Selv ikke Børven klarte å skyte Rosenborg til hjemmeseier

Torgeir Børven rakk så vidt å bli spilleklar, men det hjalp ikke. For tredje hjemmekamp på rad gikk Rosenborg av Lerkendal-gresset uten seier.

DEBUT: Torgeir Børven fikk sin debut for Rosenborg.

UAVGJORT: Torgeir Børven klarte ikke fortsette scoringstrenden i Rosenborg-drakt.

Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Laster innhold, vennligst vent..

24. juni scoret Børven tre ganger da Odd slo Vålerenga 4–1. Med et nødskrik rakk eliteseriens toppscorer å bli spillerklar for Rosenborg før trønderne møtte Vålerenga onsdag kveld.

Men 28-åringen klarte ikke å utrette mirakler.

Kampen endte 1-1, og dermed står Rosenborg med tre hjemmekamper uten seier denne sesongen.

– Tror det snur

Børven ankom Trondheim tirsdag. Selv med seks scoringer fra før i årets sesong, ble 28-åringen plassert på benken fra start for Rosenborg.

I det 61. spilleminutt, fikk han sin debut.

– Det var godt å få det unnagjort, det var litt hektisk i går, så det var godt å få spilt kampen. Så kan jeg roe ned litt og komme meg på plass, sa Børven til NRK etter kampen.

Hvor mye tid fikk du med gutta før kampen i dag?

– Det var kampmøte kvart på fem, det var første gang jeg hilste på dem. Så var det kamp-mat, etter det ble noen værende og noen reiste hjem, så det var ikke så mange dype samtaler før jeg entret matta.

Selv om sesongen har startet tungt for Rosenborg, og at han gikk målløs av banen, har Børven tro på at det skal snu.

S_UdMyRPq5o

Børven og Näsberg i duell under kampen på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold

– Det er hard jobbing som må til. Vi er nødt til å ta tak og det tror jeg gutta er villig til å gjøre. Det er en god vinnerkultur her, og det er kun det som er godt nok, sa han.

Marius Lundemo sendte Rosenborg i ledelsen etter 20 minutter. Han er skuffet over at vertene ikke klarte å punktere kampen og mener Rosenborg er et godt stykke unna den gode formen.

– Det er skuffende at vi ikke klarer å bygge videre på førsteomgangen og bare spille enda bedre. I stedet faller vi litt tilbake til gamle synder. Det ser ikke ut som om vi tør å bruke ball og blir løpende imellom, sa Lundemo etter kampen.

– Litt bittert at vi ikke vinner

Fra benken så Dag-Eilev Fagermo at nettopp Lundemo sendte trønderne i føringen med et strålende langskudd etter 20 minutter. Men Vålerenga var med på notene, og særlig etter pause skapte de alvorlige problemer for Rosenborg.

o4YQ2RLc6b8

Rosenborg spilte uavgjort mot Vålerenga. Dermed har de spilt tre hjemmekamper uten seier denne sesongen.

Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Elleve minutter før full tid satte Ivan Näsberg inn en fult fortjent utlikning.

– Det er alltid deilig å ta poeng herfra. Det er ikke alltid vi gjør det, sa Näsberg til Eurosport etter kampen.

Fagermo mener laget hans hadde flere muligheter til å vinne enn Rosenborg.

– Det er nesten litt bittert at vi ikke vinner. Men det er et nytt lag for meg, det er en ny trener for spillerne og i dag ser jeg mer av det jeg ønsker og da må en trener være fornøyd når det blir poeng i Trondheim.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Warholm løper i Monaco

  Karsten Warholm har bestemt seg for å løpe 400 meter hekk i Monaco kommende fredag til tross for at fyrstedømmet har «rødt» smittenivå.

  Det opplyser Warholms team til NTB etter å ha tatt en grundig vurdering av hvorvidt sunnmøringen skulle delta på Diamond League-stevnet.

  – Dette har ikke vært en lett beslutning å ta. Men etter at vi har fått brukt tid på å gå gjennom alle tiltak, velger jeg å gå for dette løpet som planlagt. Vi har gjennomgått reise, arrangement og hjemkomst, og vi ser at det er mulig å få gjennomført dette i samsvar med alle råd som er gitt av helsemyndighetene, sier Karsten Warholm.

  Warholm
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Hovland klatrer på verdensrankingen

  Viktor Hovland avanserer én plass på siste verdensranking i golf og er nå nummer 30 på listen som toppes av spanske Jon Rahm.

  Hovland tok 33.-plassen i PGA-mesterskapet som ble avsluttet i San Francisco søndag. Med 30.-plass på listen er Hovland fortsatt rangert som beste skandinav foran Henrik Stenson. Svensken fortsetter å falle på listen og er nå nede på 40.-plass.

  Viktor Hovland
  Foto: Jeff Chiu / Jeff Chiu
 • Kan fortsatt ikke snakke etter velt

  Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen (23) kan fortsatt ikke snakke etter den stygge velten under åpningsetappen av Polen rundt 5. august. Deceuninck-Quickstep-rytteren kommuniserer nå via tekstmeldinger, opplyser lagets lege Yvan Vanmol til belgiske Sporza. I intervjuet som er gjengitt av TV 2 , sier legen at han tror nederlenderen vil komme tilbake på sykkelen igjen, men han vil ikke sette noen tidsfrist.

  APTOPIX Poland Cycling Crash
  Foto: Tomasz Markowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal