Selnæs ut mot kritikerne: – De sitter på sin høye hest

OLIVA (NRK): Ole Selnæs (24) har fått mye tyn for å forlate Ligue 1 til fordel for Kina, men nå tar trønderen til motmæle.

Selnæs.

SVARER: Her er Ole Selnæs i aksjon under landslagstreningen i Spania.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Selnæs er på plass i Spania etter å ha lagt bak seg en stormfull overgangssaga i Frankrike. Uroen i St. Étienne, hvor trønderen ble kalt «forræder» av egne supportere, endte til slutt med en overgang til Kina og Shenzhen.

Kinesiske klubber har hentet en lang rekke spillere på lukrative kontrakter, og storavisen L’Equipe erfarte at Selnæs sikret seg 100 millioner over tre år.

Det tok ikke lang tid før Selnæs ble kritisert for å tenke på penger før karriere.

– Det kokte bra på Instagram, sier Selnæs og smiler.

Han forteller at mange mente trønderen «bare går for penger» og «slaktet karrierevalget».

– Folk får si hva de vil, men jeg tror ikke det er så mange som hadde takket nei til det. Du sitter på en høy hest når du kritiserer for det, men det får folk bare gjøre hvis de har lyst til det. Det lever jeg veldig fint med. Jeg vet hva andre folk hadde gjort, men det bryr jeg meg ikke så mye om heller. Det viktigste for min del er hva jeg har lyst til, og det var dette, så jeg er veldig fornøyd med det, sier Selnæs.

Overtalte Kamara

Trønderen er klar på at det økonomiske tilbudet selvsagt er en del av vurderingen, men det var ikke det viktigste for 24-åringen.

– Det handler om flere ting. Det handler om hva jeg har lyst til – trivsel i livet mitt. Jeg ser på det som en unik mulighet å flytte til Kina nå. Og lære litt andre ting. Det er en helt fantastisk by, og jeg tror jeg kommer til å trives veldig bra der. Det er kanskje det jeg verdsetter høyest, at jeg trives i livet mitt. Så det var det jeg satte høyest, sier Selnæs.

Midtbanespilleren har nemlig ikke lagt skjul på at han ikke trivdes særlig godt utenfor banen i St. Étienne. Han var rett og slett lei av å være i leiligheten etter treningene.

Den franske byen har i overkant av 170.000 innbyggere, mens Shenzhen har over ti millioner og vokser i rekordfart.

Selnæs fant seg så raskt til rette at han spilte en rolle da Ola Kamara sto overfor samme valg.

Kamara

SLO FØLGE: Ola Kamara.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Vi snakket frem og tilbake, og han var veldig positiv. Det virket som han elsket det etter bare et par uker, og da ble jeg enda mer positiv. Det gjorde meg mer sugen, også, sier Kamara.

Spissen forteller at han har fått mange positive tilbakemeldinger fra de rundt seg. I likhet med Selnæs trekker han frem «totalpakken» i Kina.

– Fotballen, økonomi, stedet og hele pakka. Da ble det ganske enkelt, sier Kamara.

Slår tilbake mot gamleklubben

Siden overgangsbråket i Frankrike har Selnæs rukket å presentere seg med en brakdebut for den kinesiske klubben.

Men ellers har han vært stille. Selv da St. Étienne anklaget ham for å streike seg til en overgang, noe han nå avviser kontant.

Selnæs tror det var disse anklagene som gjorde at supporterne reagerte så sterkt. «Forræder»-stempelet tok han imidlertid som en stor kompliment.

– Da må jeg ha gjort noe rett da jeg var der, så jeg fikk veldig selvtillit av det, og så var det jo ikke artig at det endte sånn, men jeg vet innerst inne at hvis supporterne hadde visst sannheten om hva som egentlig skjedde, så hadde de ikke reagert på den måten, så det holder for min del, sier Selnæs.

Trønderen mener klubben forsøkte å flytte fokus over på ham og skjerme seg selv.

Etter klubbuttalelsene var plutselig «alle sure på ham».

– Det var jo smart sånn sett, men veldig kynisk, men sånn er fotballen. Jeg blir ikke overrasket av det. Jeg får bare takle det.

Siste nytt

 • Klar for semifinale

  Ingeborg Vassbakk Løyning er klar for semifinale på 100 m rygg i VM i symjing i Gwangju i Sør-Korea. Ho noterte tida 1.00,47 i forsøket, og blei nr 14.

  Semifinalen går i ettermiddag.

  På same distanse for menn blei Tomoe Hvas slått ut i forsøket. 55,42 heldt berre til 34.-plass.

  Ingeborg Vassbakk Løyning
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Liverpool-tap mot Sevilla

  Sevilla slo Liverpool 2-1 i ein privatkamp i New York. Nolito scora for Sevilla og Divock Origi for Liverpool før pause, Alejandro Pozo sette inn sigersmålet i kampens siste minutt.

  Sevillas Joris Gagnon blei utvist kvarteret før slutt.

  Sevilla - Liverpool
  Foto: Joseph Prezioso / AFP
 • Molde ubeseiret hjemme

  Med 2-1 seieren over Sarpsborg 08 søndag, er Molde fortsatt ubeseiret hjemme på Aker Stadion. Magnus Wolff Eikrem og Fredrik Sjølstad scoret målene for hjemmelaget. Kristoffer Zachariassen scoret målet for gjestene, som fortsatt er under nedrykksstreken.

  Moldes Magnus Wolff Eikrem (midten) feirer 1-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg 08.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal