NRK Meny
Normal

Semb hyller Buffon: – En fantastisk fin gest

Den italienske keeperlegenden, Gianluigi Buffon (37), tok grep og fikk kontant slutt på pipingen under Norges nasjonalsang i forkant av oppgjøret på Stadio Olimpico.

Italia - Norge

FRA FULL PIPEKONSERT TIL APPLAUS: Norge fikk full pipekonsert mot seg under nasjonalsangen, men det var helt til Buffon tok ansvar.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Da publikummet på Olympiastadion pep under Norges nasjonalsang før kampstart, svarte Italia-spillerne med å applaudere på banen med Buffon i spissen.

Dette hintet tok publikum umiddelbart, og pipingen gikk over i applaus – før det ble stille. De italienske spillerne satt med andre ord ikke pris på måten tilskuerne overdøvet den norske nasjonalsangen.

– Første gang jeg har opplevd dette

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sto på var vitne til alt fra sidelinjen, og var mektig imponert over gesten til Buffon og co.

 Toppfotballsjef Nils Johan Semb

HYLLER BUFFON: Toppfotballsjef Nils Johan Semb fikk med seg den fine gesten fra sidenlinjen før oppgjøret.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er første gang jeg har opplevd dette. Det er en fantastisk fin gest. Det er sånn den italienske fotballkulturen, med Buffon i spissen, er. Det var en klar og tydelig reaksjon. De gjorde det samme på hovedtribunen. De fulgte Buffon, det var rett og slett herlig, sier en imponert toppfotballsjef om situasjonen.

At det var Buffon som stod i spissen for hele situasjonen overrasker ikke Semb.

Gianluigi Buffon

STOPPET PIPINGEN: Den italienske keeperlegenden startet applausen mot det norske landslaget, noe som stoppet pipingen blant publikum.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– De gutta der skjønner hva som gjelder i internasjonal fotball. De ønsker ikke piping på annen motstander, det er respektløst. Det viser at de har stor respekt for motstanderen og den andre nasjonen, fortsetter Semb.

– Respektert mann

Ole Kristian Selnæs (21) fikk også med seg det hele fra sidelinjen. Som den legenden Buffon er, synes ikke Selnæs det er så rart at det ble stille.

– Nei, det er ikke så rart at de hører på han. Buffon er en ekstremt respektert mann, de gjør som han sier, påpeker Rosenborgs midtbaneanker.

Selv om Selnæs synes det var en fin gest, er ikke dette noe han tenker på rett før kamp.

– Det var først og fremst en fin gest fra dem. Det er litt spesielt med nasjonalsanger. Man skal vise respekt. Det skal sies at selv om publikum piper er vi i kampmodus, så vi stenger ut det.

– Mer flaut at de buet

Alexander Søderlund (28) synes gesten beviser at det italienske laget består av fine folk, og mener at pipingen oppleves som flaut for det italienske laget.

– Det var vel mer flaut at de buet, så det var vel kanskje det de tenkte på. Jeg synes det er unødvendig å pipe på nasjonalsangen. Det viser litt lite respekt, sier spissen.

Siste nytt

 • Lionel nummer fem i Elitloppet

  Lionel vant kvalifiseringsheatet, men nådde ikke opp i finalen i Elitloppet søndag. Kusk Wilhelm Paal og Ringostarr Treb var klart sterkest på oppløpet og vant foran favoritten Propulsion.

  Lionel ble nummer fem.

  Lionel og Gøran Antonsen vinner NM på ny norsk rekord: 1.
  Foto: Eirik Stenhaug / NTB scanpix
 • Ricciardo vann i Monacos gater

  Red Bulls Deniel Ricciardo vann formel 1-løpet Monaco Grand Prix framfor Ferrari-førar Sebastian Vettel. Dei to hadde også beste startposisjonar, og Ricciardo leia frå start til mål.

  Daniel Ricciardo
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Sagosens PSG tok tredjeplassen

  Sander Sagosen og stjernegalleriet PSG vant 29–28 over Vardar i bronsekampen i mesterligaen i håndball søndag.

  Sagosen scoret fem mål for PSG.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Brann