NRK Meny
Normal

Selnæs slaktet for dommerkritikk – slår tilbake

BAKU (NRK): Mange reagerte kraftig på at Ole Selnæs (22) rettet fingeren mot dommeren etter tapet for Aserbajdsjan.

Selnæs

OPPGITT: Spillerene var skuffet etter 0-1-tapet for Aserbajdsjan. I intervjuet etter kampen rettet Ole Sælnes kritikk mot dommeren.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Tuller du med meg? Hvordan kan dommeren bli fokus etter denne kampen, Selnæs? Helt utrolig, skriver blant andre Viasat-kommentator Daniel Høglund på Twitter.

Han var en av mange som reagerte på at Selnæs ga dommeren en overhøvling i Max-intervjuet etter kampen.

– Siden jeg blir spurt, må jeg si at det (dømmingen) er noe av det dårligste jeg noen gang har opplevd, uten at vi skal skylde på det, sa Selnæs.

På sosiale medier reagerte imidlertid både eksperter og seere på trønderens uttalelser.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Ingen unnskyldning

22-åringen sto selv like bak en umarkert Maksim Medvedev, som upresset fikk smelle inn vinnermålet.

Når NRK trekker frem kritikken overfor Selnæs i intervjusonen, svarer trønderen:

– Jeg har aldri brukt det som en unnskyldning. Jeg sa at dommeren var jævlig dårlig, men jeg understrekte at vi ikke kan skylde på det. Folk skal henge seg opp i alt. Hver gang jeg har sagt noe om dommeren, har jeg understrekt at vi ikke kan skylde på det. Det er ikke derfor vi taper, men når jeg får spørsmål om det, svarer jeg ærlig. De får si hva de vil. Jeg bryr meg ikke noe om det, sier Selnæs.

Han reagerte særlig på frisparket som ble gitt før Aserbajdsjan-målet, og trønderen var så frustrert over dommeren at han konfronterte kamplederen etter kampslutt.

– En gjennomgangsmelodi

Landslagets mediesjef Svein Graff opplyser til Dagbladet at dommeren vil omtale episoden i kamprapporten, men det er foreløpig uklart om han får suspensjon.

Selv om Selnæs var forbannet, er han klar på at målet burde vært unngått.

– Jeg vet ikke hvem sin mann det er. Den detter ned i føttene hans, men vi burde fått den ballen unna, sier Selnæs.

Målet førte til Norges første tap for Aserbajdsjan noensinne. Nå er VM-håpet tynnslitt med null poeng etter de to første kampene.

Samtlige spillere NRK snakket med stilte seg bak landslagssjef Per-Mathias Høgmo og tok ansvar for tapet.

Selv forklarer Selnæs tapet slik:

– Jeg synes vi er for dårlig i deres boks. Vi spiller greit frem til det. Vi kommer til sinnssykt mange innlegg, har full kontroll og de skaper ingenting. Vi skaper en sju-åtte sjanser vi bør score på. Vi er nødt til å score mål. Vi er for dårlig i innløp og avslutninger i boks, og det har vært en gjennomgangsmelodi.

Per-Mathias Høgmo er under kraftig press etter tapet, men landslagstreneren mener det ikke er riktig tidspunkt å stille spørsmål ved hans stilling.

Ole Selnæs etter tapet mot Aserbajdsjan

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 29 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag