NRK Meny
Normal

Semb: – En klubb som Brann skal ikke bare rykke ned

Toppfotballsjef Nils Johan Semb klør seg i hodet av hva som foregår i Brann. Søndag kan storklubben i rykke ned i 1. divisjon.

Nils Johan Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener lagene fra Norges største byer har underprestert i flere år. At Bergens stolthet står i fare for å rykke ned synes han likevel er veldig spesielt.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann degraderes om det går galt hjemme mot Sogndal. I siste runde venter Haugesund borte for Brann.

– En så stor by med så store ressurser og med alt det Brann har bygget opp, de skal bare ikke rykke ned, sier Semb til NTB.

– Nå kan det jo være at de gjør det. Dette er et helt åpent spørsmål slik jeg ser det. Et år i 1. divisjon vil sette Brann veldig tilbake. Sannsynligheten for at de vil rykke rett opp igjen, er jo veldig stor når vi ser på hva Tromsø gjorde. Likevel det tar tid å bygge seg opp igjen som klubb.

I toppen

Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling gikk høyt ut før sesongen startet, men kjemper nå en desperat kamp for å unngå nedrykk.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

– Det er veldig sjelden at storklubber fra de fire store byene rykker ned, og nå er det jo også 16 lag i eliteserien. I Bergen, Stavanger og ikke minst Oslo, har lagene år etter år underprestert.

– Rosenborg har vært det store lokomotivet i norsk fotball. Selv om de også noen ganger har prestert under forventet ut ifra sine mål, kompetanse og ikke minst økonomi, så henger de likevel med i topp-3. Det er jo også den eneste storbyen som gjør det.

– En by som Bergen og et lag som Brann skal ikke komme i en slik situasjon som de er i nå. Det er sikkert blitt gjort feil her, men det er vanskelig for meg å si noe om, sier Semb.

Høgmo: – Fascinerende innspurt

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo vurderer Brann-krisen slik.

– Det er nok litt for Brann som Tromsø i fjor. De er ikke helt forberedt på dette. De lagene de møter vet nok mer om hva dette handler om. Det blir en fascinerende innspurt å følge, sier Høgmo til NTB.

Nest siste serierunde spilles slik: Brann – Sogndal, Lillestrøm – Bodø/Glimt, Odd – Rosenborg, Stabæk – Haugesund, Start – Sandnes Ulf, Strømsgodset – Molde, Viking – Sarpsborg, Aalesund – Vålerenga.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Patrick Thoresen melder seg OL-klar

  Patrick Thoresen og de andre proffene i ishockeyligaen KHL har fått grønt lys til å delta i OL. Det ble offisielt klart da Russlands olympiske komité tirsdag ga sin støtte til at russiske idrettsutøvere kan delta i OL under nøytralt flagg.

  Patrick Thoresen
  Foto: NRK
 • Bohinen aktuell for Viking

  Lars Bohinen er favoritt til jobben som ny trenar i Viking, melder Stavanger Aftenblad. Viking vil ikkje kommentere saka.

  48-åringen har eitt år igjen av avtalen med Sandefjord, men det skal det vere håp om å løyse, skriv avisa.

  Viking rykka ned i haust, og skal for første gong sidan 1987 spele på nivå to neste år.

  Lars Bohinen intervjues av NRK
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Russisk OL-komité støttar deltaking

  Russlands OL-komite vil støtte utøvarar som deltar i OL i Korea under nøytralt flagg, melder nyheitsbyrået RIA.

  IOC har utestengt Russland frå OL på grunn av dopingjukset i Sotsji i 2014, men vil tillate at inviterte russiske utøvarar får delta under nøytralt flagg.

  Alexander Zhukov
  Foto: Ivan Sekretarev / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal