NRK Meny
Normal

Semb: – En klubb som Brann skal ikke bare rykke ned

Toppfotballsjef Nils Johan Semb klør seg i hodet av hva som foregår i Brann. Søndag kan storklubben i rykke ned i 1. divisjon.

Nils Johan Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener lagene fra Norges største byer har underprestert i flere år. At Bergens stolthet står i fare for å rykke ned synes han likevel er veldig spesielt.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann degraderes om det går galt hjemme mot Sogndal. I siste runde venter Haugesund borte for Brann.

– En så stor by med så store ressurser og med alt det Brann har bygget opp, de skal bare ikke rykke ned, sier Semb til NTB.

– Nå kan det jo være at de gjør det. Dette er et helt åpent spørsmål slik jeg ser det. Et år i 1. divisjon vil sette Brann veldig tilbake. Sannsynligheten for at de vil rykke rett opp igjen, er jo veldig stor når vi ser på hva Tromsø gjorde. Likevel det tar tid å bygge seg opp igjen som klubb.

I toppen

Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling gikk høyt ut før sesongen startet, men kjemper nå en desperat kamp for å unngå nedrykk.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

– Det er veldig sjelden at storklubber fra de fire store byene rykker ned, og nå er det jo også 16 lag i eliteserien. I Bergen, Stavanger og ikke minst Oslo, har lagene år etter år underprestert.

– Rosenborg har vært det store lokomotivet i norsk fotball. Selv om de også noen ganger har prestert under forventet ut ifra sine mål, kompetanse og ikke minst økonomi, så henger de likevel med i topp-3. Det er jo også den eneste storbyen som gjør det.

– En by som Bergen og et lag som Brann skal ikke komme i en slik situasjon som de er i nå. Det er sikkert blitt gjort feil her, men det er vanskelig for meg å si noe om, sier Semb.

Høgmo: – Fascinerende innspurt

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo vurderer Brann-krisen slik.

– Det er nok litt for Brann som Tromsø i fjor. De er ikke helt forberedt på dette. De lagene de møter vet nok mer om hva dette handler om. Det blir en fascinerende innspurt å følge, sier Høgmo til NTB.

Nest siste serierunde spilles slik: Brann – Sogndal, Lillestrøm – Bodø/Glimt, Odd – Rosenborg, Stabæk – Haugesund, Start – Sandnes Ulf, Strømsgodset – Molde, Viking – Sarpsborg, Aalesund – Vålerenga.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street