NRK Meny
Normal

Seier til Falla: – Later som jeg er i bra form

DRAMMEN/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla (25) er tilbake etter sykdommen, og i Drammen sikret hun sin tredje strake seier.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SÅ GLAD: Maiken Caspersen Falla jublet da hun vant sprinten i Drammen.

– Jeg er bare glad for å være tilbake, for jeg har vært mye syk. Formen er dessverre ikke helt på topp, men jeg vil gjerne være det, så jeg later som jeg er i bra form, sa Falla til NRK, etter å ha blitt nummer 15 i prologen under verdenscupsprinten i Drammen.

Om hun latet som, er heller usikkert. For Falla tok sin tredje strake seier i byrennet - etter å ha slått Ingvild Flugstad Østberg i en imponerende spurt.

– For en løper. Hun tar en Drammen-trippel. Det er vanvittig, brølte kommentator Jann Post.

Vil gå tremila

– Hun er vel litt vant til at jeg kommer snikende bak. Det var jevnt og tøft og jeg er glad det var jeg som kom først i mål, sier Falla til NRK.

Tre strake seirer i Drammen-sprinten, har ingen klart før henne.

– Det er kult å ha vunnet tre. Jeg trives godt her. Oppløpet passer bra for meg. Da jeg sto i finalen, var jeg 100 prosent gira, forteller Falla i seiersintervjuet.

Falla reiste hjem etter Tour de Ski og har ikke vært med i verdenscupsirkuset siden.

– Jeg har veldig lyst til å gå tremil i Holmenkollen, så jeg skal ta en prat med legen og se hvordan formen er, forklarer Falla.

Nilsson plassert sist

Østberg Drammen

TOPPFART: Ingvild Flugstad Østberg viste krefter på Drammen-sprinten, men måtte se seg slått i spurten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Østberg var uslåelig både i prologen og kvart- og semifinalene. Men det ble «bare» en andreplass til slutt.

– Jeg er blitt sånn andreplass-person i vinter. Men jeg er veldig fornøyd med det altså, sier hun med et smil.

Stina Nilsson var tredje kvinne over målstreken, men etter å ha gått en liten parademarsj i løypa, ble hun i stedet plassert sist for en forseelse i finalen.

Russiske Natalia Matveeva tok i stedet tredjeplassen, foran Krista Parmakoski og Heidi Weng.

– Jeg ødelegger litt for hun finske og også for meg selv, så det er litt surt, forklarer Weng til NRK.

– Helt drøyt

I prologen var Østberg helt suveren. Hun slo finske Krista Permakoski med over tre sekunder, og ned til tredje jente, svenske Ida Ingemarsdotter, var det over seks sekunder.

– Det var helt drøyt da. Jeg synes jeg stresset litt, men jeg må jo ha truffet ganske bra. Men det er nå det starter, sa Østberg med et smil.

Også åtte andre norske jenter tok seg videre til finaleheatene. Mari Eide (8), Kathrine Harsem (9), Kari Vikhagen Gjeitnes (12), Weng (13), Falla (15), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (20) og Ragnhild Haga (22).

Siste nytt

 • Bendtner: – Klar til Brann-kampen

  Det ble ingen pinsefotball på Nicklas Bendtner, men Rosenborgs danske stjernespiss skriver på Instagram at han er tilbake til søndagens toppkamp mot Brann. – Vi jobber hardt. Tilbake mot Brann, skriver Bendtner til et Instagram-bilde.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal