NRK Meny
Normal

Seks mann vokter hverandre

Seks rutinerte syklister sitter å vokter hverandre i de spanske fjellene.

Alejandro Valverde
Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

Godt og vel halvveis i Spania Rundt er det kun 1 minutt som skiller de seks. De blunket ikke engang da dagens etappevinner - Ryder Hesjedal - rykket. Han var over 20 min bak i sammendraget.

Les : Hesjedal vant etappe

Alejandro Valverde, Cadel Evans (+7), Robert Gesink (+36), Tom Danielson (+51), Ivan Basso (+53) og Samuel Sanchez (+1.03) er erfarne. Alle visste at de ikke måtte ta ut mer enn nødvendig på dagens "topfinish". Tolmodighet er en dyd også i denne sammenheng. Og det var ikke overraskende at den yngste av favorittene - Robobanks Robert Gesink - var minst tålmodig og tråkket til helt på slutten.

To nye fjelletapper

Også de to neste dagene er det avslutning på fjelltopp. Deretter er det kun 20. og nestsiste etappe (27, km) som kan skille nevneverdig. Basso er vel den som kan komme til å tape mer en 30 sek. på tempoen. Derfor kan det bli Ivan som går til angrep i morgen. Så får vi se hvor grusom han kan være.

Siste nytt

 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix
 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)