NRK Meny
Normal

Selnæs slaktet for dommerkritikk – slår tilbake

BAKU (NRK): Mange reagerte kraftig på at Ole Selnæs (22) rettet fingeren mot dommeren etter tapet for Aserbajdsjan.

Selnæs

OPPGITT: Spillerene var skuffet etter 0-1-tapet for Aserbajdsjan. I intervjuet etter kampen rettet Ole Sælnes kritikk mot dommeren.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Tuller du med meg? Hvordan kan dommeren bli fokus etter denne kampen, Selnæs? Helt utrolig, skriver blant andre Viasat-kommentator Daniel Høglund på Twitter.

Han var en av mange som reagerte på at Selnæs ga dommeren en overhøvling i Max-intervjuet etter kampen.

– Siden jeg blir spurt, må jeg si at det (dømmingen) er noe av det dårligste jeg noen gang har opplevd, uten at vi skal skylde på det, sa Selnæs.

På sosiale medier reagerte imidlertid både eksperter og seere på trønderens uttalelser.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Ingen unnskyldning

22-åringen sto selv like bak en umarkert Maksim Medvedev, som upresset fikk smelle inn vinnermålet.

Når NRK trekker frem kritikken overfor Selnæs i intervjusonen, svarer trønderen:

– Jeg har aldri brukt det som en unnskyldning. Jeg sa at dommeren var jævlig dårlig, men jeg understrekte at vi ikke kan skylde på det. Folk skal henge seg opp i alt. Hver gang jeg har sagt noe om dommeren, har jeg understrekt at vi ikke kan skylde på det. Det er ikke derfor vi taper, men når jeg får spørsmål om det, svarer jeg ærlig. De får si hva de vil. Jeg bryr meg ikke noe om det, sier Selnæs.

Han reagerte særlig på frisparket som ble gitt før Aserbajdsjan-målet, og trønderen var så frustrert over dommeren at han konfronterte kamplederen etter kampslutt.

– En gjennomgangsmelodi

Landslagets mediesjef Svein Graff opplyser til Dagbladet at dommeren vil omtale episoden i kamprapporten, men det er foreløpig uklart om han får suspensjon.

Selv om Selnæs var forbannet, er han klar på at målet burde vært unngått.

– Jeg vet ikke hvem sin mann det er. Den detter ned i føttene hans, men vi burde fått den ballen unna, sier Selnæs.

Målet førte til Norges første tap for Aserbajdsjan noensinne. Nå er VM-håpet tynnslitt med null poeng etter de to første kampene.

Samtlige spillere NRK snakket med stilte seg bak landslagssjef Per-Mathias Høgmo og tok ansvar for tapet.

Selv forklarer Selnæs tapet slik:

– Jeg synes vi er for dårlig i deres boks. Vi spiller greit frem til det. Vi kommer til sinnssykt mange innlegg, har full kontroll og de skaper ingenting. Vi skaper en sju-åtte sjanser vi bør score på. Vi er nødt til å score mål. Vi er for dårlig i innløp og avslutninger i boks, og det har vært en gjennomgangsmelodi.

Per-Mathias Høgmo er under kraftig press etter tapet, men landslagstreneren mener det ikke er riktig tidspunkt å stille spørsmål ved hans stilling.

Ole Selnæs etter tapet mot Aserbajdsjan

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag