Hopp til innhold

Endte seierstørken og «mobbet» lagets store overraskelse

Johannes Thingnes Bø var endelig tilbake på toppen etter en ganske tung sesongstart. Lagets yngste overrasket da han ble med «veteranen» på pallen.

Johannes Thingnes Bø / Filip Fjeld Andersen

STERKE: Johannes Thingnes Bø tok seieren, og fikk med seg Filip Fjeld Andersen på pallen på fredagens sprint.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Mannen som har vunnet verdenscupen tre år på rad, hadde ikke vunnet på 17 renn. Men med to fulle hus og endelig bedre klaff i løypa, var Johannes Thingnes Bø tilbake på topp på sprinten i verdenscupen i Frankrike. Et godt tegn i en viktig OL-sesong.

– Endelig. Det var på tide. Det betyr masse. Det beviser bare at du må være god for å vinne. Det har jeg ikke vært den siste tiden. I dag går jeg et offensivt løp fra et tidlig startnummer (10), sier han til NRK.

For selv om han tapte litt på sisterunden, tok han ledelsen i mål foran russiske Eduard Latypov.

– Tilbake til gammel storhet, kommenterte Lunde.

FULL KLAFF: Johannes Thingnes Bø kjempet ned alle 10 blinkene.

Hadde troa

Thingnes Bø har følt seg usikker på egen form denne sesongen, men fredag var det bare franske Emilien Jacquelin og Quentin Fillon Maillet som hadde bedre langrennstid.

– Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har kjent litt på kroppen at jeg er klar igjen. På hardøktene denne uka har jeg også kjent det, så på startstreken i dag så trodde jeg det kom til å gå bra, forklarer han.

– Totalt sett er det kjempeløp. Jeg tror jeg klarte å time kreftene bra, fortsetter Thingnes Bø, som nå har vunnet sju av ni løp i Annecy-Le Grand Bornand.

– Føles uvirkelig

Men om plassene bak skulle det likevel vise seg å bli svært spennende. Spesielt sett med norske øyne. For med sene startnumre, ble det to fulle hus både på Sturla Holm Lægreid og Filip Fjeld Andersen. Ut fra andre skyting var de på henholdsvis tredje og fjerdeplass.

I mål hadde de byttet plassering, og den 22 år gamle Geilo-løperen tok karrierens første pallplass i verdenscupen.

Det føles litt uvirkelig. Helt sjukt. Det er en drøm som går i oppfyllelse, for man drømmer om pallen og å være på toppen. Jeg tror ikke det har sunket helt inn ennå, forteller han.

IMPONERTE: Filip Fjeld Andersen gjorde karrierens beste verdenscupløp.

Fjeld Andersen vant IBU-cupen forrige sesong, og fikk gå første verdenscuphelg i Östersund. Til tross for gode plasseringer, gikk han IBU-cup helgen etter, og kjempet seg inn på laget til Hochfilzen og i Frankrike.

Det er helt rått. Jeg fulgte med ham fra skifteboden, og så han fylte på liggende, gikk like fort som meg på andrerunden, en perfekt ståendeserie og kriget seg inn på pallen. Jeg er virkelig imponert, roser Thingnes Bø.

Han er et unikt talent, som vi må ta godt vare på, sier han videre.

Jeg rakk å se at Johannes fylte på siste stå før jeg startet. Nå er gamle gode Johannes tilbake, med show foran publikum, men jeg ville gi ham kamp, sier lagkameraten.

Vennlig «mobbing»

Rekruttløperen har kjempet seg til toppen via blant annet tre inngrep for hjerteflimmer. Fredagens seiersherre er blant dem som har inspirert ham, men han kommer likevel med et lite stikk.

Han har satt en ny standard for skiskyting, ved å skyte fort og gå fort. Han har vært helt ekstrem og det har helt klart motivert, og delvis irritert – spesielt med tanke på det han gjør sommer og høst sammenlignet med oss andre, forteller Fjeld Andersen og gliser.

Det er veldig kjekt å høre. Jeg kjenner meg igjen i Filip. Jeg var like gammel som ham da jeg kom på pallen og sa det samme om Emil, Tarjei og Ole Einar. Han skjønner at han må snakke positivt, så jeg trener mer med ham fremover. Han er en taktikker, svarer Thingnes Bø.

28-åringen fra Stryn innser at han er en av veteranene i laget, og følte det skiftet startet i fjor.

Nå begynner jeg virkelig å føle på det. Vi har to fra rekruttlaget med oss her (Fjeld Andersen og Sivert Bakken), og du merker at det er litt utskifting. De prater om ting jeg aldri har hørt om før. Vi har ikke samme referanse på barne-tv og den biten fra vi var små, sier Thingnes Bø, og kommer med enda et eksempel.

– Tarjei La ut et bilde på Instagram i går med Sven Fischer og Laura Dahlmeier, og han visste ikke hvem Fischer var.

Tarjei Bø Instagram

Dette bildet la Tarjei Bø ut på sin Instagram-profil torsdag.

Foto: Instagram/Tarjei Bø

Fjeld Andersen ler.

– Til mitt forsvar tar jeg ham på navn men ikke ansikt!

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste