Selnæs: – Jeg setter heller pris på en skikkelig god pasning

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Rosenborgs Ole Kristian Selnæs er glad i å score mål, men liker aller best å være nest sist på ballen.

Ole Selnæs

STRØR PASNINGER: Ole Kristian Selnæs har servert flere lekre pasninger fra Rosenborg-midtbanen denne sesongen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ole Selnæs lader opp til cupfinalen der han la grunnlaget for fotballkarrieren. På Havsteinbanen på Sverresborg i Trondheim.

I hånden har han et lite telt. Kanskje ikke så vanlig i dag, men for noen år tilbake var dette teltet ofte med bort på banen.

– Dette var en veldig populær bane. Så da jeg var 11,12,13 år, var alltid veldig fullt her. Om man skulle ha sjans til å sikre seg et mål, så måtte man være veldig tidlig ute. Da valgte heller jeg og noen kompiser å ligge over her i telt, smiler 21-åringen.

Terpet

Ole Selnæs har hatt en bra sesong. Han har vært en meget viktig brikke for Rosenborg, som denne sesongen sikret klubbens første seriemesterskap på fem år.

– Sesongen har vært fin. Den har vært veldig bra for hele Rosenborg Ballklub, sier Selnæs.

Time etter time, år etter år, på banen kun 200 meter fra barndomshjemmet, har gitt 21-åringen et av landets mest følsomme venstrebein.

– Jeg kan ikke svare på antall timer, for det er veldig mange. Men jeg kan ikke huske å ha gjort noe annet enn å være her nede, forteller han entusiastisk og legger til:

Årets spiller

Ole Selnæs

SERIEMESTER: Ole Kristian Selnæs og Rosenborg vant årets eliteserie.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Og terpingen har gitt resultater. Han kunne krone seriemesterskapet med å bli kåret til årets spiller i eliteserien. Det at det kun ble to mål, betyr ikke så mye for Selnæs.

– Jeg er litt rar sånn. Alle liker jo å score, men jeg setter heller pris på en skikkelig god pasning, forteller han.

Selnæs husker godt sin favorittscoring denne sesongen.

– Det var mot Sandefjord på Lerkendal 16. mai. Da jeg hadde en assist til Mikkelsen, mimrer han.

Ved hjelp av en pasning åpnet han hele Sandefjord-forsvaret, og ga Tobias Mikkelsen en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

– Heller slike pasninger enn scoring ja, ler 21-åringen.

– Fortsatt det samme spillet

På søndag kan han og Rosenborg sikre «The double». Siste hinder på veien er Sarpsborg 08.

– Hva tenker du om at karen som gikk her som liten nå skal spille cupfinale?

– Det er stor kontrast fra dette til et fullsatt Ullevål. Men det er fortsatt det samme spillet. Uansett hvordan i hvilken form fotball spilles, så storkoser jeg meg. Jeg skal bare gjøre det samme på søndag som jeg hadde gjort her, smiler Selnæs.

Selnæs på hjemmebane

Siste nytt

 • Kvitová til Australian Open-finale

  Tsjekkiske Petra Kvitová er klar for finalen i Australian Open etter å ha slått amerikanske Danielle Collins i semifinalen. Kvitová vant med settsifrene 7–6 og 6–0. I finalen møter Kvitová japanske Naomi Osaka.

  Petra Kvitova til finalen.
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Piatek klar for Milan

  Krzysztof Piatek er klar for Milan. Piatek kommer fra Genoa, hvor han bare rakk å spille 21 kamper etter overgangen fra Zaglebie Lubin i sommer. Overgangssummen skal være på 35 millioner euro. Piatek har scoret 13 seriemål denne sesongen.

  Krzysztof Piątek
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Chelsea låner Higuaín

  Chelsea låner Gonzalo Higuaín fra Juventus ut sesongen. I Vest-London gjenforenes argentineren med Maurizio Sarri, som var trener for Napoli da Higuaín noterte seg for 36 mål i sesongen 2015/16. Higuaín har denne sesongen vært utlån til Milan.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal