komme.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Torsdag ettermiddag møtte landslagssjef Martin Sjögren og toppfotballsjef Semb media for å svare på spørsmål, etter at Ada Hegerberg tirsdag trakk seg fra landslaget og tok et kraftig oppgjør med opplegget rundt kvinnelandslaget.

Fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt brukte begge uttrykket «som lyn fra klar himmel» om Hegerbergs avgjørelse da de møtte media tidligere på dagen. Landslagstrener Sjögren så heller ikke Hegerbergs landslagspause komme.

– Jeg har hatt en god dialog med Ada, og det har ikke kommet noen signaler om misnøye i forkant av mesterskapet. Så kommer alt på en gang etterpå. Det er rart å gjøre noe sånt etter et mesterskap, og ikke under mesterskapet, sier Sjögren.

Kampen Norge - Danmark under EM fotball kvinner. (0-1)

VIL IKKE MER: Ada Hegerberg har sagt takk for seg på landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Vil ikke drive «skittkasting»

Hegerberg har gitt landslagsledelsen en liste med ting som burde vært gjort annerledes før sommerens mesterskap.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb synes det er vanskelig å forholde seg til deler av kritikken.

– Det som er konkret skal vi ta med oss videre, men at «forberedelsesfasen er for dårlig» fungerer ikke. Da må vi vite hva i forberedelsesfasen som er for dårlig. Hvis det bare henger løst, så er det vanskelig å forholde seg til, sier han.

Etter at nyheten sprakk tirsdag, har Ada Hegerberg utdypet sin kritikk i flere intervjuer. Konfliktnivået er skyhøyt. Fotballforbundet og Norges største stjerne står milevis fra hverandre.

– Jeg er ikke opptatt av å drive «skittkasting». Jeg er opptatt fakta og faktiske forhold. Det handler om tidspunktet for kritikken og innholdet i kritikken, sier Semb.

Må planlegge uten Hegerberg

Landslagssjef Sjögren understreker at han er helt enig i at Norge ikke leverte bra nok i sommerens EM-sluttspill, som ble en sportslig fadese.

– Vi hadde håpet på mer. Har vi fått ut maks? Nei, det håper jeg virkelig ikke. Nå må vi se på hvilke justeringer vi trenger å gjøre med det spillermaterialet vi har, fastslår han.

Akkurat nå er ikke Ada Hegerberg en del av spillermaterialet.

– Ada har sagt at hun ikke har motivasjon til spille på landslaget, og akkurat nå lar vi det være. Så får vi bare vente på at hun er motivert igjen. Akkurat nå gjelder det å få prosessen til å bli avklart, og gå inn i en VM-kvalik med fullt fokus på det, sier Martin Sjögren.

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin