Pogba hylles etter storkampen: – Han får Kroos til å se gammel ut

Etter bare en kamp i «dødens gruppe», har Tyskland plutselig kniven på strupen. Det har de mye på grunn av et selvmål av Mats Hummels og en strålende kamp av Paul Pogba.

8DnF2WRYJsU

STORSPILTE: Paul Pogba, her underveis i kampen mot Tyskland tirsdag.

Foto: MATTHIAS SCHRADER / AFP

Den tyske forsvarsbautaens selvmål etter bare 20 minutter av storkampen mot Frankrike ble nemlig avgjørende til slutt.

– Helt uforståelig

Det startet med en praktfull ball fra Paul Pogba over til Lucas Hernández, som sendte ballen inn i feltet. I stedet for å finne en lagkamerat, traff han i stedet en uheldig Mats Hummels som satte ballen i eget nett.

Tyskernes forsvarsorganisering var langt fra optimal ved baklengsmålet. En organisering NRK-ekspert Carl-Erik Torp reagerte på og kritiserte. Han trakk blant annet frem at Hummels' stoppermakker Antonio Rüdiger i for stod grad mannsmarkerte Frankrike-spiss Karim Benzema.

For Rüdiger var alle andre steder enn inne i egen 16-meter da Hummels satte ballen i eget mål.

– Det er helt uforståelig, den inngangen til Tyskland. Jeg blir sjokkert over hvor lett han (Rüdiger) dras ut av posisjon, sa Torp i pausen.

To mål annullert

Det kunne blitt enda mer for de blå. Mbappé gjorde tidvis som han ville der ute, og det viste han da han satte ballen i nettmaskene. Superstjerna var omringet av tyske forsvarsspillere, men han maktet allikevel å bredside ballen perfekt bak Neuer.

Men dessverre ble scoringen annullert for offside.

Benzema har vært i fokus i forkant av mesterskapet, ettersom han kom tilbake på landslaget for første gang på seks år. Han trodde også at han hadde scoret etter en flott pasning fra Mbappé. Men også denne gangen ble det avblåst for offside.

Ettersom tyskerne ikke evnet å utligne de neste 70 minuttene endte det 1–0 til Frankrike i åpningskampen i det som regnes som den aller tøffeste EM-gruppen. Franskmennene og Portugal står med full pott.

– Får Kroos til å se gammel ut

Mens Hummels og forsvarsmakkeren stjal overskriftene med negativt fortegn, benyttet en annen stjerne kvelden til å skinne. Paul Pogba dominerte nemlig stort. Han var ryddegutt på midtbanen og hadde en finger med i det meste av det offensive spillet til Frankrike.

Pogba, som tidvis har fått kritikk i Manchester United, ble hyllet underveis i dagens kamp. Etterpå fikk han også prisen som banens beste spiller.

– Pogba får Kroos til å se gammel ut, skrev The Athletic-journalist Dermot Corrigan på Twitter.

– Paul Pogba ser mye mer engasjert ut og intens i en fransk drakt. Har vært sjef på midtbanen i første omgang, skrev tidligere Tottenham-spiller Jermain Jenas.

En annen som var imponert over Pogbas prestasjon, var Frankrikes gamle midtbanegeneral Patrick Vieira. Han mente landsmannen ikke var til å kjenne igjen fra det man ofte ser i United-drakt.

– Det er lett å sette spørsmålstegn rundt prestasjonene hans for Manchester United. Det han leverer for Frankrike er mye, mye bedre, sier Viera.

OFx_4mmmHRg

TUNG START: For Tyskland-trener Joachim Löw, her underveis i kampen mot Frankrike tirsdag kveld.

Foto: MATTHIAS HANGST / Reuters

Frankrike refses av Drillo

Pogba fikk ingen scoringer, men stod i regien av kveldens mål.

– Det var EM-start og veldig viktig å ta med seg en seier og tre poeng. Og vi spilte mot Tyskland, alle vet hvem Tyskland er. Det er et veldig bra lag, og de skapte trøbbel mot oss i dag. Men vi var sterke og vi jobbet og gikk langt for å få denne seieren, sier den franske stjernen etter kampen.

Tyskland var mer med i andre omgang, og Gnabry hadde blant annet en stor sjanse. Drillo mente at individuelle kvaliteter reddet Frankrike. Organiseringen var han ikke imponert over.

– Det der er søplete organisering, sa NRKs ekspertkommentator.

Allerede til helgen møter Tyskland brennhete Portugal med Cristiano Ronaldo i spissen, en kamp som kan bli helt avgjørende og innebære EM-exit ved tap for Mats Hummels og co.

Siste nytt

 • Duo til semifinale i roing

  Are Strandli (32) og Kristoffer Brun (33) vant forsøksheatet i lettvekt dobbeltsculler og ble semifinaleklare.

  De vant like foran Belgia som også tok seg rett til semifinalen.

  I bane 2 startet duoen godt og ledet ved passering på 500 meter i solskinnet på rostadionet Sea Forest Waterway lørdag formiddag japansk tid. Den ledelsen beholdt de hele veien. Til slutt var de komfortabelt inne til tiden 6.25,74. Den olympiske rekorden er 6.10,99 og ble satt i Beijing i 2008.

  Brun og Strandli tok bronsen i samme øvelse i Rio-OL for fem år siden. De har også vunnet VM-gull og EM-sølv. Strandli legger opp etter lekene i Tokyo. Brun har ikke bestemt seg for om han skal fortsette karrieren.

  Tyskland, Italia, Irland og Tsjekkia gikk også direkte til semifinale, som går i gang natt til tirsdag.

  Are Strandli og Kristoffer Brun
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Pochettino forlenget med PSG

  Paris Saint-Germains stjernetrener Mauricio Pochettino har forlenget sin kontrakt med klubben i ett år til sommeren 2023.

  Det opplyser PSG på sitt nettsted.

  Pochettino kom til klubben i januar i år. Da hadde han vært arbeidsledig i et drøyt år etter å ha fått sparken i Tottenham.

  Pochettino
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Casper Ruud til semifinale

  Casper Ruud slo tennisveteranen Benoît Paire 6-2, 5-7, 6-3 i fredagens kvartfinale i ATP-turneringen i Gstaad.

  Dermed er Ruud klar for semifinale mot den tsjekkiske kvalifiseringsspilleren Vit Kopriva. Nordmannen vant Båstad-turneringen i forrige uke – hans tredje ATP-tittel i karrieren – og er virkelig i siget.

  Casper Ruud
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal