Hopp til innhold

Kaosrenn i utfor: Sejersted snytt for karrierens første seier etter værtrøbbel

Adrian Smiseth Sejersted var på vei mot seier fra første startnummer, og smadret resten av verdenseliten i utfor. Så satte været en stopper for seieren.

SEIEREN GLAPP: Adrian Smiseth Sejersted mistet seieren etter avlysning.

Sejersted satt i lederstolen hele dagen, men etter hvert som både tåken og snøen ble tettere ble løpet til slutt avlyst.

Det skjer fordi verdenscupreglene krever at til og med startnummer 30 må kjøre for at løpet skal være tellende.

– På grunn av det nåværende været med urettferdige forhold for utøverne og med tanke på utøvernes sikkerhet har juryen bestemt seg for å avlyse dagens utfor, skriver Det internasjonal skiforbundet (FIS) i en pressemelding.

TV-bildene viste en desperat Adrian Smiseth Sejersted i lederstolen like før avlysningen, som spurte arrangøren:

– Blir det 30 løpere?

Det fikk han ikke annet svar på enn at de håpet det for hans del.

Like etter viste TV-bildene en avstemming på toppen, hvor utøverne ifølge Viaplays kommentatoren stemte mot å kjøre i den tåkete og snøfylte løypa.

Da ble også løpet avlyst like etter.

Mener avlysningen var korrekt

Dermed gikk Adrian Smiseth Sejersted glipp av karrierens aller første seier på øverste nivå.

Lars Elton Myhre.

KORREKT: Det mener Lars Elton Myhre om avlysningen.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

– Det må være fryktelig tungt. Det må være knusende når han gjør jobben og leverer et så godt løp. Han har vært gjennom mye og fikk endelig seieren. Det hadde vært så fortjent med en stang inn nå, sier NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

Han mener likevel at det så ut som en korrekt avgjørelse å avlyse rennet grunnet den dramatiske endringen i forholdene.

– Det er ingen tvil om at det så veldig fornuftig ut å avlyse. Det har snødd mer og mer, og det var tåke, og det handler om løpernes sikkerhet. Kanskje de kunne gitt det mer tid, uten at jeg har sett værmeldingen, men det så ut som en fornuftig avgjørelse

Irritert Odermatt

– Jeg har sjeldent sett så mange toppløpere komme i mål og være så oppgitte, konkluderte Viaplays alpinekspert Marius Arnesen underveis i rennet.

Sikten ble stadig dårligere utover i rennet, og sørget for problemer for de som kjørte etter Sejersted.

– Det er helt klart litt dårligere sikt her oppe nå. Været endrer seg, mente Arnesen da storfavoritten Marco Odermatt satte utfor.

WCup Mens Downhill Skiing

OPPGITT: Marco Odermatt.

Foto: John Locher / AP

Sveitseren tapte nemlig enormt fra toppen, og var i mål milevis bak Sejersted. Da ristet han oppgitt på hodet og slo ut med armene, før han sendte et syrlig stikk inn i kamera.

– Herlig løp, sa han tilsynelatende oppgitt, og var over to sekunder bak Sejersted.

Like etter begynte snøen å lave ned, og sikret definitivt seieren for nordmannen.

Dro fordel av hendelse

Sejersted kan ha dratt fordel av en veldig spesiell hendelse tidlig i rennet. Etter kun syv løpere måtte rennet nemlig ta en pause i drøye ti minutter da en i bakkemannskapet falt midt i løypa.

Personen ble liggende en stund i bakken, og ble til slutt fraktet ut på båre.

– Det er tilfeldigheter av og til, som er med å avgjøre resultatlista, sa Arnesen med tanke på den situasjonen.

Ingen av de som kjørte etter pausen var i nærheten av Sejersted. Nærmest var faktisk Aleksander Aamodt Kilde, over halvannet sekund bak.

WCup Mens Downhill Skiing

IKKE IMPONERT: Heller ikke amerikanske Travis Ganong var imponert over forholdene.

Foto: John Locher / AP

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal