Semb hyller Buffon: – En fantastisk fin gest

Den italienske keeperlegenden, Gianluigi Buffon (37), tok grep og fikk kontant slutt på pipingen under Norges nasjonalsang i forkant av oppgjøret på Stadio Olimpico.

Italia - Norge

FRA FULL PIPEKONSERT TIL APPLAUS: Norge fikk full pipekonsert mot seg under nasjonalsangen, men det var helt til Buffon tok ansvar.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Da publikummet på Olympiastadion pep under Norges nasjonalsang før kampstart, svarte Italia-spillerne med å applaudere på banen med Buffon i spissen.

Dette hintet tok publikum umiddelbart, og pipingen gikk over i applaus – før det ble stille. De italienske spillerne satt med andre ord ikke pris på måten tilskuerne overdøvet den norske nasjonalsangen.

– Første gang jeg har opplevd dette

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sto på var vitne til alt fra sidelinjen, og var mektig imponert over gesten til Buffon og co.

 Toppfotballsjef Nils Johan Semb

HYLLER BUFFON: Toppfotballsjef Nils Johan Semb fikk med seg den fine gesten fra sidenlinjen før oppgjøret.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er første gang jeg har opplevd dette. Det er en fantastisk fin gest. Det er sånn den italienske fotballkulturen, med Buffon i spissen, er. Det var en klar og tydelig reaksjon. De gjorde det samme på hovedtribunen. De fulgte Buffon, det var rett og slett herlig, sier en imponert toppfotballsjef om situasjonen.

At det var Buffon som stod i spissen for hele situasjonen overrasker ikke Semb.

Gianluigi Buffon

STOPPET PIPINGEN: Den italienske keeperlegenden startet applausen mot det norske landslaget, noe som stoppet pipingen blant publikum.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– De gutta der skjønner hva som gjelder i internasjonal fotball. De ønsker ikke piping på annen motstander, det er respektløst. Det viser at de har stor respekt for motstanderen og den andre nasjonen, fortsetter Semb.

– Respektert mann

Ole Kristian Selnæs (21) fikk også med seg det hele fra sidelinjen. Som den legenden Buffon er, synes ikke Selnæs det er så rart at det ble stille.

– Nei, det er ikke så rart at de hører på han. Buffon er en ekstremt respektert mann, de gjør som han sier, påpeker Rosenborgs midtbaneanker.

Selv om Selnæs synes det var en fin gest, er ikke dette noe han tenker på rett før kamp.

– Det var først og fremst en fin gest fra dem. Det er litt spesielt med nasjonalsanger. Man skal vise respekt. Det skal sies at selv om publikum piper er vi i kampmodus, så vi stenger ut det.

– Mer flaut at de buet

Alexander Søderlund (28) synes gesten beviser at det italienske laget består av fine folk, og mener at pipingen oppleves som flaut for det italienske laget.

– Det var vel mer flaut at de buet, så det var vel kanskje det de tenkte på. Jeg synes det er unødvendig å pipe på nasjonalsangen. Det viser litt lite respekt, sier spissen.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal