NRK Meny
Normal

Selnæs: – Blir godt å komme tilbake til en gjeng som unner hverandre suksess

SANDVIKA (NRK): På vei ut av spillerhotellet onsdag morgen la ikke Ole Selnæs skjul på at klubbhverdagen lokker etter en turbulent landslagssamling.

Intervju med Ole Selnæs. Reporter: Tommy Barstein.

HJEMREISE: Se intervjuet NRK gjorde med Ole Selnæs onsdag morgen. (Foto: Eirik Pessl-Kleiven/NRK)

– Det ble en skuffende start. Vi hadde alle håpet på tre poeng mot Aserbajdsjan. I går ble det seier, men det var forventet og alt annet hadde vært helt elendig.

Slik oppsummerer Saint-Étienne-proffen Ole Selnæs den siste ukens landslagssamling.

Det har vært en turbulent samling som startet på verst tenkelig vis med 1-0-tap mot Aserbajdsjan, et lag som aldri før hadde scoret mot Norge. I et TV 2-intervju etter tapet kritiserte midtbanespiller Selnæs Norges spisser da han sa at Norge mangler spillere som kan score mål.

Joshua King, som spilte spiss foran Selnæs i 60 minutter mot Aserbajdsjan, lo av det hele, mens landslagssjef Per-Mathias Høgmo avviste at det er uro i troppen.

Selnæs

FORBANNET: Ole Selnæs var tydelig frustrert under kampen mot Aserbajdsjan.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Vil hjem

Men da NRK møtte Selnæs onsdag morgen, få timer etter 4-1-seieren mot San Marino, kom han igjen med en kommentar som fort kan forstås som et lite stikk til landslaget.

På spørsmål om det blir godt å komme hjem til Frankrike svarte 22-åringen:

– Ja, det blir jo det. Det går godt i klubblaget om dagen og det er godt å komme tilbake dit, til en gjeng som unner hverandre suksess, så det blir artig det.

Og så satte Selnæs seg inn i en taxi som kjørte midtbanespilleren til Gardermoen.

– Mente ikke å kristiere lagkamerater

Etter at NRK publiserte denne saken onsdag formiddag ble NRK kontaktet av Selnæs som hevdet han ikke mente å kritisere lagkamerater på landslaget, og derfor ønsker å presisere uttalelsene han kom med.

– Spillergruppa er helt konge, sier Selnæs og legger til:

– Det jeg mente å si er at det blir godt å komme tilbake til klubben etter tøft mediekjør og kritikk fra omverden her hjemme.

«You are so f****** bad»

Selnæs har vært innblandet i en del støy under samlingen. Etter det forsmedelige tapet i Baku opprettet Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) disiplinærsak etter at Selnæs angivelig skjelte ut dommerne i spillertunellen.

Nå har Selnæs forklart seg i saken og Norges fotballforbund (NFF) offentliggjorde onsdag formiddag hva Selnæs har forklart at han sa:

«After the game I walked off the pitch and into the tunell where the linesman where standing. As I passed him on my way to the changing room, I said to him: «You referees whistled on everything, you are so f****** bad.». That was all. There were lot´s of other people there, and other things might be said, but I could not be responsible for that. At that time it was a lot of noise in the tunell – also from Azerbaijan people (staff, players, stadium workers) who celebrated their win», sa Selnæs, ifølge fotball.no.

St. Étienne-spilleren har i ettertid beklaget uttalelsene i retning assistentdommeren.

I kamprapporten sto det at trønderen fikk rødt kort etter kampen. Dette ble imidlertid aldri gitt. FIFA bekrefter at det har blitt begått en saksbehandlingsfeil, og de lot Selnæs spille mot San Marino i påvente av en avgjørelse i disiplinærsaken.

Møtet i FIFAs disiplinærkomité er 27. oktober. NFFs frist om tilsvar er 17. oktober.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang